תופעות לוואי לכימותרפיה

אדומה2

New member
תופעות לוואי לכימותרפיה

אבא שלי עד עכשיו עבר את טיפולי הכימותרפיה עם תופעות לוואי כגון עייפות ומעט עצירות. אני חושבת שחלק גדול מזה (ואני בטוחה שהוא יחלוק על דעתי
) הוא תודות לפורמולת צמחי מרפא סיניים שהוא לוקח במסגרת טיפול ברפואה סינית. אבל מאתמול הוא מרגיש מין צינה כזו, כמו צמרמורות בתוך הגוף, או קור כזה בעצמות. האם זה נכון לשייך את זה לטיפול הכימותרפי? האם אתם יודעים על משהו שיכול להקל על העניין? תודה, יעל

קור וצמרמורות

אני מניחה שזה יכול להיות. אפשר לבדוק את זה ספציפית לגבי התרופות שהוא מקבל באתר של האגודה למלחמה בסרטן. בכל מקרה מומלץ לדווח לצוות המטפל. אולי להם יש משהו שיכול לעזור בעניין הזה. באופן אישי לא נתקלתי בתופעת לוואי כזו אז קצת קשה לי לתת מנסיוני. בכל מקרה מאד שימח אותי לשמוע שהוא גם לוקח טיפול סיני תומך. בתור מישהי שמכירה עצירות כתוצאה מכימו, אני חושבת שהתופעה הזו היא אחת המעיקות ושמרגישים את התוצאות שלה לטווח זמן גם אחרי הטיפולים. תרגישו טוב

אדומה2

New member
blackbird fly

blackbird fly into the light of the dark black night מהשירים האהובים עליי של הביטלס ובכלל
יופי של חתימה

אדומה2

New member
תודה

קראתי. מאחר ופורמולת הצמחים שהוא מקבל מורכבת מצמחי מרפא סיניים והשימוש בה הוא לפי עקרונות הרפואה הסינית, האתר הזה פחות משמש אותי. צריך גם לזכור שבמקרים כאלה, צריך ללכת אך ורק למטפלים בעלי ניסיון וידע בתחום הסרטן, ואכן, המטפל שאנחנו הולכים אליו מתמחה בסרטן ועורך מחקרים באיכילוב על השילובים בין רפואות סינית ומערבית בטיפול בחולי סרטן. הצמחים במקרה של אבא שלי הם בעיקר לחיזוק הגוף מסביב- ניסיון לשמור על תמונת דם לבנה בתחום הנורמה (בנתיים הדברים שם בסדר), לצמצם עד כמה שניתן תופעות לוואי (אין בחילות, אין הקאות, הייתה בחילה פעם אחת ביום שישי האחרון, יש עייפות גדולה אחרי טיפולים וקצת עצירות- כאשר לאבא שלי יש נטיה לעצירות עם ובלי קשר לסרטן), לנסות לשמור על תמונת דם אדומה בתחום הנורמה (פה הדברים לא הולכים כל כך חלק, טסיות נמוכות, המוגלובין נמוך). ***חשוב מאוד!! התגובות הן אינדיבידואליות לכל אדם ואדם, כמו גם שכל אחד נמצא במצב אחר עם המחלה. לא להקיש מתוצאה אחת על כולם. בכל מקרה, אני ממליצה לבדוק גם את האופציה של רפואה סינית- דרך אגב, גם לאנשים לא חולים... חשוב לציין- הרפואה הסינית אינה באה במקום טיפולי כימותרפיה והקרנות!! שתי הרפואות עובדות יחד על מנת לתת למטופל יותר כלים להחלמה. *** ואני מקווה שבזאת לא הפרתי תקנה כזו או אחרת של הפורום, ואם כן, סליחה.

שלהבת3

New member
לגבי העצירות

כתוב שרצוי לשתות הרבה כי לפעמים יש פגיעה בכליות ובשלפוחית השתן אז אולי יש גם קשר לזה בכל אופן הנה קישור.... ולגבי הצמרמורות-אולי יש או היה לו חום? אולי התייבש? אז בכל מקרה צריך לפנות לצוות המטפל בדחיפות..... הנה הקישור לכך

אדומה2

New member
צינה

לא היה חום, וזה לא בדיוק צמרמורות, זה כמו צמרמורת בתוך הגוף. אבל זה עבר אתמול, ובכל מקרה הוא ידווח כמובן לצוות המטפל. עצירות- כרגע אין לו, רק ציינתי שיש לו נטיה לעצירות. הוא בכל מקרה צריך לשתות הרבה כי אין לו שלפוחית ובמקום זה יש סטומה- שקית מבחוץ שאוספת את השתן ומדי פעם מרוקנים- וצריך לשתות הרבה עם סטומה. אבל כמובן שהוא לא תמיד שותה מספיק....

שלהבת3

New member
הבנתי../images/Emo186.gif

ותודה לך על כל ההסברים. לא חושבת שאת עוברת על כללי הפורום. נדמה לי שמותר לכל אחד להביע את דעתו ולספר את סיפורו ולהמליץ את המלצותיו כל אחד יבחר מה טוב לו. סוף סוף הבנתי מה זה סטומה! ויכול להיות שהוא לא שותה מספיק כי אין לנו תרבות שתיה בארץ.... לא מחנכים אותנו לשתות הרבה ואנחנו בארץ חמה אז אולי החומרים שבגופו גורמים לו להרגיש ככה מה שעוד חשבתי שאולי דווקא החום שלו נמוך מהנורמאלי אבל שוב-הוא הרי מטופל אז... מי אני?

אביתר27

New member
תופעות לוואי

אצלנו היו מגוון רחב של כמעט כל תופעות הלוואי האפשריות גם כאלה שהצוות הגדיר כ"פחות שגרתיות". ובהחלט היו צמרמורות לפעמים כבר תוך כדי טיפול לפעמים שעות עד יומיים אחרי טיפול. רגע אחד תחושות שחם ובוער לה בכל הגוף ואח"כ קר עם צמרמורות עד כדי רעד (רגע מתכסה בפוך, מורידה, שוב פוך וחוזר חלילה). אחרי הטיפול הראשון כשלא ידענו למה לצפות כל שעתיים היינו בקשר עם הצוות המטפל, לדעת האם תופעה זו או אחרת היא נורמלית, והאם יש דרך להקל. (אין, בכל אופן לא אצלנו) חשוב להיות בקשר עם הצוות כי תלוי בסוג התרופה ,אולי אפשר למנוע להקל וחשוב יותר אולי זה מעיד על רגישות/אלרגיה לחומר (כך אמרו לנו), אז שווה לדווח ולבדוק איתם.

למעלה