תופעה מוזרה ביותר עם הקינגית

תופעה מוזרה ביותר עם הקינגית

ובכן כזכור למי שזכור , בתחילת חודש מאי הקינגית קלי' ,הטילה 9 ביצים (כשלושה שבועות לאחר 2 מפגשים עם הזכר). כל הביצים שהתכווצו והשחירו די מהר , הפכו לאחר כחודשיים לערימת גושים שחורים מכווצים ומסריחים . עד עכשיו אני לא יודע אם זה בגלל שלא הוצאתי אותם לאינקובטור מיד (רק לאחר הטלת הביצה האחרונה-כ-24 שעות מצאת הראשונה) או שאולי הם לא היו מופרות מלכתחילה . לפני כמה ימים גיליתי בטרריום ביצה קטנה יותר מהקודמות שהקינגית הטילה , מה שהצלחתי לראות זה נוזל צהבהב בתוכה , לא כל כך התייחסתי לעניין וזרקתי את הביצה המעוותת לפח . היום בבוקר כשבאתי להחליף לה את המים , גיליתי בתוך הכלי 6 ביצים שהוטלו מקסימום בליל אמש(נראות מלאות בנוזלים, שתיים מתוכן קטנות יותר ) . הוצאתי אותן מהמים ייבשתי בנייר סופג והנחתי בתוך קערה מרופדת בנייר סופג כשהקערה צפה במים בעומק 2 ס"מ ,בתוך פלסטיקה כמעט אטומה לחלוטין . אני מזהה מול האור נוזל צהבהב בתוך הביצים וגם משהו שנראה כמו חוט דק מאוד כהה ומקורזל . מה דעתכם? יש מצב ? אני כבר מבולבל לגמרי . כמה פרטים נוספים-הקינגית בת 4 בערך, באורך של כ-1.20 , אוכלת טוב ועירנית . הזכר קטן ממנה בשנה ובכ30% בגודל .צירפתי תמונות .

naja

New member
הכל תקין אצלה.

לזעמנים יש את היכולת להטיל שתי הטלות בעונה ולא דרוש לשם כך זיווג חוזר בין ההטלות(רצוי לעשות זאת כדי להעלות את הסיכוי לפוריות הביצים אבל זה לא חובה). הביצים הוטלו במים מאחר וכנראה זה היה המקום הלח היחיד בטרריום(תופעה מוכרת). אם הן היו מעל לשעה בתוך המים, אל תצפה לבקיעה. בקשר להטלה הקודמת-קשה לקבוע אם הביצים לא היו פוריות או שמשהו הרג אותן.

שיט , אז שוב פיספסתי ?../images/Emo46.gif

כלומר סביר להניח שההטלה הייתה טובה ושוב בגלל שלא גיליתי אותה בזמן הלכו הביצים ? זה כבר ממש מתסכל . האם אני יכול עדיין להפגיש עם הזכר ולצפות למשהו בקרוב ? אם כן הפעם אעקוב בדייקנות ואדאג להטלה הבאה , כמו שצריך .

Itamar Levy12

New member
לא ממליץ

מדובר בתהליך שמצריך מהנקבה הרבה אנרגיה- אתה גומר אותה, ולא בטוח שהיא תשרוד את ההטלה השלישית. באופן כללי אני חשוב שלא עשית את התהליכים בצורה נכונה. אחרי הזיווגים אתה מאכיל קצת, רואה שהיא מפסיקה לאכול ולהתנפח(אין לטעות בשלב הזה) היא נכנסת לנשל(נשל שלפני ההטלה) ישר אחריו אתה מוציא את הכלי מים ומכניס תא לחות עם וירמיקוליט ומשם היא תסתדר. תמיד יש שנה הבאה...

למעלה