תופעות הריוניות?

p i n o k y o

New member
תופעות הריוניות?

בוקר טוב. (כעת בשבוע 33+4, עם תפר צווארי) מאז שהפסקתי לפני שבוע וחצי לשים נרות של פרוגסטרון לתמיכה, התחילו לי תופעות שאני לא יודעת אם הן נורמליות ואופייניות להריון והייתי רוצה לאשר אותן איתכן: העיניינים למטה בנרתיק קצת נפוחים לי יותר מהרגיל, וכמו כן יש לי כל הזמן הפרשות שקופות ומבריקות (בעיקר אחרי מאמץ של יציאה בשירותים
או ישיבה ממושכת על כיסא). לא מגרד או שורף לי. אולי יש קשר לעיניין, אבל מצאו אצלי לפני כמה חודשים צמיחה עשירה של חיידקי ג'י.בי.אס בנרתיק, ורק אמרו שאצטרך לקבל אנטיביוטיקה רק בעת הלידה כדי שהתינוק לא ידבק בזה. האם אין סכנה שהעובר ידבק מזה במהלך ההריון, בעת שהותו ברחם?

כל עוד שק מי השפיר סגור לא אמורה

להיות בעיה. הטיפול השגרתי בלידה האו נתן 2 מנות לפחות של אנטיביוטיקה לוריד. אם מספיקים 2 לפני הלידה (מנה כל 4 שעות) מניחים שהתינוק מוגן. ההפרשות נשמעות תקינות. באיזה שבוע מורידים את התפר?

p i n o k y o

New member
הבנתי... אז ככה:

ביום שלישי הבא יש לי פגישה לאולטרסאונד והערכת משקל אצל הרופא ביחידת ההי ריסק. כעקרון אני אמורה להפסיק עם נטילת הפרסולאט כשאני מתחילה שבוע 35 (דהיינו בשבת הקרובה, אי"ה), אבל הרופא ביקש שאמשיך עד לפגישה בינינו ואז אקבל אישור להפסיק. לפי מה שהבנתי הסרת התפר הצווארי נעשית בסוף שבוע 35 (או 36). פרטים יותר מדוייקים והסברים אני אקבל בפגישה שתהיה לי ביום שלישי הבא. אגב, ידוע לך או זכור לך תגובות של בנות בפורום, אם יש סיכויים להתפתחות מהירה של לידה בעקבות הפסקת הפרסולאט? או פתיחת התפר? השאלה לא נשאלת מתוך דאגה ללידה מוקדמת (כי בשבילי השבוע שהגעתי אליו עם פינוקיו מתקדם ומבורך ביותר) אלא מתוך רצון להיות מוכנה נפשית לאפשרות שכזו...

סאלי33

New member
פינוקיו יש לי שאלה

ממתי את מקבלת פרסולאט ולמה? התחילה פעילות רחמית או בתור צעד מניעתי?

p i n o k y o

New member
היי סאלי ../images/Emo13.gif

התחלתי ליטול פרסולאט בתחילת חודש שישי. היו לי התקשויות תכופות מאוד ברחם בסוף החודש החמישי (הן לא היו כואבות, אבל הורגש לחץ גדול כאילו הבטן שלי הופכת לכדור ברזל. זה לא היה מלווה בכאבי גב.) אחרי שבועיים ניגשתי לרופא ואמרתי לו בדרך אגב על ההתקשויות, אז הוא הבהיל אותי לביה"ח על מנת להיבדק, לסדר את העיניינים ולהיות בהשגחה. מאחר ואני עם תפר צווארי, אז יש בכך סיכון ודרושה עירנות מוגברת יותר מהרגיל. שיחררו אותי מביה"ח עם מרשמים לפרסולאט, התחלתי עם המינון הנמוך ביותר, ולפני כחודש הגבירו לי אותו פי שניים, כי הקודם לא היה מספק. זה הריון יקר שאנחנו מנסים להחזיקו ארוך ככל האפשר אז לא לקחו צ'אנסים איתי. בחודש האחרון עשיתי מוניטורים פעמיים בשבוע על מנת לעקוב אחר הפעילות הרחמית וההשפעה של הפרסולאט. יש עדיין פעילות רחמית, אבל היא קלה. נסיון להגביר עוד יותר את מינון הפרסולאט לא עלה בהצלחה, כי הרגשתי רע עם זה (היו לי סחרחורות).

סאלי33

New member
תודה פינוקיו

רציתי פשוט לדעת אם אני יכולה לבקש פרוסולט כצעד מניעתי...אני מתחילה להתקרב לשבוע שבו התחילו לי הצירים בפעם הקודמת אז עניין אותי אם יש עוד משהו שאני יכולה לעשות.

עושים את זה לפעמים

(עשו את זה אצלי רק כי בגלל אי-ספיקת צוואר הרחם, בלי צירים, או כמו שהרופא שלי אמר "לא נחכה שיתחילו צירים"...), אבל אני מניחה שצריך אינדיקציה בהריון הנוכחי, כמו שיראו חו"ח התקצרות או פתיחה. אחרי הכל פרסולט זו תרופה לכל דבר, עם תופעות לוואי לא מבוטלות, כך שנטילתה אינה דבר של מה-בכך. בכל מקרה את יכולה לשאול את הרופא שלך מה דעתו. ד"א, אש"פ, למה את לא מספרת לבנות על הפטנט ההוא עם ויטמיןC? עתליה

זה מופיע בקישורי הפורום ../images/Emo13.gif

הנה כאן. מזהירה: לא לקחת ויטמינים בלי להתייעץ עם מי שמבין היטב בתחום. בהקשר זל ויטמין C, לא לקחת בשבועות מוקדמים בהריון, ואם כן, רק ויטמין C שכולל גם פקעות ורדים או הדרים (אחרת יש טענה על עליה בשכיחות ההפלות בשליש ראשון).

למעלה