תוספת מבחן רדיו לבעלי רשיון 60 קיים

gideonb

New member
תוספת מבחן רדיו לבעלי רשיון 60 קיים

משרד התחבורה החליט להוסיף מבחן נוסף לבעלי משייט 60 קיים בתחום הרדיו טלפוןעל מכשיר חדש שכרגע אין לי את שמו. ישנו כרגע תהליך משפטי שמתנהל בעניין למי שיש עוד מידע על התהליך שמתקיים ועל מה בא כוחו של המשרד על שינוי תנאי הרשיון הקימים אשמח עם יפרסם תגובה. בנוסף לכך הכיצד יכול להיות שמשרד התחבורה משתמש בציוד ביתה"ס לשייט לביצוע הבחינה ובכך מחייב את הנבחן להשתמש בבתיה"ס לשייט ולשלם להם סכומים נכבדים על מבחן תיאורטי ומעשי על המכשיר (1300 ש"ח בדרך הים).

arik2000

New member
קורס למכשירי קשר

זה לא משהו חדש ,כבר בתחילתו של הפורום קיטרתי על זה , הקורס נקרא GMDSS וזה שעמום גדול וממש לא מוסיף הרבה ,פרט לכסף שהולך לכל בתי הספר וכמובן למשרד התקשורת,לכל מי שיש כבר רשיון משיט 60 יש לו זמן עד סוף שנה זו להשלים את החסר.למי שמתחיל אז מה לעשות זה מה שיש יש לקחת בחשון שתוך שנה שנתיים תהיה גם השלמה נוספת לקורס זה ההסמכה שמקבלים זה מפעיל רדיו למעשה בכל הקשור לתקנות זה מחייב רק את מי שרוצה לצאת לחו"ל עם כלי שייט ישראלי ואין על הספינה מפעיל רדיו אחד ללא קשר עם רשיון המשיט. מי שרוצה להיות טרמפיסט ממש לא חייב לעשות את ההשלמה........ כל מי שירצה פרטים נוספים מוזמן,אני אישית כבר עברתי את העונש הנ"ל אריק

עקרבנון

New member
הדבר היה בעבר בוטל, ושוב חזר.

אגב. זו לא המצאה של משרד התחבורה אלא של משרד התקשורת אשר בעבר היתה גם לו "דריסת רגל" בנוגע לרשיון שייט והפלגות לחו"ל. בעקבות השימוש באלחוט דיבור הצליחו במשרד התחבורה להוריד את משרד התקשורת מהעניין ע"י הוספת הבחינה "נווט ב´" כיום משרד התקשורת שוב שם יד על העניין. בעבר אגב הדרך "להתחמק" מהעונש היתה פשוט לרשום ברשימת המפליגים בעל רשיון לתחנת רדיו ואז לקבל את האישור להפלגה לחו"ל ובעת ההגעה לביקורת הגבולות פשוט לדווח שהאדם הזה שברשימה חלה/ביטל ולמחוק אותו מהרשימה ולהפליג. מדובר בבחינה אשר מורכבת מ: א. שידור הודעת מצוקה/בטיחות/דחיפות, כ10 דקות, ציון מעבר 75% ב. מבחן אמריקאי על GMDSS נווטקס וVHF הכולל DSC ציון מעבר 60% לאחר מעבר שני המבחנים הנ"ל ובתוך שנה ממועד הבחינות ג. מבחן מעשי בתפעול כלל מכשירי הקשר של כ"ש ברמה של GMDSS A1 כולל שאלות על המכשירים והתרשמות הבוחן מרמת ידיעת אנגלית בסיסית לצורך הפעלת קשר, הציון עבר/נכשל. סיום כל השלבים מקנה תעודה של מפעיל קשר בזיקה לGMDSS שזו הדרישה החדשה לצורך הפלגות לחו"ל

skipper

New member
קצת סדר..........

שלום לכולם כשעשיתי רשיון משיט ספינה מסחרי ובינלאומי הייתי חייב בביצוע קורס "שרת רדיו טלפון - אלחוטן VHF" וכמוני רבים נוספים. הדבר היה חיוני עפ"י חוק - המצאות מפעיל תחנת אלחוט בספינה. ע"מ להקל את הליך הוצאת הרשיון ניסו להפיק מבחן (ניווט ב´) שיענה על דרישת משרד התקשורת ויהיה קל יותר למעבר (רבים נכשלו במתכונת הישנה). לגבי דרישת המבחן הנוסף עפ"י מספ"ן - המחלקה לכלי שיט קטנים: מי שהוציא רשיון משיט 60 לפני נובמבר 2000 - פטור ממעבר מבחן זה. מי שבידו תעודת שרת רדיו טלפון ממשרד התקשורת - קל וחומר. לידיעתם. אמיר

האנטר34

New member
לפי מיטב ידיעתי

כל מי שהוציא בזמנו רשיון על VHF, יכול להסתפק בו עד שנת 2004, לאחר מכן, כולנו נהיה חייבים להוציא רשיון חדש לפי התקנות, אך רק את הבחינה בע"פ. בתיה

lizard

New member
שמעו אני לא מבין מה הביג דיל

כולה מבחן אלחוט. לא משהו סופר מסובך. במבחן המעשי לפי מה שהבנתי צריך לתת הודעת MAYDAY בVHF ובשיטה הדיגיטאלית. לקבל הודעה שכזו ולתת קצת הסברים על המכשיר. לא רואה סיבוכיות בעניין. אבל כמובן יתכן ואני טועה. מיכה

arik2000

New member
תמשיכו לקטר אבל זה לא יעזור

למרות כל ההגיון ,מונח זה לא קיים אצל משרד התחבורה לכן הם החליטו שצריך את זה עד סוף 2003 לכן אני ממליץ להתחיל לחשוב לעשות את הקורס אלא אם אתם רוצים להיות רק טרמפסטים על יאכטה

gideonb

New member
האם אתה בטוח

האם אתה בטוח שמי שהוציא רשיון משיט 60 לפני 2000 פתור מהמבחן? תראו את הבלגן שמשרד התחבורה יצר יש כלכך הרבה דעות השאלה היא ואם יש עורכי דין בפורום אז היא מופנת אליכם הכיצד יכול משרד התחבורה להוסיף תנאים לרשיון. מה שמטריד אותי הוא מדוע מותנה עכשיו הרשיון במבחן שהוא לא היה מותנה בו בעבר והכיצד בעל רשיון מסוף 97 אינו פתור ממנו

arik2000

New member
תשובה

יש חוסר הבנה בסיסי לאיזה צורך ההכשרה של הקשר משרד התחבורה לא יקח ממך את רשיון הסקיפר שלך אם לא תעשה את הבחינה הבעיה תהיה כאשר תרצה לצאת לחו"ל ויבקשו ממך לפני ההפלגה להציג רשיון של מפעיל רדיו ביאכטה שבה תצא. כמו כן אם תרצה לקנות VHF חדש ליאכטה שלך לא מספיק לבקש רשיון לתחנה אלא תצטרף גם רשיון מפעיל תחנה פרט לזה אתה יכול לעשות עפיפון עם הרשיון רדיו אין שום צורך נוסף בו אלא אם תרצה ללמוד כהשכלה כללית. עוד שאלות? אריק

למעלה