תופי המלחמה של אולמרט

תופי המלחמה של אולמרט

בנאומו לפני הארגונים היהודיים של צפון אמריקה בלוס אנג'לס ראש המשלה הנוכחי של ישראל, אהוד אולמרט הבהיר בצורה חד משמעית כי בדעתו להגיע להתנגשות חזיתית עם איראן:" הגענו לרגע האמת האינטגרטי שלנו יישאר לא נגוע רק אם נמנע מאיראן מלהגשים את מטרותיה הזדוניות, לא אם לא נעשה מאומה". בשובו לישראל, הטון שונה והוא נסוג : "התכוונתי בנאומי לעורר את דעת הקהל והממשלות בעולם"..., "אמריקה זקוקה לתמיכה ציבורית בעולם כדי לפעול כנגד האיום האיראני". הבעיה של אולמרט הנה כי אין בכוונתה של שום מדינה בעולם כולל ארצות הברית עצמה לתקוף את איראן. לכך יש סיבות שונות. לא רק נפט, אף לא רק ניצחון הדמוקרטים שהחליש את בוש והזנב שלו, גם לא רק הכוח הצבאי הניכר של איראן, אלא בראש וראשונה מפלתה של ארצות הברית בעיראק, כאשר שליטיה חושבים כיום מי הכוח שיוכל למנוע התקוממות המונית של האזור לאחר שחיילי הכיבוש יעזבו את עיראק. לא במקרה בייקר היועץ החדש של בוש הבן, לוחץ למגעים קרובים עם איראן וסוריה. והמצב הוא שהבריון השכונתי שאומץ לבו היה תלוי תמיד בדוד הגדול בעל השרירים והאקדחים שעמד מאחוריו, מוצא עצמו עתה לבדו מול כוח צבאי ממשי. אולמרט מזכיר את הבדיחה הישנה אודות האריה שקם זועף בבוקר. תפס שפן ושאל אותו שפן, מי מלך החיות. בפחד גדול ענה השפן אתה אדוני המלך, אתה. וכך עבר מחיה לחיה עד שהגיע לפיל. תפס אותו הפיל בחדקו , נענע אותו לכל עבר והשליכו רחוק על האדמה כאשר הוא נופל בקול חבטה גדול. האריה קם ושואל :"מה זה כבור אסור לשאול שאלות בג'ונגל הזה?" לאחר שאולמרט לב הארי, נתניהו שחי ב1938 , פרס שאינו יודע פרסית אך יודע גם יודע לדבר כדמגוג אירופאי משנות השלושים, יחד עם כל חברות הגנגסטרים המושחתים השולטים בנו, הסבירו שיש סכנה קיומית נוראה לעם ישראל ולעולם, וחלק גדול מהציבור היהודי האמין להם, מה הם יעשו עכשיו? אם ילכו למלחמה לבדם, כנגד איראן, המפלה האחרונה שלהם בלבנון תראה כפיקניק, ואם לא יצאו למלחמה כנגד מה שהגדירו כסכנה הנוראה ביותר , ישמע קולו של הילד האומר:"אבל המלך ערום".

פצצה אנטי-קפיטליסטית?

אני לא כל כך מבין מה אתה חוגג. אם הפצצה האירנית תיפול על ראשינו, היא לא תבחין בין קפיטליסטים למרכסיסטים, בין יהודים לערבים, בין יהודים חרדים לחילונים ובין שמאלנים לימניים. האירנים הבהירו בצורה ברורה שמבחינתם גם אם השמדת ישראל תגרום למותם של מליון פלסטינים - הם רואים בזה מחיר סביר להכחדת המדינה הציונית. גם מכת נגד שתשמיד מליוני אירנים לא כל כך מדאיגה אותם - יש להם מספיק אירנים כדי להמשיך... כוווווולם (גם מנהיגי ערב) מסכימים שאסור שלאירנים תהיה יכולת גרעינית אבל כל אחד רוצה שמישהו אחר יוציא את הערמונים מהאש. מי שיעשה זאת כנראה יהיה לבסוף ג'ורג' בוש לבדו. כרגיל בישראל, אנחנו מגזימים בחשיבות של תוצאות הבחירות בארה"ב. שיטת המימשל שם נותנת לנשיא כוח רב לקיים את מדיניותו במשך כל הקדנציה. הוא לא צריך אישור של הקונגרס כדי לפתוח בהתקפה על איראן (אישור הקונגרס דרוש רק בהכרזת מלחמה וכזכור, הקונגרס אישר את המלחמה בעירק בתמכיכת מרבת הדמוקרטים). ג'ורג' בוש הוא אדם נחוש, החלטי והוא לא ייתן שפצצת הגרעין האירנית תירשם על שמו... אז בוא נחזיק כולנו אצבעות לג'ורג' בוש: קפיטליסטים ומרכסיסטים, יהודים וערבים, חרדים וחילונים שמאלנים וימניים, .

מי שדוחף שפצצות אלו

יפלו עלינו מרקסיסטים כחילונים ודתיים הם אנשים כמוך המחפשים מלחמה עם איראן בנרות, אך לצערכם אינכם מסוגלים לכך ועל כן המילים שלכם הן מילים ריקות של כעס ותסכול אך ללא כל תוכן ממשי. עברו הימים שבהם שליטי ישראל וארצות הברית יכלו לעשות כרצונם באזור, המטולטלת נעה בכיוון ההפוך. מה לעשות ככה זה בהיסטוריה. יש שנים שבהם רעיונות של אנשים כמוני נשמעים כמעט כקול במדבר, ויש ימים אחרים שמגיעים עתה שהמדבר עצמו מדבר בקול כשלי. והקולות של אנשים כמוך מתחילים לגווע. עתה רק נוכל לראות כמה אומץ לב יהיה לך לעמוד מבודד לשנים ולהסביר את עמדותיך, כאשר הרוח נושאות אותן הרחק מכל אוזן שומעת.

Wing Chan

New member
למה אתה כותב שני ניקים?

זה עוד לא הצלחתי להבין. תחביב? בלי קשר לנושא אני יודע, אבל זה פשוט מחרפן אותי.

כולם יודעים מי אני

משום שסגנוני ותוכן רעיונותי מאוד יחודיים בארץ הזאת. כך שזה לא נעשה כדי להסתיר זהותי. יש לכך סיבה היסטורית שקשורה בפורום מפלגת העבודה אך אין לי חשק להתעסק בזאת היום.

ברור לגמרי, ולא ברור בכלל

מלבד המלל השחוק עד דק כאבק המדבר - אם ג'ורג' בוש היה מתקשר אליך ושואל אותך האם עליו למנוע מאיראן פצצת גרעין בכל מחיר ואתה צריך לענות במילה אחת "כן" או "לא" . מה היית עונה?

אני לא מדבר בטלפון

עם פונדמנטליסטים נוצרים השייכים לימי הביניים ובוודאי שאיני יועץ להם. אם היה מטלפן אלי הייתי אומר:"אדוני הנשיא התפטר, העם האמריקאי לא סובל אותך יותר. עלית בחיי מאות אלפי עיראקים ובחיי אלפי חיילים אמריקאים כדי למלא את כיסך כאשר אתה מפיץ שקרים וכזבים. אתה האחראי לטרור ממלכתי נורא כשם שלטרור של אלקעיאדה מקומך הוא לפני בית דין לפושעי מלחמה. לא כזה שהקמת לסאדם חוסין שלא היה יותר מפארסה, אלא ממשי שבו כל פשעיך כולל תמיכת משפחתך בבן לאדן ובסאדם חוסין , כשם שקשרי משפחתך עם הנאצים הייתה נחשפת..

למעלה