תופעות לוואי משתלים

tommy41

New member
תופעות לוואי משתלים

לפני כארבעה חודשים עברתי ניתוח להוספת שתלים + תוספת עצם לשן 35. הוספתי 3 שתלים משני צידי הפה שן 35,36 ומצד שני שן46. הנתוח עבר יחסית בסדר גמור. לאחר שלושה חודשים, רופא השניים שם לי את הכתרים על השתלים. לאחר יומיים החלו תופעות לוואי: השפה התחתונה נרדמה, חצי לשון אחורית של צד שמאל נרדמה, ומאז ועד היום, כחודש אחרי קיים אצלי בפה טעם לוואי נוראי תמידי !!!כל מה שאני אוכלת טעמו מגעיל, 24 שעות . מה גם שעל שן35,36 שם לי רופא השניים גשר (אין לי שן נוספת אחרי הגשר), במהלך היום אני מסתובבת עם קיסם לנקות את שאריות האוכל מתחת לגשר. פניתי אל רופא השניים שלי, הוא סרב להפריד את הגשר,בטענה שהשתלים לא יחזיקו , בדק שהכתרים לא נוגעים בחניכיים, ואמר שאין מה לעשות.(הרופא טען כי המתכת ממנה עשויים אני חיה עם תופעת לוואי נוראית בפה, טעם מוזר 24 שעות, מה עליי לעשות???

תופעות לוואי משתלים

התופעה המצוינת אינה שכיחה ודורשת ברור מעמיק אצל כירורג פה ולסת. הרדמות של השפה והלשון אפשרית כסיבוך של השתלה אולם היא נגרמת בדרך כלל מיד לאחר ההשתלה ולא תקופה של מספר חודשים לאחר מכן. מצב של הרדמות השפה דורש ברור מידי. לגבי הצטברות מזון, יתכנו מצבים בהם ליד שתליםמצטבר יותר מזון זאת מאחר וצורת החניכיים והעצם באזור השתלים שונה בדרך כלל מצורת החניכיים ליד שיניים טבעיות (העצם עברה ספיגה ושינתה את צורתה). בדרך כלל תגברים על בעיה זו בצורות עיצוב שונות של הכתרים אך ישנם מצבים בהם לא ניתן למנוע לחלוטין את הצטברות המזון. לגבי השינוי בטעם יש לבדוק האם יש קשר לתחושת הרדמות השפה. גשי להבדק.

למעלה