תופים אלקטרוניים

doc monti

New member
תופים אלקטרוניים

שלום לכולם,

אני מנגן גיטרה כ 16 שנים, והחלטתי לאחרונה להיכנס לעולם התופים.
לאור כי מערכת אקוסטית אינה אופציה מבחינתי (שכנים, ילד קטן), חשבתי ללכת על תופים אלקטרוניים.
הכוונה היא כרגע לנגן עם אוזניות, אולי בהמשך לחבר גם למגבר.

אני לא מעוניין להוציא כסף רב על מערכת מקצועית עם סאונד מטורף, מליון אופציות ו 15 מצילות. מצד שני חשוב לי שיישמע טוב וש"ירגיש" אמיתי.
קראתי קצת מאמרים באינטרנט, אך כאשר אני מחפש מערכות שיש לקנות בארץ אני עדיין די מבולבל...
האם מערכת בסיסית בכ- 2000 ש"ח "תספק את הסחורה"? או שמדובר במוצר נחות משמעותית ממערכות של 5-6K ומעלה?
ואם מדברים על יד שניה, מה צריך לבדוק וממה להזהר? (בלאי, דברים שנוטים להתקלקל וכו')

בתודה מראש,

אסף.

Bonbon1948

New member
אז ככה:

קודם כל, קח בחשבון שהדפיקות על סט אלקטרוני גם יוצרות רעש מסויים ולרוב פדל הבס יוצר ויברציות שעוברות את קירות הבנייין לשכנים מסביבך. יכל להיות שתצטרך לבנות במה קטנה לסט. אם תרצה הסבר איך עושים זאת, אתן לך לינק.

אכן, ב-2000 רוב מה שתמצא זה יותר בכיוון של צעצוע לילדים מאשר סט אלקטרוני. אני מציע לך להתמקד ב-2 החברות שכרגע הכי שולטות בתחום:
ימהה - שהיא די מתקדמת אבל מפגרת מבחינת מה שכבר קיים בשוק.
רולנד - המערכות האלקטרוניות הטובות בעולם.

ראיתי מישהו שמוכר סט של רולנד ב-4000 לא מזמן, אני אחפש לך את המודעה. תבדוק גם ביד 2.

לגבי הסטים - יש סטים שהתופים בהם עשויים פלסטיק ויש סטים שיש עליהם רשת מתוחה שנותנת הרגשה יותר מציאותית. יש מערכות שרק הסנר בנוי מרשת ואילו שאר התופים הינם מפלסטיק.
כנ"ל לגבי מצילת ההיי האט - יש סטים שהמצילה עומדת על בום שמחובר לראק והפדל ששולט עליה מנותק ממנה לחלוטים ומחובר למודול עם כבל.
ויש סטים שהמצילה יושבת על סטנד היי האט רגיל והתגובה והפיל הרבה יותר טבעיים.
הכל כמובן פונקציה של השקעה כספית.

לגבי מה לבדוק כשקונים יד שנייה - תראה שאין שברים או סדקים. תבדוק שכל התופים וכל המצילות מגיבים טוב למכות גם בעוצמות חלשות וגם בעוצמות חזקות. תבדוק שהכפתורים במודול עובדים בצורה חלקה בלי צורך ללחוץ עליהם חזק. תבדוק שהכבלים במצב טוב ולא מקולפים או חתוכים. ובעיקרון כל דבר שיראה לך חשוד.

doc monti

New member
תודה

מה לגבי חברות זולות יותר?
ראיתי באינטרנט שארט סטודיו מביאה HXM ו RINGWAY. כמו כן ראיתי מוצרים של חברת ALESIS.
האם הם נחותים משמעותית?

liberdi

New member
כמו שבונבון הסביר

החברות שהזכרת הם צעצועים..........

liberdi

New member
תיקון:

החברות הם לא צעצועים כמובן[אי אפשר לערוך בתפוז] אלה,חלק מהמערכות שהן מיצרות....
לאלסיס למשל יש מודולים טובים,אבל הפדים מפלסטיק,מרעישים,התחושה לא "טבעית" ונשארים בהם סימנים [שקעים]
מהמכות.... תחשוב על זה שמערכת צריכה להיות עמידה לאלפי מכות וזעזועים יד, ובעיטות, פדל רגל......
לדעתי לרולנד יש את המערכות הטובות ביותר,שגם עמידות ....
[יש לי TD9 ] כבר כמה שנים,ועד היום טפו טפו.........

מיאו 1

New member
מערכת לילד בן 10

האם TD82- ringway זו מערכת שיכולה להתאים לילד שנמצא בתחילת דרכו?

גרים בבית פרטי אך ללא חדר אטום, הכוונה היא לשימוש עם אוזניות..

תודה.

liberdi

New member
לא יודע,אולי...

סעו לחנות עם הילד,ותחליטו,ואם ההוצאה הכספית אפשרית........

מיאו 1

New member
תודה, אבל..

מבחינת מחיר ראיתי שמדובר בכ-2000 ש״ח, ורציתי לדעת האם זה מחיר סביר והאם מדובר במוצר שכדאי לרכוש בשבילו, לצערי אין לי ידע בתחום הזה..

liberdi

New member
תיראי זה צעצוע ב-2000 שקלים

אני לא מכיר את המערכת הזאת,המחיר נקבע ע'י חלילית שהם היבואן,זה אולי יכול לעבוד כמה שנים,ואולי
לא,אפשרי לחפש מציאה ביד 2 רצוי רולנד
אפשר פד עם מקלות שיתרגל יסודות נניח חודש או 2.....
אם זה לא ישעמם לו,הכי טוב להתיעץ עם מורה רציני.....
בהצלחה

למעלה