תופעות לוואי ל - IVIG

תופעות לוואי ל - IVIG

ד"ר קרני שלום. אני מאובחנת כחולה בטרשת נפוצה מזה שנתיים. מרגע ההבחנה טופלתי באבונקס ועברה עלי תקופה שקטה של כשנה וחצי. בחצי שנה האחרונה, בשל ריבוי התקפים (שניים), הוחלט לערוך בדיקות נוגדנים לאבונקס. בבדיקת הדם התגלה כי גופי פיתח נוגדנים לאינטרפרון, מה שבעצב מונע ממני כל טיפול המבוסס עליו. בבדיקת התאמת תרופות שנערכה לי בעבר היתה התאמה טובה עם אימונוגלובולינים, וזה מה שהוחלט לעשות עכשיו. שבוע שעבר התחלתי את שבוע ההעמסה של IVIG. בתל השומר (שם אני מטופלת) נאמר לי כי תופעות הלוואי לכמות כה גדולה של תרופה, הן כאבי ראש ופריחה, גם אחרי סיומו של אותו השבוע. ואכן, ביום בו סיימתי את השבוע, פיתחתי פריחה איומה, שעד עכשיו (שישה ימים אחרי) מסרבת לעבור. באותו היום נהיה לי גם נימול בשפה התחתונה ובחלק מהלשון. יש לציין כי כל ההתקפים שהיו לי, היו התקפים תחושתיים, אחד מהם היה בפנים. פניתי לתל השומר, קיבלתי כמות קטנה מאד של סטרואידים (20 דקות אינפוזיה) ונשלחתי הביתה. הנימול עדיין לא עבר. האם זה צירוף מקרים שהנימול הופיע מיד לאחר העמסת IVIG? כמו כן לפתע אני מרגישה כאבי שרירים ברגל שמאל. האם יכולה להיות רגישות מוגברת ל-IVIG? מהן תופעות הלוואי הנפוצות? יש לציין כי לפני כן הרגשתי מצויין. מצטערת שיצא קצת ארוך. תודה מראש.

תגובה

לכל תרופה ישנה רשימה של תופעות לוואי ארוכה. היות שאת הגבת בפריחה קשה לדברייך ישנו חשש שטיפול זה אינו מתאים לך ואז יש להפסיקו. כמובן שהחלטה על כך צריכה להעשות תוך התיעצות עם הרופאים המטפלים.

למעלה