תופעות הלוואי של הכדורים

ספיישיל

New member
תופעות הלוואי של הכדורים

האם אחד מהכדורים של הטיפול היומיומי בטרשת גורם לעצבנות יתר?

x פ ר ת

New member
אין כדורים...

ישנן זריקות! ארבעת הטיפולים המאושרים כיום לחולי טרשת, אלו הנחשבים כמאטים את ההתדרדרות, ניתנים בזריקות. אחד מהארבעה, קופקסון, ניתן בזריקה יום-יומית ולדעתי עצבנות היא אינה תופעת לוואי של קופ'. אבל אולי אתה מתכוון לסטרואידים הניתנים גם בכדורים בשעת התקף ומטרתם לקצר את משך ההתקף? אם כן... אז הם יכולים לגרום לעצבנות. לא?

ספיישיל

New member
לא לגמרי ברורה לי תשובתך

קודם זאת את לא אתה. 1.הבנתי ממך שאת הסטרואידים מקבלים בזמן התקף.הם,כן גורמים לעצבנות יתר? 2.לגבי הזריקות היומיומיות.שאר הזריקות חוץ מזאת שלקחת כדוגמא פה.הם, כן גורמים לתופעת עצבנות?

ספיישיל

New member
תודה. ד"ר!

יש לך מושג האם אפשר לעבוד יחד עם המחלה?מורה למשל? האם חובה \צריך לדווח על המחלה? האם משרד החינוך יכול לפטר מורה שחולה במחלה?..

שלום לך ספיישל

ובכן בבית ספרה של בתי.תיכון,מלמדת מורה שחולה בטרשת.אם את מתפקדת ומרגישה בסדר אין שום סיבה שלא תעבדי.זאת לא מחלה מדבקת ואם אין הגבלה שמפריעה בתפקוד היומיומי אין שום סיבה שלא תעבדי.אני יודעת שיש הרבה חולי טרשת שעובדים וזה נפלא.אין שום סיבה לפטר אותך.

ספיישיל

New member
במקרה הנתון...

יש איזשהוא מידע שהמורה מטילה אימה ופחד מוות בכיתה. הילדים מתים ממנה מפחד.לשום ילד אסור לזוז טיפה בכיסא. ברבות הימים התגלה (מדינה קטנטנה..)שהמורה הזאת חולה בט"נ.ממידע מקורב לנושא ידוע שהטיפול היומיומי כדי לשמור על איזון תיפקודי ומניעת התדרדרות המחלה הוא טיפול(כדורים או זריקות) שתופעות הלוואי שלו היא עצבנות יתר. מעבר לעניין האנושיות וכל מה שמסביב. אני מעונינת לדעת אם זה נכון או לא. ואני בטוחה שהגעתי למקום הכי נכון ומתאים וודאי לברר זאת.

m י כ ל

New member
OK, יצא המרצע מן השק...

בניגוד למה שאת חושבת, הגעת ממש למקום הלא נכון. אנחנו לתומנו, וכך גם ד"ר קרני, חשב שההתעניינות שלך נובעת ממחלה שלך או של מישהו מהקורבים אליך. אבל מסתבר, שאת בסך הכל מחפשת תירוץ "רפואי" כביכול (ועוד באמצעות האינטרנט, לא פחות!) בשביל להיפטר ממורה (שמא של אחד מילדיך?! או שותפה לעבודה?!) שהתנהגותה אינה משביעה את רצונך. ענו לך כאן מתוך הבנה והתחשבות, בעוד שאת הקלפים שלך שמרת מוסתרים. אין כאן שום עניין של "אנושיות וכל מה שמסביב" על פי התבטאותך. יש כאן ניסיון גס ובוטה לעקוף את מערכות החינוך ולהביא טיעון שאינו ממין העניין על מנת להיפטר ממורה שאינה נראית לך. למיטב ידיעתי, ישנן דרכים מקובלות לפעול על מנת להתלונן על מורה, ומצבה הרפואי הוא בלתי רלוונטי לצורך העניין. יש אפשרות לפנות למנהל בית הספר בצורה מסודרת, להעלות את בעיית ההתנהגות של המורה ולהפעיל את מערכות הפיקוח של משרד החינוך. אגב, בילדותי היו לי מספר מורים, וגם מורות (ואני מתארת לעצמי שגם לך) שלא היו חולים בשום מחלה שהיא, ובכל זאת נהגו באופן בלתי סימפטי כלפי התלמידים. היתה להם קביעות, היה להם ותק, ואנחנו בלענו והמשכנו הלאה (בתוספת הרבה הומור...) ושום אסון לא קרה. אני לא באה לשפוט מרחוק, דרך האינטרנט, את התנהגותה של מורה שאני לא מכירה. זכותכם כהורים להתלונן עליה. אבל אל תחפשו תירוצים. תמצאו, לצערי, עוד מורים רבים שלא ימצאו חן בעיניכם, וסביר להניח שלאיש מהם לא תהיה טרשת נפוצה. בתלונות מהסוג הזה, לא ד"ר קרני ולא הפורום הזה שניסית להתחנף אליו במשפט האחרון בהודעה שלך, יוכלו לעזור לך. פני בדרכים המקובלות. כל התכתובת הזו היא בהחלט עלבון למה שאת מכנה אנושיות. חולי טרשת נפוצה הם בני אדם בדיוק כמוך. חלקם נחמדים יותר וחלקם נחמדים פחות. המחלה לא עשתה אותם כאלה. עובדה, גם את לא כל כך נחמדה ואפילו אין לך טרשת נפוצה. איך את מסבירה את זה???

m י כ ל

New member
ובגלל שאני נחמדה

למרות שיש לי טרשת נפוצה, ולמרות שאפילו לא מגיע לך שאמשיך להתייחס אחרי המחטף המכוער שעשית כאן, את יכולה לפנות לייעוץ בפורום של מערכת החינוך. וראי הוזהרת! מחלתה של המורה אינה רלוונטית. את לא מרוצה מהתנהגותה בכיתה. מה היית עושה לו היתה בריאה?! היית מחפשת תירוץ אחר?!

kukula5

New member
את פשוט מטומטמת

כמו שכבר אמרו לך פה, אין כדורים לטיפול יומיומי. ובאמת תפסיקי לחפש תירוצים. לא יפה להתגנב ככה ולבקש מידע בלי לספר למה (במיוחד כשהסיבה שלך כזאת מלוכלכת). אולי המורה עצבנית כי אתם מטומטמים ?!?! חשבת על זה?!

ספיישיל

New member
יפה על קיטלוג התנהגותי.לחברים ולד"ר

פורם זה אינו מיועד רק לחולי טרשת נפוצה. פורם זה מיועד לכל מי שיש או אין לו מושג במחלה הזאת. זכותי לשאול ולדעת על הנושא. אינני חיבת לתרץ מה הסיבה. אני מבינה שהסיבה מקוממת פה כמה חולים במחלה. וזה לגיטימי. כואב בטח לדעת שמישהו לא יתחשב בזה. כל עוד מישהו אחר ניפגע. אבל כל עובד בחיים שאינו עושה את עבודתו לשביעות רצון או נאמנה. אינו משרת את תפקידו. כשיש נתונים להתנהגותו של מורה ומידע שקושר את הסיבה להתנהגותו. יש עילה לתביעת בירור לעניין. נכונה ומקובלת העובדה שתיתקוממו כאן מול העניין. אך עדיין זכותי לדעת. אין לי חובה פה לתרץ מה הסיבה.זה לא עניין שלכם. אם ילדים סובלים בגלל התנהגות מורה שאינה כיאות. זכות ההורים להגן על ילדם. יכול להיות גם שלהנהלה אין מושג ממחלתה של המורה. אך עדיין מה שאני אעשה עם זה. זה שיקולי ועיניני. אין לאף אחד זכות פה לקטלג אותי ובטח לא בשמות כאלה שאינם מכבדים אותי. אני חושבת שזה א ב מכללי הפורמים. לא? ומי שעושה זאת יורחק ע"י ההנהלה.

kukula5

New member
פורום זה הוא לא המקום לברר איך לסלק

מורה שלא מוצאת חן בעינייך. יש צינורות מקובלים להתמודד עם בעיה כזו. מפתיע אותך שחולי טרשת מתקוממים על ניסיון לשימוש במחלתנו כתרוץ לסילוק אדם ממשרתו ?! אז את באמת מטומטמת.

תגובה

מצב בריאותו של אדם הינו סודו ואין כל מחוייבות שיגלה את מצבו למעט מחלות מאד ספציפיות כמו אפילפסיה (למשרד הרישוי) או למעסיקים מסויימים כמו צה"ל וכדו'. אני מכיר מספר מורות חולות בט"נ שעובדות כרגיל.

למעלה