תופעה מוזרה, אשמח לקבל מידע

• פותח הנושא odeia
  • פורסם בתאריך

odeia

New member
תופעה מוזרה, אשמח לקבל מידע

בימים האחרונים, כאשר אני מתרחצת, ורק אז בלבד, יש לי כאבים ברגל שמאל, בצד האחורי של השוק, ורק שם בלבד. (די דומה לכאבים שיש ברגל בלילה לנשים בהריון, כאשר הרגל "נתפסת"). ברגע שמסיימת את המקלחת, הכאב פוחת ועובר אחרי כמה דקות. מה זה יכול להיות?

שלום ODEIA

לפי מה שאת אומרת זה התחלה של דלקת בעצב הישבן. כדאי להתחיל לטפל בזה בעזרת מסז´ רפואי או כירופרקטיקה כמה שיותר מההר עד שמצב לא החמיר. מיכאל

לא בהכרח.. ../images/Emo3.gif

אורנה לפי תאורך אין לי אפשרות לאבחן את הבעיה , האם בכותבך שוק את מתכוונת לחלק התחתון של הרגל ? אם כן זה לא חייב להיות דלקת בעצב הישבן, מאחורי השוק ישנם מס´ נק´ מפתח הקשורות לכליות לשלפוחית השתן ולגב תחתון וכאב של מים ( הגורמים לפיזור התקיעות באזור) יכול לגרום לכאב. הייתי ממליצה לך לגשת למטפל המכיר את נק´ האקופנטורה או שיאצו הוא יוכל לעשות אבחנה יותר מדוייקת. כמובן שאם הכאב מחמיר , האזור מתחמם , משנה את צורתו או גורם להגבלות בתנועה ממולץ גם לגשת לרופא קונוונציונלי . יום שימשי ונעים יעל

odeia

New member
יעל, בהחלט מתכוונת לשוק - החלק

התחתון של הרגל, ובהחלט מתאים לי שזה יהיה קשור לשלפוחית השתן ולגב תחתון. אז את מציעה, למרות הכאב להפנות למקום זרם מים חזק? מה שכן, היום כבר כאב לי כל היום באזור, ואל יודעת אם זה בגלל שמחמיר או בגלל שהמקום יותר רגיש לאחר כמה ימי כאבים. יעל, אולי את מגיעה לקרית שמונה לטפל בי?

אורנה , אם יש החמרה

כדאי לבדוק את הדברים לעומק כי בהחלט יכול להיות שמתפתחת שם דלקת. אני לצערי לא יכולה להגיע לק. שמונה אבל תודה על הבעת האמון. אולי כדאי לברר בין קופ"ח עם איזה מטפלים הם עובדים. עוד פרטים שלחתי לך במסר. הרבה בריאות יעל

אולי צריך להוציא את הכפית...../images/Emo8.gif

ניסיתי לחשוב מה זה יכול להיות ומצאתי את עצמי שואלת: השתמשת במים חמים או קרירים? עמדת? ישבת? האם הכאב מושפע בתנועה? האם הוא מופיע בתנוחה ספציפית? יכול להיות שמתפתח משהו דלקתי (מוחמר בחום) יכול להיות שזה באמת מרידיאנים אבל יכול להיות שזה כמו ההוא שהלך לרופא והתלונן על כאבים בעין בדק הרופא ושאל: אתה שותה תה? ענה האיש: כן! איך ידעת? ענה הרופא: אז תוציא את הכפית ולא יכאב לך יותר... תבדקי את כל הנסיבות סביב הכאב. המידע שנתת לא מספיק כדי אפילו להציע לך הצעות סבירות

odeia

New member
נאוה, לגבי פרטים, הנה הם:

מתקלחת בעמידה עם מים חמים מאוד, רק במקלחת, ברגע שסוגרת את המים הכאב נחלש עד שנעלם לאחר כמה דקות. מה שכן, היום כאב לי המקום כל היום ולא יודעת אם זה בגלל שמחמיר או בגלל שהמקום נחלש מהכאבים של הימים האחרונים.

כדאי ללכת לרופא

אבחונים רפואיים צריכים להיעשות על ידי רופא. ובודאי לא באינטרנט... ממה שאת אומרת, נשמע שיש שם דלקת. איך יודעים? הולכים לרופא ועושים בדיקות דם: ספירת דם ושקיעת דם אם יש דלקת זה ייראה בספירת הכדוריות הלבנות ובשקיעת דם מהירה אחרי שהרופא יאבחן או ישלול את הדברים האפשריים מבחינה רפואית, תעדכני, (תוצאות בדיקות, מה הרופא אמר, איזה טיפול הוא רוצה לתת) אני וחברי למקצוע, נוכל להוסיף את דרכי הטיפול או אבחונים לא רפואיים. ייתכן שזה יהיה כרוך בהפנייתך לאיש מקצוע בתחום (לאבחון ו/או לטיפול) ויתכן שניתן לך פתרון סביר כאן באתר מחכה בסבלנות לתוצאות הבדיקות
נאוה

Talia E

New member
תוספת לידע כללי

ממה שלמדתי, באיזור שרירי השוק, "אגורים" זכרונות עמוקים. אינני פוסלת אף אחת מההשערות שניתנו עד כה (דלקת וכיו"ב), אך יכול להיות שישנו קשר כלשהו גם במקרה כזה. האם לאחרונה עלו דברים מן העבר? משהו מהילדות אולי? (שאלה שאת לא חייבת לענות עליה בפורום זה, כמובן)

לפעמים עדיף להתחיל עם אבחון רפואי

שרירי השוק יכולים "להתפס" מהמון דברים. הם גם אחראים על הנכונות שלנו לנוע קדימה בחיים אבל... שריר תפוס "אוהב" חום ולכן לא הגיוני שהכאב יתעורר במפגש עם מים חמים. מה כן מגיב? דלקת, גודש ורידי וכדומה ל פ נ י שאנחנו פונים למצוא את הגורם האנרגטי / רגשי שעורר את הכאב, חשוב לשלול בעיות אחרות שחלקן יכול להיות פשוט וחלקן בעייתי יותר דוגמא לסדרי עדיפות: התלונה הראשונה של ילדים וצעירים עם סרטן בעצמות היא: כאב ברגל. בני בן ה- 6.5 החל להתלונן על כאבי רגליים לפני כשבוע.שאלתי אם קיבל מכה, בדקתי אותו ולא מצאתי סיבה. לקחתי אותו לרופא וגם הוא לא מצא כלום בבדיקה. אנחנו נעשה בדיקות דם כדי לשלול דברים כמו דלקת או סרטן לפני שאחזור להשערה הראשונית של: דרך ל"תשומי" (אימא שלי התאשפזה עם פצע ברגל וחבר שלו היה חולה והתלונן על רגליים). בינתיים הוא נהנה מה"בעיה" ומהתייחסות רצינית. בהמשך, אם יתברר שזה אכן פסיכוסומטי בלבד, בטח "אחריף" את הטיפול כך שהוא יהיה מוגבל וזה "לא יהיה כדאי"... וכך, הוא יוותר בסופו של דבר על הכאב. אבל... אם יתברר שמשהו אכן מתפתח - הוא ירגיש שהתייחסו ברצינות לתלונותיו ושטיפלו בהן במהירות. אמונו ובטחונו יגדלו... גם במקרה כאן, נחוצה לדעתי אבחנה רפואית כדי לשלול תהליכים שאי אפשר לראותם ...

צודקת בדרכך

מאחלת לבנך שיהנה שהתשומת לב שמסביבו ושבזה זה יגמר.. ערב טוב יעל

למעלה