תופעה מטרידה חדשה

oorriiee

New member
תופעה מטרידה חדשה

שלום לכולם, השבוע התחילה אצלי תופעה חדשה ומטרידה מאוד...כאבים באצבעות הידיים (יד אחת)
הכל התחיל בסוג של גרוד ב 3 אצבעות, קצות האצבעות החלק הקרוב לצפורן, אחרי מספר ימים הפך לעקצוצים שהפכו לכאבים ממש חזקים
התחושה היא של סיכה/ות בתוך האצבע, לא יכולה לגעת בשום דבר הכרוך בלחץ קל ופשוט בלתי נסבל
האצבעות לא אדומות , לא נפוחות ולא רואים שום תופעה...רק כואב כואב וכואב
לא יודעת לאיזה כיוון ללכת - אין לי כח!

A Wolf Life F

New member
ועכשיו איך זה???

זה פשוט מדהים אותי כל פעם מחדש, שכל פיעם המחלה הזאת אוהבת לעשות לעצמה תופעות חדשות. שאלת את הרופא או משהו כזה?

oorriiee

New member
כן שאלתי

ובכן כרגיל אף פעם לא ברור אם זה מהלופוס או בלי קשר
תשובתו של הרופא היתה "אצלך זה תמיד מסובך, זה יכול להיות דלקת, או בעיה בכלי דם אן אולי איזו בעיה וסקולרת..."
בקיצור אין תשובה, ביקש שניפגש שוב עוד מספר שבועות ונראה אולי ישלח אותי לEMG
בינתיים היום הכאבים היו ממש בילתי נסבלים - רק 2 אצבעות אבל כ"כ כואב שנאלצתי להעזר באדוויל...
אין רגע דל...

A Wolf Life F

New member
אני מכירה את התחושה הזאת

כי אם הוא אמר לך לעשות EMG אז אני יכולה להבין שבאמת כל אחד, והלופוס שלו (באמת כל אחד מבטא את התסמינים בצורה אחרת..) והEMG בא להבין את המקור לבעיה...

עוד שאלה, מתוך סקרנות.. את מטופלת בפרדניזון?
ובקשר לאדוויל.. אולי זה צירוף מקרים מוזר... אבל לפני כמה ימים ראיתי בפורום באתר BEOK של הלופוס, שמישהו כתב אם מומלץ לקחת אדוויל, והיה כתוב שלא. שהכדור הזה לא מומלץ לחולי לופוס כי הוא יכול לגרום לבעיות.
אנסה לחפש את הקישור שוב פעם... אם אמצא אשים כאן קישור...

A Wolf Life F

New member
זה הקישור ואני נגד אדוויל....

ועכשיו אני מבינה למה סבלתי הרבה אחרי שלקחתי נורפן!!!

אני בהחלט חושבת שאנחנו בתור חולי לופוס צריכים לקחת רק אקמול או אופטלגין (עדיף אופטלגין) וזה גם מה שאמרו לי בבית חולים.

בקשר לקישור, זה העמוד הראשי של הפורום, יש כמה הודעות שמדברות על הנושא הזה.

ל3

New member
כאבים דוקרים באצבעות

יכול להיות שזה כאב שנקרא כאב נוירופטי שנובע מפגיעה במערכת העיצבוב ולכן בדיקת ה EMG ניתנה לך כדי לבדוק את ההולכה העצבית באיבר. אולי שווה גם לבדוק B12 כי חוסר שלו יכול לעשות הרגשת נמלול ועקצוץ.
אני מקווה שהבעיה תפטר בקרוב ושימצאו את המקור

oorriiee

New member
כאבים באצבעות

אז ככה, הרופא עדיין לא רשם לי EEG הוא מעדיף לחכות חודש ולראות לאן זה מתקדם
מבחינתי אם הכאבים יעברו , אני אעדיף להמנע מבדיקות נוספות
לגבי B12 נבדק ותקין

למעלה