תופעה - מבקשים שלא ישלחו שליח ערבי

תופעה - מבקשים שלא ישלחו שליח ערבי

בעקבות המצב בתקופה האחרונה, הביקוש למשלוחים מרשתות השיווק עלה - אך בניגוד לתקופות אחרות בהן יש ביקוש למשלוחים, נוצרה בעייתיות כשלקוחות רבים דרשו שהמשלוח יגיע עם שליח שאינו מבני דודינו, כאשר למי שלא ידע - רבים מהעובדים כשליחים שכאלו, בכל רחבי הארץ, הינם ערבים.

באופן רשמי, ברשתות לא מודים בפה מלא שנענים לבקשות הלקוח, כשאני מנסה להבין כיצד זה יכול להיות בכלל אפשרי - בתור מי שנוהגת להזמין משלוחים שכאלו נוכחתי ששליחים בני דת משה הם תרחיש נדיר (ובתור מי שמכירה את עדיפויות התעסוקה של הישראלים הצעירים אני מבינה בהחלט מאיפה זה נובע), ואני אישית לא ממש מרגישה בנוח שהם נכנסים אלי הבייתה, לאו דווקא כי מדובר בערבים, ומבקשת לרוב שישאירו את הארגזים בכניסה לבית, גם אם אני נמצאת בבית ומוכנה לפתוח את הדלת (במקרים כאלו אני גם נוהגת להציע להם שתייה).

מה אתם חושבים על הנושא? לדעתכם מדובר בחשש אמיתי או בהפרזה? איך אתם הייתם מתנהלים בסיטואציה שכזאת?

nofi1456

New member
לדעתי עובר פה גבול מאוד דק בין הפרזה לגזענות לחשש אמיתי

תכלס..אני יכולה איפשהו להבין את כל אלה שלא רוצים שליח ערבי. הישראלי הממוצע לא יודע להבדיל בין ערבי לערבי. לך תדע מי אוהב ומי אויב. גם השליח ההוא של בזק..מי חשב שהוא יקום יום אחד על רגל שמאל ויחליט לדקור? אי אפשר באמת לדעת. יכולה להבין את הפחד.

בקשר אליי ספציפית - ממש לא מפחדת. והאמת שאני לא ממש דוגמא טובה..
כי גם השבוע התחלתי ללמוד בירושלים ויש שם מלא ערבים מסתובבים ברחובות ואם הייתי מפחדת לא הייתי מסוגלת ללמוד או לגור שם, וגם בחודשים האחרונים אני עובדת המון עם אנשים מהמגזר והם כל כך אהובים עליי שאני פשוט משוחדת.
כן, אני יודעת, לא כולם כאלה. אבל אלה שעובדים איתי הם האנשים הכי מדהימים בעולם ורכשתי לעצמי כמה חברים ממש טובים שאני פשוט לא יכולה לסבול שום ביטוי של גזענות כלפיהם (ולצערי יש, וזה שובר גם אותי וגם אותם נפשית).

מאחלת לנו ימים של שקט

liron50

New member
גזענות

מדובר בגזענות.
בהגדרה של גזענות אין סייג שאומר שאם ההבחנה היא מתוך חשש בטחוני, זו אינה גזענות.
&nbsp
האם זה לגיטימי? ברור שכן. אנחנו עושים כל יום העדפות לפי מוצא, מין, לאום, גיל וכדומה... יכול להיות שמישהו מעדיף לקנות במקום X, ולא ב-Y, רק כי שם יש מוכרת בלונדינית חתיכה.

למעלה