תועלת הלונג'? עד כמה זה מועיל..

shirli0811

New member
תועלת הלונג'? עד כמה זה מועיל..../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

מהו בכלל הלונג'? לונג' זהו אימון הסוס מהקרקע. בזמן הלונג' הרוכב-עושה הלונג' עומד במרכז מעגל, כשבידו האחת חבל שמחובר למתג הסוס משני צדדיו, ובידו השנייה שוט לונג', שהוא ארוך יותר מהרגיל. לונג' זוהי דרך נפוצה שבעזרתה בד"כ מתחילים אילוף סוסים ויש לו מטרות רבות [מפורט בבהמשך] . משך הלונג' הוא בין 20 דק' לשעה, שבמהלכו עושה הלונג', עובד בעיקר על הפקודות הקוליות והקשבתו של הסוס, בעזרת מעברים עולים ויורדים הליכה-טרוט-קאנטר. אז מה בעצם המטרה שלנו כרוכבים בלעשות לונג' לסוס שאנחנו רוכבים עליו..!? ללונג' יש תועלות רבות. לונג' מועיל לסוס שלא עבד כמה ימים לפרוק את המרץ בזמן הלונג' במקום ברכיבה שיכולה להיות מסוכנת, לונג' מגמיש גב של סוסים, לונג' מחזק קשר בין רוכב לסוס. הלונג' עוזר לאילוף לפקודות קוליות, בונה ושומר על כושר בזמן קצר יחסית, בעזרת לונג' אפשר לשמור על כושר של סוסה בהיריון. אז לונג' נראה כדבר חיובי לסוס ולכושר שלו, נכון? בכל מקרה ישנם כמה מגרעות התנהגותיות של הסוסים בזמן הלונג'. כמו שכולנו יודעים, סוסים בד"כ בוחנים את הרוכב בכל זמן הרכיבה, במטרה להיות המנהיגים ב"עדר" של הרוכב והסוס. הרבה פעמים ניתן לראות בזמן הלונג' את הסוס "מפרק" את האנרגיות שלו בדרכים שיכולות להמעיט מערך הרוכב. דרכים אלו מתבטאות בבאקים בזמן הלונג', לפעמים קצב איטי מידי או לחלופין מהיר מידי, בסוס שלפעמים "מגניב" בעיטה קטנה לכיוון מי שעושה את הלונג', וכול מיני התפרעויות שונות.... הלונג' הוא מאוד חיובי לסוסים, אך לפעמים שלישי לרוכב, על הרוכב לשמור תמיד על הכבוד שלו בתור עושה הלונג', ולא לאפשר לסוס "לגנוב" מהכבוד של הרוכב. אז איך רוכב מחזיר את הכבוד שלו? או לחלופין לא נותן לסוס אפשרות לגנוב את הכבוד שלו? האם חלקכם רואים בבאקים שלפעמים יש בזמן הלונג' כהתנהגות חיובית מצד הסוסים שלכם? אם כן למה? אם לא, כיצד אתם מראים לסוס את עירנותיכם כלפיו? כמו תמיד מוזמנים לקחת לכיוונים נוספים
ותודה לאורטלי על העזרה
שוט לונג', לקוח מאתר "הרוכב"

בילי28

New member
שאלה נוספת בקשר ללונג'

כשאני מסיימת את הלונג' מה הדבר הנכון לעשות? א. להתקרב לסוס כדי לקחת אותו או ב. לתת לסוס להתקרב אלי? איזה פעולה מצידי משתי אלה שהזכרתי אומרת לסוס שאני הבוס ולמה? כרגע בגלל חוסר הידע אני פעם מתנהגת בצורה א' ופעם בצורה ב'. מה נכון? תודה על ההתייחסות

גולע

New member
../images/Emo20.gifאממ..

אףף פעםם לא עשיתי לונג' חחחח אבלל אממ אני הייתי מעדיפה שהסוס יתקרב אלי, בגלל שזה מראה מה מצב הקשר שלך עם הסוס.. האם הוא סומך עליך או שלא כול כךך,, אממ.. אני הייתי אומרת ששנהםם סוג שמראה מי פה הבוסס... אבלל אני לא הייתי חושבת על זה אם לא היית רושמתת אתת זה:) שאלות יפות אהבתיי

חחח להפך../images/Emo23.gif

אני צריכה להתקרב לסוס, לא שהוא יתקרב אלי. חוצמזה שזה מסוכן, כי הסוס יכול פתאום לרוץ לכיווני.

aloniguy

New member
אין ממש עיניין של דעה פה...

מבחינה בטיחותית, לפי הספר, הסוס צריך לעצור, ורק אז ניגשים אל הסוס לכיוון הכתף... אם מישהו מעדיף לעשות בדרך אחרת, אז בכיף... אבל זו הצורה הנכונה וכמו שאומרים "לפי הספר"...

kenz

New member
בכיף ?!?!

תקשורת נכונה עם בעל חיים (בין עם זה כלב, סוס או כל בע"ח אחר), היא בסיס מסויים לבטיחות. כמו שאמרת, וכמו שכתוב בספר - אין לתת לסוס להכנס למעגל (מודה ומתוודה ש"בצעירותי" גם אני חשבתי זה מגניב, הסוס רוצה לבוא אלי..., למזלי התבגרתי...) מכניסה כזו, גם כהיא "רצויה" בעיננו, הסוס לומד שהוא יכול להכנס למעגל - וכמו שנאמר, זה יכול להיות מסוכן. וסוסים לומדים, ויש כאלה שלומדים מהר, וגם עם לא קרה משהו בפעמים הראשונות, זה לא אומר שלא יקרה משהו בעתיד. אני חושבת, שאם אתה חושב שכל אחד זכאי לדעתו, אתה (בתור מדריך... נכון???) צריך מאוד להזהיר אנשים, שזה יכול להסתיים רע, בעיקר, כי אתה יודע את הסיבות... סתם בתור מישהי שאכפת לה מהאנשים בתחום, ובעיקר כי אתה מוערך על ידי... (וקח את זה בקטע הכי אוהב שאפשר).

aloniguy

New member
מסכים...

צודקת ב100%... יש רק דרך אחת לעשות זאת ולא מקובלת על הדעת שום דרך אחרת!

shir308

New member
אף פעם לא עשיתי לונג' אבל...

לדעתי צריך להתקרב לסוס בעצמך נכון שהוא יכול להיבהל ולרוץ אבל לדעתי זה מעביר תחושת פיקוד ו.......... כן הקשר רק יכול להתחזק מזה (בין הסוס לעושה לונג'). אבל זאת רק דעתי אף פעם לא עשיתי לונג'

shirli0811

New member
אז ככה..

בזמן הלונג' הסוס תמיד צריך להיות קשוב אלייך-מבצעת הלונג' ולפקודות שלך. אחת מהדרכים לחיזוק הקשר בין הרוכב לסוס, היא להראות לסוס נכונות לצ'פר אותו ברגע שהוא עובד נכון ומקשיב לך-על מנת לעודד אותו להמשיך בעבודה הטובה. אם את מסיימת את הלונג' ואח"כ רוצה להראות לסוס את עבודתו הטובה, אצלנו אנחנו מרימים יד ומבצעים מעיין הקלקה כזאת ביד, הסוס לא ממש שומע אותה אבל הוא ער לפקודה הזאת. ברגע שאני מבצעת את הפקודה, סוס שקשוב אליי מתקדם לקראתי, ובד"כ אני מבינה לו קוביית סוכר/גז/תפוח וכו' להראות לו שהוא עבד טוב ומגיע לו תמורה. במקביל להתקדמות הסוס חשוב תמיד לגלגל את חבל הלונג' במקביל לצעדי הסוס-לא מהר מידי ולא לאט מידי בשביל לא להבהיל את הסוס, לא לזרז אותו, ולמנוע מצב שהסוס יכול להסתבך בחבל הלונג'. כמובן, שאם את רוצה להתקדם לפעמים לסוס בזמן הלונג', עלייך לעצור אותו ולדאוג שהוא יעמוד במקום ולא יגנוב צעדים כלפייך. לפעמים עצם ההתקדמות שלך אל הסוס מקנה לסוס תחושה שגם הוא צריך להתקרב אלייך, אבל ממלץ להפריד כל פעם בין הדרישות שלך. אם את מחליטה שאת רוצה שהסוס יגיע אלייך לקבלת עידוד על העבודה הטובה, מומלץ להשתמש בהרמת יד והקלקה מהיד שהסוס יבין שעליו להגיע אלייך, ואם את מחליטה ללכת אל הסוס, עלייך לדאוג שבכל הזמן שאת מתקדמת אל הסוס הסוס נשאר במקומו. :)) אין על מה ;]

shir308

New member
פשששששששששששש

לפחות מישהו כאן יודע לעשות לונג'....

SoosKatan

New member
אני בדיוק כמוך!!!

גם אני כשאני מסיימת לונג', אני בהתחלה מחכה באמצע עדשהיא תבוא, אם היא באה, סבבה. אם לא , אני ניגשת אליה.. פעם זה ככה פעם זה ככה. אני ורוקיטה ->

lereran

New member
אממ

השנה עבדנו על לונ'ג אז אני קצת יחודעת... את צריכה לדאוג שהוא יהיה בעצירה ואז את באה אליו ולא הוא אליך..

למעלה