תופעה חברתית מעניינת לדעתכם...?

mikey mouse1

New member
תופעה חברתית מעניינת לדעתכם...?

אנחנו צריכים להגיש עבודה סמסטר הבא על תופעה חברתית. למשל: תופעת הילד החריג בכיתה רגילה\ עישון סמים וכיוצ"ב.
אני רוצה לעשות על תופעה חברתית מעניינת (ורצוי שתהיה קצת יותר מקורית מעישון בסמים וכאלה) על איזה נושא הייתם ממליצים לי לעשות... ?

Warby Parker

New member
הייתי ממליץ לך לפתוח ת'עיניים.

בהגדרה הדורקהיימיאנית כל תופעה שלא קשורה ביולוגית או פסיכולוגית לעולם האנושי היא חברתית. גם אם זה משהו ששני אנשים עושים. זה לא חייב להיות קשור לסטייה מהנורמה, את יכולה לעשות על ארוחת השישי בבית שלך או על קבוצות דתיות מעניינות בישראל דוגמת הכושים העבריים ועוד ועוד.

אני באופן אישי היתי עושה על

על ילדים עם בעיות של הפרעות קשב וריכוז(ברמת ההיפרקטיביות)
או על ילדים עם בעייה חריגה אחרת, הולכת וחוקרת קצת.
למשל מכירה ילדה שיש לה בעיית התפתחות- כלומר שהיא בת 6 ומתנהגת כמו בת 3. יש לה תסמונת כלשהי, ברמה קלה.
או למשל אחותי הקטנה היפרקטיבית, על ריטלין.
אפשר לציין השפעות חברתיות של המקרה או פיזיות.ויש לא מעט.
אם תרצי עזרה או מידע, במידה ותגשי לאחד מהנושאים שהמלצתי,אשמח לעזור.

zubumafu

New member
אנטי שמאלנות גואה

אנשים שלא יודעים מה זה שמאל ומה זה ימין
אנשים שמגדירים את עצמם ימניים ולפי זה מגדירים את הדעות שלהם
אנשים שחושבים שהשמאל הקיצוני זה השמאל בישראל

פוף, התעצבנתי רגע. זהו נגמר.

lemonade111

New member
אני יודע מה זה שמאל (הייתי שם) והם חיב"סים

וגם אולי הימינים קיצונים קיצונים (מרזל ושות') אבל אני מעדיף כבר אותם.
אבל אין מה להתעצבן חילופי אוכלוסיות אפילו חלקית זה מה שיכול לעזור לבעיה.

zubumafu

New member
תתפלא

אין לי שום בעיה עם חילופי אוכלוסיות, אדרבא - בעיקר אם זה כולל ויתור על התנחלויות שעולות הון (!) למדינה.
יש לי בעיה עם הגזענות שעומדת מאחוריה.

lemonade111

New member
מה זה גיזעני?

למה לשמור על מדינת ישראל כמדינה יהודית זה גזעני? הרי יש לנו ארץ אחרת? כל מדינה אירופית נאורה שמכבדת את עצמה הייתה עושה את אותו הדבר במצב כזה, ר"ע חוקים לגירוש אזרחי מיעוטים שפשעו באנגליה.

zubumafu

New member
למה?

כי -
א. כשליברמן מדבר על טרנספר הוא מדבר על גירוש בכפייה.
ב. בתכנית לא כלולה תפיסת "שתי מדינות לשני עמים", כלומר - כשערבי ישראלי "יעבור צד" כבר לא תהיה לו מדינה.

וחוצמזה, התכנית הזאת פופוליסטית ושום דבר מעבר לזה. מאוד קל להתחבר לסיסמא כמו "בלי נאמנות אין אזרחות". קליט, לא? בפועל ליברמן רוצה להעביר את ישובי ואדי ערה ו"המשולש", מה שיעביר בערך 150,000 ערבים, שזה אפילו לא 10% מערביי ישראל.

Beyond Time

New member
תועפת העדר והטמטמת

דוגמת "האח הגדול" שאי-אפשר להעביר יום בלי לשמוע על "התכנית" הבזוייה הזו...

יש עוד כמה-הרבה דוגמאות כנ"ל, אבל זו אחת הבולטות.

zubumafu

New member
יש לי שני רעיונות

1. מרקסיזם, בהתמקדות על זה שלאנשים רבים בארץ מפריעים דברים בקטע חברתי אבל המשטר דואג לדכא אצלם את יצר המהפכנות (תוכנית ריאלטי, דגש על נושא הבטחון שתמיד "בוער")

2. אפקט ורתר. אחת התופעות המסקרנות ביותר לדעתי, תקראו על זה, זה מרתק.

irreplacable

New member
פייסבוק

התופעה שילדים מתקשרים דרך הפייסבוק ומבלים פחות "למטה" בחוץ במחבואים, תופסת, פוגים ואחרים

למעלה