תופעה מוזרה עם כרטיסי מסך

lonefairy

New member
תופעה מוזרה עם כרטיסי מסך

עד לפני כמה ימים היה לי כרטיס מסך on-board. התקנתי חיצוני כדי שיעבוד יותר מהר עם יישומים תלת מימדיים, אבל להפתעתי ולצערי, למרות שקיימים דברים שהוא באמת מבצע יותר מהר עכשיו, הרי שדברים אחרים הוא מבצע יותר לאט! למישהו יש מושג מה יכולה להיות הסיבה לכך? לא ציינתי דגמים כי אני שואלת באופן כללי... (ואם זה לא הפורום המתאים, אז סליחה מראש)

seagate

New member
"באופן כללי" זה לא אמור לקרות

מה הכרטיס מסך, ומה הדברים שהוא עושה?

lonefairy

New member
זה כרטיס מסך של Radeon.

הוא מבצע פעולות מסויימות לאט יותר מהכרטיס שהוא on-board, וכך הביצועים נמוכים יותר.

seagate

New member
זה בכלל לא עוזר לי

זה כמו שתגידי לרופא כואב לי איפשהו כשאני מבצעת פעולה כלשהי כמו שאמרתי, הדבר היחיד שאני יכול להגיד לך עם המידע הזה שכל עוד הכרטיס עלה יותר מ 150 שקל זה לא אמור להיות ככה.

lonefairy

New member
בסדר, אז אילו פרטים אתה צריך?

אז כמו שאמרתי, הכרטיס הוא ATI Radeon, כאשר הדגם המדוייק הוא ASUS X1600. עכשיו, אני מנסה להפעיל יישום בתלת מימד (שכתבתי בעצמי אם זה משנה משהו), והוא משום מה מתקשה לבצע חלק מסויים ממנו. באופן ספציפי, מדובר על ביצוע פעולה של Picking, זאת לפי profiling שביצעתי ליישום. הכרטיס הקודם ביצע זאת הרבה יותר מהר. מקווה שעכשיו הבהרתי את העניין. תודה על כל עזרה.

eldarinn

New member
זה דבר ראשון

ודבר שני בדקתאת התאימות שלו מבחינת OPENGL לתכנה שאת עובדת? האם הבעיה היא במאיה במקרה?

sasonando

New member
תכלס

אולי הוא בכלל לא תומך בגרסאות של OPENGL מעל 1.0 אגב, מה הדגם של הכרטיס on-board?

תבדוק במפרט הטכני של לוח האם אם

יש ג'מפרים שצריך לשנות את מצבם כשמתקינים כרטיס גרפי במקום ה ON-BOARD. מעבר לכך יש חשיבות לדעת קצת יותר על הכרטיס הגרפי ולוח האם כדי לנסות לאתר את מקור הבעיה.

lonefairy

New member
אם כתוב לי במפרט:

Microsoft DirectX 9.0 and OpenGL support​
אזי האם הכוונה לכך שהוא תומך רק ב - OpenGL 1.0? תודה.

seagate

New member
אני לא בטוח בקשר לזה,

אבל יש מצב שכן, גם אני יודע שכרטיסי RADEON לא מסתדרים טוב עם תוכנות 3D, אולי את יכול לנסות אותו דבר בתוכנה אחרת..

למעלה