תופעה מוזרה.....

לירוןE

New member
תופעה מוזרה.....

שלום, ותודה מראש לכל העונים, יש לי אופנים הרד רוק ספורט (בנות חודשיים), שזוכות להרבה זמן רכיבה (כל יום לעבודה ולפחות פעם בשבוע טיול שטח ברמת סינגלים עם לא מעט קפיצות). ברכיבות האחרונות קורה לי, פעמים שלוש, בכל רכיבה שהשרשרת והקסטות נתקעות למשך שניה ומונעות ממני את הדיווש וכשהן משתחררות הן מוציאות קול שדומה להחלפת הילוך בעומס מטורף, אבל שום הילוך לא מתחלף (זה לא קורה תוך כדי ניסיון להחלפת הילוך אלה בדיווש רציף) ואז העסקים כרגיל עד שזה קורה שוב.זה קורה כל רכיבה. משהו מכיר את התופעה ויכל לעזור? תודה מראש

goory

New member
נשמע כמו דבר שנקרא chainSuck

כשמו כן הוא, השרשרת נשאבת בין גלגלי השיניים הקדמיים כתוצאה משיניים עקומות או פלטה עקומה,גש למכנופן שלך שיבדוק מהיכן נובע ויעזור לך לפתור את הבעיה. יניב.

nintense

New member
מאז שקנית את האופניים...

ניקית ושימנת את השרשרת ? יתכן שהשמן המקורי הפך לעיסה דביקה שתופסת את השרשרת. אופציה שניה היא גגשי"ם עקומים.

nintense

New member
מחליפים....

אך כדאי שתגש לחנות שיבדקו לפני שאתה מוציא כסף.

nintense

New member
לא כנגד עיקומים...

אך כמו שאמרתי, גש לחנות לאיבחון מקצועי.

עם איזה שמן? כל כמה זמן?

בפעמים הבודדות שזה קרה לי, זה היה כשהמרוח בין ניקוי/שימון למישנהו היה ארוך מדי, או אחרי רכיבה "מלכלכת" במיוחד. שאלה: זה קורה תמיד באותו מצב של הפדלים (למשל - רגל ימין בשעה 5)? אם לא, אז סביר שלא מדובר בשן עדומה מלפנים. לבדוק שיניים עקומות גם אתה יודע. סובב את הגלגל הנבדק (קדמי או אחורי) לאט ובסבלנות, תוך בחינה של השיניים. שן עקומה עד כדי לתפוס את השרשרת, תבלוט לעין. אם שום דבר לא עזר - תן למכונאי טוב להרויח את שכרו ביושר. בהצלחה

goory

New member
לא,

הרבה פעמים בגלל שהשרשרת נתפסת בין הגלג"שים הקדמיים נראה כאילו הקסטה נתפסה אבל בעצם מה שקורה הוא שהשרשרת נתקעת ואינה יכולה להמשיך בסיבוב הקסטה מאחור.

jimmy12

New member
אם יש לך עיקום של השיניים בפלטות

אני אגיד לך מה עשיתי עם אותה בעיה לקחתי פלייר ובעדינות ישרתי את השן, אחר כך קח חתיכת מתכת מחוספסת, אפשר אפילו להשמתש בצבטות של הפלייר יש שם משטח מחוספס, ושייף את השן שהתעקמה, זה עוזר!!!

למעלה