תופעה מוזרה שלא ידעתי אצל הטוקאי גק

lizard boy

New member
תופעה מוזרה שלא ידעתי אצל הטוקאי גק

גקו הטוקאי שלי משנה צבעים וזה בדוק!!!!!!! לא ראית בשום מקום שזה כתוב אבל ראיתי פעם היא טורקיז ופעם היא כחולה כהה כהה אני אצלם!!

טוקאיי משנים מבהיר לכהה.

בעקבות השינוי הזה גם הגוון של האור נראה קצת שונה וכשהן בהירות הן עם הצבעים הכי בולטים. אני חושב שאת היכולת הזאת יש כמעט לכל השממיות והן משנות את הצבע בהתאם לאור,למצב הרוח ולטמ"פ.

Liron Samuels

New member
זה קורה לפעמים גם אצל נחשים...

בעיקר אני שומע על זה אצל בואות קונסטריקטור. אסף, אתה רואה שינויים כאלה אצל הבואות שלך?

naja

New member
זה דבר ידוע בבואות קונסטריקטור.

אצל הבואות קונסטריקטור אימפרטור(התת מין שנמכר בארץ), יש שינוי בצבע בין יום(כהות יותר) ללילה(בהירות יותר) וגם כשהן במצב של עיכול או על בטן ריקה. זה מזכיר לי תוכנית שראיתי(אני חושב בנשיונאל ג'אוגרפיק) על איזה סטודנט שלא מבין כלום בנחשים שעשה מחקר על בואות קונסטריקטור אימפרטור, הוא תפס כמה כאלה והביא אותן לחדר שלו במלון וכשהוא הוציא אותן מהשק הוא גילה שהצבע שלהן שונה, והוא היה בטוח שהוא גילה את אמריקה..... מסתבר שגם באקדמיה(או שאולי בעיקר באקדמיה....) יש לא מעט חובבנים.....

Liron Samuels

New member
כן, ראיתי את זה...

הוא ערך איזה מחקר על ההבדל בין הבואות בבליז שבאי לבין אלה שביבשת.

naja

New member
כן זה הוא.

המחקר שלו דווקא מאוד מעניין. הוא ניסה להוכיח, שבואות קונסטריקטור מהאיים מתרבות בגודל קטן יחסית לבואות מהיבשת. המחקר שלו מתבסס בעצם על "חוק האיים" שקובע שבע"ח שחיים על איים משנים בד"כ את גודלם ביחס לאותו סוג של בע"ח ביבשת. בע"ח גדולים יהיו בד"כ קטנים יותר על איים(כתוצאה מחוסר מזון זמין) וניתן לראות את זה בפיתונים המרושתים שנלכדים על האיים שמגיעים לבגרות מינית באורך של 1.8 ולאורך סופי של בערך 3 מטר לעומת המרושתים שגדלים על היבשת ומתבגרים בערך ב3 מטר ועשויים להגיע ל6 מטר. ואילו בע"ח קטנים(כמו חולדות) יהיו בד"כ גדולים יותר באיים מאשר קרוביהם על היבשת(כתוצאה ממספר טורפים נמוך יותר).

למעלה