תופעה מוזרה אצל מיתכדר..

תופעה מוזרה אצל מיתכדר..

המיתכדר שלי כבר כמה ימים רצוף נישאר בקערת המים, כשהאכלתי אותו הוא יצא לאכול את העכבר וחזר מיד. אני מציין שהוא לא בתקופת הנשל (הנשל הקודם היה לפני חודשיים בערך) ושהוא במים גם כשהם בצד הקר, וגם כשהם בצד החם. הטמפ' בצד החם היא בערך 26 מעלות כסנטימר מעל הקרקע. דבר אחד ששמתי לב חיצונית, הפנים של הנחש קצת יבשות \ לבנות כאלה כמו לפני נשל (אבל הוא לא בנשל.) למישהו יש רעיון מה הבעיה? זה ממש לא אופיני לנחש שתמיד שנא מאוד מים. כשאני מוציא אותו מהמים הוא קצת מיתפרע ורק כשהוא חוזר למים הוא נירגע... תודה רבה לעוזרים

ועוד שאלה בקשר לטרריום

יש לטרריום שלי מיכסה פלסטיק אם רשת ברזל (מכסה ניסגר כמו אקווריום וצריך עזרה של סקוצים כדי לימנוע מהנחש אפשרות לדחוף אותו מעלה) למישהו יש רעיון איך אפשר ליצור מיכסה זכוכית\עץ שיסגר אם מסילה ? ובאיזה דבק להשתמש?. תודה!

shshahar

New member
פתרון לנושא המכסה

קודם כל שלום. ועכשיו לפתרון שלי: קנה 2 מסילות כמו בתמונה, באורך האורך הפנימי של האקוריום (את המסילות ניתן לרכוש בחנויות למוצרי בנייה או אצל זגג). הדבק את המסילות לצידו הפנימי של האקוריום, כאשר חריץ אחד של המסילה בולט מהאקוריום כלפי מעלה. לצורך ההדבקה אני ממליץ להשתמש בסיליטום 102 (יצרן-אשקלית כמיפרוד), מניסיון של 10 שנים בהדבקת אקוריומים וטרריומים. לאחר שכל העסק התיבש, חתוך חתיכת דיקט או פרספקס שיכנס במסילות הבולטות. קדח שני חורים לנעיצת מסמרים, שישמשו כמעצורים, משני צידי המכסה. לא לשכוח לקדוח חורי איוורור במכסה.

1צחי

New member
מסילות

בעבר הלא רחוק מכרו מסילות בהום-סנטר אך הם הוציאו את המסילות מהמחסנים שלהם. אצל הזגג המקומי אני לא מוצא מסילות.האם אתה מכיר עוד נקודות מכירה למסילות הנ"ל?

shshahar

New member
מסילות

בצמוד לבית החיות ישנו מקום בו מיצרים טרריומים, אני בטוח שתוכל לרכוש מהם(אני לא בטוח, אבל יכול להיות שיש קשר בין המקום לבית החיות). אתה יכול להשתמש במסילות אלומיניום, אותן תמצא בחנויות מוצרי בניה, חנויות "עשה בעצמך" ואצל מרכיבי תריסים(ד"א מסילות אלומיניום חזקות יותר).

מה שעשית

שם בתמונות זה לאקזוטיקה דלתות הזזה צדדיות.. אני מתכוון איך לעשות כזה דבר, אבל בשביל מכסה שיהיה מעלה. ושהנחש לא יוכל לדחוף את המכסה ולצאת. תודה

shshahar

New member
הבהרה

התמונה רק כדי שתבין איזה מסילה. אם תקרא את ההוראות שרשמתי תבין על מה אני מדבר.

naja

New member
הלבן שעל הפנים זה אבנית מהמים.

זה מצטבר על העור שלו, בדיוק כמו שזה מצטבר על דפנות כלי המים. אם תוציא אותו מהמים ותייבש אותו, תראה שגם על הגוף זה מצטבר. אין לך מה לדאוג, זה לא מסוכן וזה ירד בנשל הבא. לגבי זה שהנחש לא יוצא מהמים- יכולות להיות כמה סיבות: הראשונה-טפילים. תבדוק שוב אם הוא לא מכוסה בקרדיות שחורות קטנות. הבדיקה הכי פשוטה-להוציא אותו מהמים ולבדוק אם לא צפות במים כמה כאלה. השניה-לחות. אולי הלחות בטרריום נמוכה מידי? השלישית-טמפרטורה-יכול להיות שקר לו ולכן הוא נכנס למים, שמקיפים את גופו ומחממים אותו מכל הכיוונים. רביעית-יש לו מקום מיסתור? אם לא תכניס איזו קופסא\עציץ עם חור ותן לו להתרגל לזה ויש סיכוי טוב שהוא יעזוב את המים.

תשובה..

מקום מחבוא יש, חימום בסדר בנתיים, בקרוב יהיה חימום חדש.. יכול להיות שהמקום מחבוא כבר לא מספק אותו אני יבדוק.. תודה על העזרה

למעלה