תופעה לאורך כול אירופה כולל רוסיה ובולגריה ו

Daria34

New member
היא תעשה עוד ועוד ילדים כדי למכור אותם.

פשוט נקרע הלב!!למה לא עוזרים להם כמו שצריך??
מוכרת ילד בשביל פחות מאלפיים שקל..

China8

New member
לא ראיתי עוד את הקישור

אבל לגבי ״למה לא עוזרים להם כמו שצריך״. אני מניחה שהאם במצוקה כלכלית אם היא יולדת ילדים בשביל למכור אותם. מצד שני, יש המון אנשים במצוקה כלכלית בעולם שאינם מוכרים את ילדיהם. ישנם גם מליוני אנשים בעולם במצוקה כלכלית שלא נכנסים לבנק עם אקדח ויורים לכל עבר.
בפורומים של אימוץ בסין גם שמעתי שיש כאלו במקומות נידחים בסין שעושים זאת, כלומר יולדים ילדים ומוכרים עבור בצע כסף, אבל זו עדיין תופעה מאד שולית של כאלה שמצאו דרך מאד לא שגרתית ואכזרית מאד להרוויח כסף.

אותי זה לא הפליא

לא שזה לא מזעזע,אבל אני משוכנעת באמת שזה קיים,ולא רק אצל זו שהסכימה להצטלם,ולא רק אצל צוענים .
כבר סיפרתי כאן שהורים ביולוגים היו מגיעים בימי א לבית הילדים של הבן שלי עם סלי פלסטיק,ולקח זמן עד שהבנתי שלא דובר בסלים מלאי אוכל של פיקניק ,אלא בסלים ריקים שרצו למלא בארוחה שיאכלו עם ילדיהם בבית הילדים.זו היתה המחשה מאד קונקרטית של מצב שבו אין כסף אפילו ללחם.

המשך הסבר

בבית הילדים ההוא,כך הוסבר לי,רק רבע מהילדים היו ברי אימוץ. השאר-ילדים שהוריהם הביולוגים לא ויתרו על ההורות שלהם אך ממש לא יכלו לכלכל אותם.

China8

New member
פאני, לא הבנתי

על מה הגבת. האם הקישור גזעני או לדעתך מה שנאמר בתגובות?

fannyd

New member
הקישור

למי שמתעניין מציעה לחפש חומר קריאה על מצבו העגום של המיעוט האתני הזה בבולגריה בכלל ועל גל מהומות ששטף את המדינה ב-2011 כשהמטרה טיהור המדינה מצוענים. כל הקטעים בהקשר למיעוט הצועני מאד מגמתיים.

China8

New member
הם מעולם לא היו אהובים

אפילו הנאצים השמידו אותם, כמו את היהודים.
זכורה לי הופעה של מדונה מתי שהוא בשנתיים האחרונות ברומניה (אני לא סגורה על המדינה) שבו היא הביעה תמיכה במיעוט ה״רומא״ שהוא הצוענים וחוללה סנסציה.
בהרבה ממדינות אירופה המערבית ניתן לראותם מקבצים נדבות ולעיתים גם מכייסים, כך שהרבה אירופאים לא אוהבים אותם.
ובסרטיו של אמיר קוסטריצה הם כל כך אקזוטיים, צבעוניים ומקסימים!! (שעת הצוענים, חתול לבן חתול שחור ועוד).

Daria34

New member
בעקבות הסרטון הזה התחלתי להתעניין יותר לעומק

בקבוצה האתנית הזו שמקורה מהודו.רובם יושבים ברומניה,וכמו שציינתי כבר הם נמצאים בכול אירופה,ורובם
חיים מלקבץ נדבות ולצערי פשע.
לפני כמה ימים ליד הסופר שאני קונה בו ישבה שם אחת עם שלט ענק וביקשה אוכל וכסף לילדיה.
פניתי אליה ושאלתי אותה מאיפה הגיעה היא ענתה בולגריה,לפי צבע העור ידעתי שהיא רומא.
תרמתי לה כמובן.
אז בעקבות התענינות שלי הגעתי גם לסרט דוקו של הביבסי שנקרא Gypsy child thieves
נמצא ביוטיוב על זה שהם משתמשים בילדים שלהם לגנוב מתיירים לאורך כול אירופה.
והם מוכרים אותם גם במדינות כמו יוון, טורקיה וארמניה.
דןןקא ברומניה ובולגריה יש שינוי חיובי כלפם ומאמצים ילדים נטושים הרבה משפחות מקומיות.

בעבר השיטה ברומניה הייתה בדיוק כמו שעושים באפריקה,פונים להורים למכור
את הילדים לאיש אמצע שהוא מעביר לבית ילדים ומשם
לאימוץ בינלאומי.מזעזע ממש כמו שעשו עם עבדים לפני 150שנה.

Daria34

New member
המצב העגום הזה הביא אותם למצב

שהדרך שלהם להתקיים זה רק על ידי ביצועי פשע ובקשת נדבות.
ומכירת הילדים שלהם להתקיים.
לא באמת רוצים שהיו חלק מאוכלוסייה הכללית שבה הם חיים.

Daria34

New member
יצא כתוב לא טוב,ולא ניתן לתקן אחרי שנשלח

אבל המסר הכללי שלעולם לא נתנו לקבוצה האתנית הזו הזדמנות כמו
שצריך להשתלב ואחרי זה אין פלא שלמכור ילד לאימוץ וכול מטרה אחרת
היא אחת מהדרכים שבה הם מתקיימים.

למעלה