תופעות לואי של ג'ינואט

דש1דש

New member
תופעות לואי של ג'ינואט

האם מישהו משתמש בתרופה הזו? האם חשתם שאתם עייפים הרבה יותר מאז לקיחת התרופה?
אני לוחת עוד מעט חודש, כדור אחד ביות ואני פשוט עיייייפה. מאדם מלא אנרגיות אני מוצאת את עצמי מרחפת לפעמים וזה ממש לא מתאים לי....
ואולי זה לא קשור?

IrisPeleg

New member
שאלות

מה לקחת לפני הג'נואט?
האם בדקת את רמות הגלוקוז כשאת חשה עיפות?

דש1דש

New member
אני חדשה בתחום

לקחתי כשבועיים קלוקופג' וזה עשה לי רע.... גרם לרמת סוכר מזעזעת בבוקר (130) ועוד תופעות. עם הג'ינואט אין לי את התופעות האילו ורמת הסוכר בבוקר היא באיזור ה-90-100
גם בעיפות הרמות כשיצא לי למדוד הן באיזור ה-90, ככה שלא נשמע שאני ב"רעב"
אני מוגדרת (עדין לא ממש רישמית) כטרום סוכרת. הלבלב עובד 100% בסדר, ככה שזה לא "משם"

האמת שאני שוקלת לעשות הפסקה לכמה זמן מהכדור ולבדוק - הן את רמות הסוכר והן את רמת העיפות כדי לראות מה קורה עם הגוף שלי....
בינתיים המעקב שלי הוא רק עם רופאת המשפחה ולא עם אנדו (מחכה כבר חודשיים לתור.... סיוט)

ממה יכולה לבוא כזו עיפות? (לפני לא היתה לי בעיה להשאר ערה עד 12-1 בלילה ולקום ב-6. היום ב-10 כבר אין עם מי לדבר, שלא לדבר על עיפות במהלך יום העבודה)

IrisPeleg

New member
כלומר

הגלוקופז דווקא גרם לרמה גבוהה יותר בבוקר?
בדרך כלל ההשפעה הפוכה.

גנואט מכיל גם גנוביה וגם תרופה בשם מטפורמין שדומה לפעילות הגלוקופאז.

מה היה ה-A1C לך (ממוצע של שלושה חודשים) לפני שהתחלת לקחת את הגנואט.

מה אכלת לפני ההרגשה?
האם יכול להיות שמדובר בארוחות גדולות או מרובות בפחמימות?

דש1דש

New member
אז ככה

A1C האחרון היה 6.4
אני ממש לא אוכלת ארוחות מלאות פחמימות מאז שהתחיל החשד... וגם אם כן זה פירות או פחמימות ממקור מלא (אורז מלא, לחם מקמח מלא)
העיפות נמשכת לאורך כל היום, זה לא מגיע בפיקים (כמו אחרי ארוחה כבדה בצהריים) וזו ממש תחושה שאני לא רגילה אליה, קצת כמו שיש בשליש ראשון של הריון....

גם הרופאה ואיזה מומחה ששאלה אותו התפלאו על הרמות הגבוהות שהיו לי בבוקר והעובדה שעכשיו אין את זה, אבל הערכים שהיו בשבועיים של הגלוקופג' היו מפחידים.... לרוב היה לי 115 ופתאום לראות יום אחרי יום מספרים באזור ה-130 בבוקר.... בעיקר שבלילה בפעמים שבדקתי זה לא היה הערך....
למה אני חייבת לעשות הכל מעניין

דש1דש

New member
הבדיקה היתה הטריגר להתחיל לקחת כדורים

זה היה ללא טיפול או תזונה נכונה לסכרת

IrisPeleg

New member
אולי

אם זה קורה אחרי יאוחה כבדה או קלה אך עמוסה בפחמימות יתכן שרמת הגלוקוז עולה מאד ואח"כ יורדת מהר.

גם פירות ופחמימות ממקור מלא יכולות לגרום לזה.

גופך יודע להשתלט על המצב אך יתכן שאת אוכלת הרבה פחמימות זה לוקח קצת זמן וזה מספיק לעלות ואז לרדת מהא.

אולי...

דש1דש

New member
מה שאת עונה היה מתאים לפיקים

של עיפות לא למשהו קובע
אתמול החלטתי לבדוק ולא לקחתי כדור בלילה, היום היה סוכר גבוה (112, אילו הערכים שלי ללא הכדורים) ואני בהחלט הרבה יותר עירנית לאורך היום. וכבר 3
מילכוד 22....

IrisPeleg

New member
כנראה שהכדור לא מתאים.

ניסית גלוקופאז וגנוביה בשני כדורים?

דש1דש

New member
כמו שכתבתי למעלה

הגלוקופג' עשה בי שמות - בבוקר היתי מגיעה לערכים של 130 יום יום, ללא קשר לתזונה או לערך בלילה בצום (100) ולכן הפסקתי איתו.... מיד עם ההפסקה ואותה תזונה הערכים חזרו להיות 110+ קצת בבוקר, ועם הג'ינואט ירד מתחת ה-100 בבוקר.
והיו לי עוד תופעות שלא נהנתי מהן....

דש1דש

New member
וכמובן שגם רציתי להגיד

המון תודה על ההתיחסות והסבלנות לענות

למעלה