תופעה מוזרה ביותר - איך הגוף שלנו עובד?

LOVE SIMS 2

New member
תופעה מוזרה ביותר - איך הגוף שלנו עובד?

אתמול הייתה לי זלילה שכללה דברים משמינים והרבה פחמימות (פתיתים, שוקולד, במבה וכו'), כאילו אכלתי בשביל יומיים שלמים... בדרך כלל אני אוכלת בריא אבל בימים האחרונים ובמיוחד אתמול קצת 'התפרקתי'. אני פעילה מאוד גופנית, לפני חודשיים התחלתי לעשות הליכות של שעה עם ריצה קלה של רבע שעה-עשרים דק 4-5 פעמים בשבוע, + חוג ספורט נוסף פעמיים בשבוע אחרי אותה זלילה עשיתי הליכה מהירה מאוד במרחק וזמן גדולים מהרגיל + ריצה בקצב נינוח של 20 דק בערב אכלתי קצת סלט ירקות וזהו... אפילו פחדתי להשלים את החלבון אחרי כמה שאכלתי היום בבוקר ראיתי שעליתי חצי קילו, ובמשך היום חזרתי לשגרת האכילה הבריאה הרגילה. בערב מדדתי שוב את המשקל שלי, וחשבתי שהוא מקולקל: ירדתי לא פחות מ-3 קילו, למשקל שבכלל לא ראיתי בשנים האחרונות... משהו הזוי ביותר, ועוד תוך יום. מה ההסבר לתופעה? האם יכול להיות שאחוזי השומן בגוף שלי עלו מהזלילה, אבל בגלל שלא השלמתי את החלבון אחרי האימון התפרק שריר, והירידה הדרסטית במשקל נעשתה בעקבות התפרקות שריר? האם הירידה במשקל סותרת עליה באחוזי השומן בגוף? או, שבאמת ירדתי במשקל בגלל שגרת הספורט המצטברת והאכילה הבריאה, והזלילה לא השפיעה? או... שאחוזי השומן לא עלו, אבל בכל זאת התפרק שריר? ואיך ירדתי כל כך מהר תוך יום???? אשמח לתשובה, זאת תופעה מאוד מעניינת ומוזרה
ומעוררת חשד...

LOVE SIMS 2

New member
מק../images/Emo78.gif

...................................................................................................................................................................................

הר ניר29

New member
כמה הבהרות

מהעולה בין השורות ניתן להבין שהרבה דאגה וחשש יש לך לגבי התזונה שלך ויחס ההוצאה הקלורית או "מה נשרף". יש להבין שהשינויים בגוף האדם, ובינהם גם הרכב הגוף הינם שינויים רחבים ודורשים תהליכים רבים של הסתגלות והתקבעות. כל שינוי שכזה, מה עוד בשאיפה שיהיה בעל אופן מאוזן "וקבוע" דורש המון זמן! לכן, בחינה של מה אכלתי בדיוק עכשיו, או מה רצתי 5 דקות אחרי, או פחד להשלים חלבון אחרי זלילה ולרוץ יותר בגלל שאכלתי הרבה, הם סממנים של בעיה ופיתרון. אכלתי הרבה = נרוץ יותר אכלתי הרבה= כדאי לאכול פחות בערב. שינויים בצריכה הקלורית ובפעילות הגופנית חייבים להיות מושכלים, מאוזנים ולא ככלי לסתימת חורים בהתנהלות שלנו. (וחורים כאלו תמיד יהיו). לגבי תופעת הירידה במשקל, יכולות להיות לזה מספר הסברים. שיכולים לתת הסבר חלקי לירידה החדה יחסית. 1. שינוי בהרכב הנוזלים. 2. שקילה בזמנים שונים. 3. ירידה במשקל עקב צריכה קלורית מוגברת יחסית למאזן דיאטה. שרירים לא "מתפרקים" כי עשינו אימון בודד ולא אכלנו, ושומנים לא מצטברים בגלל אכילה מרובה למשך 24 שעות. ושקילה מרובה במהלך היום אינה מומלצת, משקל הגוף משתנה באופן טבעי ולכן זה עשוי ליצור בלבול ותסכול מיותר. אין שום סיבה בעולם להשקל יותר מפעם/ גג פעמיים בשבוע. בהצלחה

LOVE SIMS 2

New member
היי תודה על התשובה

לא הבנתי את האפשרות השלישית - צריכה קלוריות מוגברת יחסית למאזן דיאטה גורמת לירידה במשקל? הדאגה והחשש שיש לי הם בעיקר בגלל המשקל שלי - שאחרי הירידה הפתאומית הזאת הוא ממש תת משקל, BMI של 16.5 וזה מוזר שדווקא אחרי שזללתי זה קרה, וגם אם לא הייתי אוכלת ככה לפני הייתי מתפלאת על הירידה הפתאומית הזאת אני בעצם רוצה לשאול אם הירידה היא כתוצאה משריפת שומנים, או שהתפרק שריר חלילה, וגם שינוי בהרכב הנוזלים לא גורם בבת אחת לכזאת ירידה... המשקל החדש די מדאיג והייתי רוצה להעלות אותו דרך העלאה במסת השריר ולא השומן, איך אוכל לעשות זאת? תודה

LOVE SIMS 2

New member
תודה על התשובה

לא הבנתי את האפשרות השלישית - צריכה קלוריות מוגברת יחסית למאזן דיאטה גורמת לירידה במשקל? הדאגה והחשש שיש לי הם בעיקר בגלל המשקל שלי - שאחרי הירידה הפתאומית הזאת הוא ממש תת משקל, BMI של 16.5 וזה מוזר שדווקא אחרי שזללתי זה קרה, וגם אם לא הייתי אוכלת ככה לפני הייתי מתפלאת על הירידה הפתאומית הזאת אני בעצם רוצה לשאול אם הירידה היא כתוצאה משריפת שומנים, או שהתפרק שריר חלילה, וגם שינוי בהרכב הנוזלים לא גורם בבת אחת לכזאת ירידה... המשקל החדש די מדאיג והייתי רוצה להעלות אותו דרך העלאה במסת השריר ולא השומן, איך אוכל לעשות זאת? תודה

הר ניר29

New member
עקשנות ? ../images/Emo13.gif

מאיפה לך שירידה בנוזלים אינה יכולה להיות כה מהירה? אני חוזר ואומר, המושגים שלך לגבי ירידה ועליה במשקל נשארים בשריפת שומן ופירוק שריר. הגוף לא "שורף" ו"מתפרק" בעבור כל ארוחה או פעילות גופנית. הירידה והחשש שלך, גורמים לך לבחון בזכוכית מגדלת דברים שיוצרים לך בלבול. תזונה תקינה (כפי שאורי ציין) ודאי תחזיר אותך למשקל "הרגיל" שלך לאחרונה. אם לא הבקת את השינוי בהרכב הגוף, אין לך דרך לדעת מה היתה משמעותה של הירידה או העליה במסה. יש לאכול כרגיל, להמשיך לבצע פעילות גופנית כרגיל. בהצלחה

oridoron77

New member
הפיזיולוגיה של הגוף והתגובות שלו

עדיין רחוקות מלהיפטר. ישנן הרבה תופעות מוזרות, שנחקרו (כמו למשל כניסה למאזן קלורי חיובי גבוה לאחר תקופת גרעון קלורי ארוכהת שגרמה לאיבוד שומן) ועדיין לא ברורות. מה שאני כן יכול להגיד, שלרוב אחרי יומיים שלושה בתזונה רגילה את תחזרי למצב הקבוע שלך, ככה שלא כדאי ליחס לזה יותר מידי חשיבות. אורי

למעלה