תופעה חדשה ...

תופעה חדשה ...../images/Emo43.gif../images/Emo104.gif

ערב (שעה 18:30), בתחנת מודיעין יש רק אמבולנס אחד במשמרת וגם הוא בנסיעה והאמבולנס השני לא מאוייש, 2 מתנדבות נוער שאפילו לא סיימו חונכות יושבות בתחנה וממתינות שיחזור מנסיעה. ולפתע, נפתחת הדלת, נכנס אזרח ומספר להן כי ברכבו יש פועל שנפל מגובה , סובל מכאבי עמש"צ . אחת המתנדבות מתקשרת למוקד ומודיעה על המקרה, השניה לוקחת את מפתחות האמבולנס השני, מביאה לוח גב, צווארון, רצועות, תיק אמבו. הן מבצעות "חילוץ מרכב" כמו שכתוב בספרים. המוקד בינתיים מוציא אמבולנס מקריית ספר. עד שהוא מגיע לתחנה (5 דקות...) הוא מוצא פצוע על לוח גב, מקובע כהלכה, עם דף שעליו כתבו מדדים, פרטי הפצוע ואנמנזה... אז...נורא קל להשמיץ את הנוער אבל רובם נוער מזהב טהור המשך הסיפור... אחראי מתנדבים דיווח למנהל האיזור על המקרה...הבנות קיבלו מכתב הערכה מהנהלת מד"א...היום שתיהן מדריכות וותיקות בתחנה ואם הן לימדו את החניכים את מה שהן עשו...יהיו לנו עוד ועוד מתנדבים נהדרים... חג שמח הרבה בריאות
אמנון מרגלית

אם לא היה ברור...../images/Emo43.gif../images/Emo104.gif

המקרה קרה לפני שנתיים... כתבתי את זה כתגובה ליונתן שהגדיר "תופעה חדש" וממשיך בהודעות שמגדירות מתנדבים חדשים כזקוקים לעצה ממנו...מעניין כמה זמן הוא מתנדב... יש מתנדבים חדשים, כוותיקים שרמתם גבוהה ויכולים להיות דוגמא... כמובן שיש מתנדבים חדשים ושוב כמו ותיקים שרמתם קצת נמוכה.. אני חושב שצריך להפסיק את ה"חלוקות" הנ"ל. טוב שיש מתנדבי נוער, מגיע להם, לכולם המון המון תודה. הרבה בריאות
אמנון מרגלית

chanand

New member
ההשקעה משתלמת

אם משקיעים במתנדבים, בסוף ההשקעה משתלמת.

Action force

New member
תגובה לאמנון.

באמת שלא התנהגתי וחשבתי כפי שאני היום לפני מספר חודשים, והקורס שעבר היו כמו אחים וללא הבדלה אליי. אך פשוט הזדעזתי מהקורס הזה שנכנס עכשיו, אני כל כך מצטער שאתה לא יכול לבוא ולראות על מה אני מדבר... כשהייתי חדש תמיד שנאתי את המתדנב הבוגר שדיבר בזלזול אליי. ועכשיו הוא מרגיש כמו אחי. המתנדבים של הקורס הנ"ל מרגע כניסתם קובלו בברכה! נישקו להם את הרגליים, כי הייתה תקופה יבשה מאוד (של 10 מתנדבים פעילים)... כל העובדים והנהגים התייחסו אליהם בכבוד, פינו להם את מקום הישיבה הזמינו אותם לאוכל ועוד הרבה... אבל עכשיו רובם מזלזלים כל כך, מרגישים מלכי המערכת. מה שאתה הבנת מדבריי זו הדרך היחידה שנראית לי הגיונית להתייחס אליהם... כי לא ראיתי דרך אחרת, ולכן בידיוק פניתי לפורום הזה, שיעזור לי למצוא את הדרך, לישר את המנדבים הללו. כדרך אגב, ברור שיש דברים נהדרים שחלקם עושים... ואני יכול להגיד בשקט, אפילו כמה מהם יותר מקצועיים מכתה וותיקים ובוגרים שאני מכיר, יכול להיות שגם יותר ממני. תן לי לתקן את הדרך שבה הנבת אותי, כי זו לא הייתה המטרה. רק זעקתי לתגובה ולעזרה, כי כמו שלך אכפת מהתחנה שלך, אז לי אפילו יותר, כי אנחנו יושבים רוב המשמרת יחד, (אין הרבה נסיעות). ועוד דבר אחד: לפני חודש, בזמן משמרת, הגיע אדם לתחנה והתלונן שלא חש בטוב, ניגשו אליו רק שני מתנדבות, לקחו אותו לאמבולנס, לקחו לו מדדים, החלו לקחת אנמנזה, ולאחר מספר דקות כשלא היו בטוחות במה מדובר, החליטו לקרוא לנהג המשמרת שישב במוקד... אז יש מקרים לכאן ולכאן. ויש חדשים מעולים ויש חדשים גרועים... כמו כל דבר בחיים. אז מה שנשאר לנו זה רק לקוות שיהיה רק טוב, ולנסות לשפר את הגרוע, כפי שאני ניסית בעזרתכם. בברכת לילה טוב יונתן

למעלה