תוספת שמנת מתוקה לעוגת גבינה אפויה קלאסית

תוספת שמנת מתוקה לעוגת גבינה אפויה קלאסית

יש מתכון של עוגת גבינה שאני מכינה באופן קבוע, המתכון הוא של הבלוגרית "CooknBake".
לאחרונה יצא לי לטעום עוגת גבינה שמנת אפויה של רולדין והוקסמתי...
חשבתי להוסיף שמנת מתוקה למתכון...
זה המתכון:

מצרכים:
750 גר` גבינה לבנה 5%
חבילה אינסטנט פודינג וניל
4 כפות קורנפלור
¾ כוס סוכר
5 חלמונים
2 סוכר וניל
מערבבים הכל ביחד בקערה גדולה

מקציפים:
5 חלבונים
¼ כוס סוכר בהדרגה
מכינים קצף נוקשה ומוסיפים אותו לתערובת הגבינה.

חשבתי - או להוריד בכמות הגבינה ולהוסיף שמנת 250 מ"ל.
או להוסיף למתכון 250 מ"ל שמנת מתוקה בלי להוריד מכמות הגבינה...

מה דעתכם? העוגה תצליח? זה רעיון טוב?
אם כן - להוריד מכמות הגבינה או לא? ואם כן - כמה גרם?

אני לא רוצה כרגע לנסות מתכון אחר לחלוטין, גם כי אני אוהבת נורא את המתכון הזה וגם בגלל שהוא יחסית הגיוני מבחינת קלוריות ועוגת אחרות נורא שמנות...
 
לדעתי, ואני לא מומחית

את לא יכולה להוריד מהגבינה וגם אין טעם להוסיף שמנת מתוקה.
הגוף של העוגה ומה שמייצב אותה זה הגבינה והפודינג.
תוסיפי לזה שמנת מתוקה וכל התערובת תצא נוזלית ולא יציבה באפייה. טעים זה בטוח יהיה אבל למה להוסיף שמנת מתוקה?
מה הרעיון שעומד מאחורי זה?
 

bali

New member
מנהל
את קצת סותרת את עצמך...

מצד אחד כותבת שאת אוהבת את המתכון הזה כי הוא שפוי ולא שמן, ומצד שני רוצה להעשיר אותו בשומן ע"י שמנת מתוקה בתוך התערובת במקום חלק מהגבינה או בנוסף לה?

לדעתי זה מיותר, אבל אם כבר הייתי מורידה מהגבינה 250 גרם ומחליפה אותם במיכל שמנת מתוקה שתקציפי לקצפת יציבה ותקפלי עם הגבינה והפודינג.
 
למעלה