תופעה מוזרה

FunkySheep

New member
תופעה מוזרה

בזמן האחרון החלטתי שאני אתאיסטית. לא נשמעים לי הגיוניים כל הסיפורים ההם... מה שכן, לפני כמה ימים נפצעתי ועיקמתי את הרגל, הדבר מנע ממני ללכת להופעה שממש רציתי ללכת אליה... ופתאום התחלתי להמציא תירוצים שכנראה אלוהים רצה, זה הגורל.. או שאולי משהו יותר גרוע יכל לקרות לי שמה... ואני אפילו לא רוצה להאמין בדברים האלה, זה פשוט שמה בתת מודע! וממה שאני מבינה זה לא קורה רק לי. תמיד אם (אפילו אתאיסטים) רוצים משהו מאוד מאוד הם מתפללים למישהו, מאמינים שיש משהו חזק מהם מי זה המישהו הזה?!

nכמ

New member
להרבה אנשים יש זיג-זג מחשבתי

זיג-זג בין הרבה נושאים ומחשבות. גם לפעמים המחשבה המוחלטת נוטה לפעמים להיות מוטלת בספק על ידנו. והמישהוא הזה, היותר חזק נקרא אלוהים זה מעין רצון וכמיהה לעקוף את התכונות הביולוגיות שלנו ואת עצם זה שאנחנו בשר ודם, אם לא היינו כאלה, אמונות כאלה היו תופסות פחות תאוצה.

demoloc

New member
גם אני לפעמים "מתפלל"

לדוגמא שאני רוצה שמשהו ממש יקרה , זה לא שאני מצפה שה"תפילה הזו" תצליח , אני לא מאמין שאף אחד שומע , פשוט ככה גדלתי , וזה הרגל.

yo t a m

New member
אנשים לפני מוות/בעת מחלה

/בעיתות מצוקה וכו' פונים לאלוהים, כי פשוט אין להם מקום אחר לפנות אליו ^^; כמה עצוב.

FunkySheep

New member
אז אולי בכל זאת

יש באמונות השונות דברים מחזקים? אולי אישיות האדם היא להאמין בכוח גדול ממנו כמו ש"חכמ" ציין.

yo t a m

New member
בלי ספק אמונה יכולה לחזק אותך,

ולמעשה אתה אף פעם לא יכול להתאכזב מאמונה- הרי אם תמשיך לחיות- תגיד- "וואו, אלוהים היה איתי", ואם תמות- לא תוכל לעולם להתלונן
אולי באמת אישיות האדם -בזמן ייאוש וחולשה- להאמין בכוח גדול ממנו, אפילו אם אין לו שום סיבה ממשית לחשוב שהוא קיים.

nכמ

New member
אמונה נותנת לך את מה שחוסר אמונה

לא נותן וזה מילויי של צרכים פסיכולוגיים מסויימים. אי אפשר להגיד שאישיות האדם היא להאמין בכוח גדול ממנו, כי עדיין יש אנשים שלא מאמינים. סיבה לוגית ללמה יש כאלה שמאמינים וכאלה שלא, יכולה להיות בזה שהצרכים הפסיכולוגיים שלנו שונים ולכל אחד יש מהות אחרת(מבחינת תכונות שונות).

FunkySheep

New member
מה שכן...

אני יכולה לתת פה דוגמה קטנה. אני מכירה משפחה חרדית עם ילד מפגר, הם מסתדרים איתו בצורה כל כך טובה, לעומת המון המון הורים רגילים, שיאשימו את עצמם ורק יראו בו דברים רעים. המשפחה החרדית ההיא מתנהגת אליו כאל רצונו של האל, הם מקבלים אותו איך שהוא ושמחים.. חיים בקלילות שכזאת איתו... יש בזה משהו שאני אף פעם לא אבין.

nכמ

New member
דת זה גם תפיסה

מעבר לזה שדת נותנת מימוש של צרכים פסיכולוגים שבדרך אחרת לא יכולים להתממש. לאדם המאמין יש תפיסה אחרת לגביי החיים מאשר אתיאסט וזה משפיע בהרבה תחומים.

demoloc

New member
בתור אחד שעובד הרבה

(התנדבות) עם ילדים נכים . אני יכול להגיד לכם שהורים חילוניים לא בוכים כל הזמן על הילדים שלהם , ומאוד גאים בהם על כל ציור או עבודה שהם עושים והם לא היו מחליפים אותו בהון של העולם. הם מודעים שזה פגם שלא כתוצאה מהאלוהים , אבל הם לא מצטערים על מה שקרה...

LordOfSpells

New member
בדיוק!

לפעמים זה מקשה על קרובי דם למצוא שידוכים! ולא, זה לא באופי של אף-אחד להאמין במשהו, זה שאלה של איך גדלת. אני הרבה אומר אלוהים ופונה לאלוהים, אבל אני לא מאמין בגרוש, זה סתם מונחים בשבילי... כמו "אוי אלוהים..." ו "שאלוהים יעזור לך" ו"שאלוהים יתן לך באן!" ודברים כאלו....זה לא שאני מאמין באלוהים או שהוא יעשה את זה...זה שאני חושב שזה דרך לגיטמית לתקשר ולהעביר הרגשה\מחשבה.

אמונה זה בתת המודע שלנו

האמונה לא התחיל סתם ככה, ולא סתם אנשים מחזיקים בה למרות שזה דבר הכי לא הגיוני שקיים. ולמה זה כך אני לא יודע בדיוק, כנראה אנחנו עוד לא מספיק פקחים להבין את מכלול האבולציה, אחרי הכל התחלנו "להבין" כשהעולם היה כבר מורכב מדי, ויקח לנו עוד קצת זמן...

למעלה