תופעות לוואי של הפרסולט

תופעות לוואי של הפרסולט

שלום לכלן , אני נמצאת בשמירה כבר חודשיים וחצי בבית בגלל צוואר מחוק70%. כרגע מתחילה שבוע 30 .לפני כשבועיים אושפזתי בבית חולים עם צירים מוקדמים וטופלתי יומיים באנדומד ושוחררתי. השבוע , שוב פעילות רחמית ונסיעה למיון והפעם - שוחררתי עם פרסולט חמש ביום . הכדור הנוראי הזה שמיועד במקור לטיפול ביתר לחץ דם , גורם לתופעות לוואי אכזריות במיוחד... כאבי ראש ,חום ולהט בראש ובפנים , תשישות וסמרטוטיות יתר.. את האמת , אני לוקחת רק שלוש ביום מהפחד שאסבול יותר.. האם מישהי מכירה את התופעות ויכולה לתת עידוד או עצה - איך ממשיכים כך הלאה?.. אני מרגישה שזה מטריף אותי..

27חומד

New member
כמה דברים,

קודם כל ידעי את הרופא שלך לגבי התופעות. יש חשיבות ללקחית הכדור בזמן ובמינון שניתן ולכן לדעתי כדאי לך לדבר איתו לפני שאת משנה מינון. אני לקחתי את הכדור 5 פעמים ביום כמעט 6 שבועות. התופעות לוואי הלכו ופחתו עם הזמן. תשתי הרבה כשאת לוקחת אותו ושכבי קצת. לא באמת לא נעים ומציק, בייחוד החום בפנים, אבל זהעובר קצת אחרי לקחית הכדור, זה לא נשר כל הזמן. שמירה היא תקופה לא קלה, הטיפול לא תמיד נעים, אבל תחשבי כמה זה טוב לעובר שלך שהוא עדיין בפנים. כל יום שעובר זה רווח נקי בשבילו. אני לקחתי את הכדורים עד שבוע 35-6 ואז גם שוחררתי מהשמירה. בסוף ילדתי בשבוע 39 מלא.

לא לשנות מינון על דעת עצמך!../images/Emo18.gif

נכון שהפרסולט הוא תרופה מבאסת, שנראית גם די מפוקפקת, אבל אמפירית - במקרים רבים הפרסולט עושה את העבודה, ויש משמעות למינון שהורו לך לקחת. לא חסרים מקרים שבהם רק הפרסולט עמד בין ההריונית ובין לידה מוקדמת. אז נכון שלא נעים להרגיש כמו סמרטוט (ואני זוכרת איך זה עם ששה כדורי פרסולט ליום...), אבל אם זה מה שיעזור לתינוקי שלך להישאר ברחם עוד יום ועוד יום ולהמשיך את התפתחותו - תאמיני לי שזה שווה את זה. מקווה יחד איתך שתמשכי לפחות עוד ששה שבועות.
עתליה

אצלי תופעות הלוואי התמתנו עם הזמן

בשבויעים הראשונים של נטילת התרופה, בעקבות צירים מוקדמים ואישפוז, בשבוע 30, כאב לי הראש בטרוף. אבל המינון חשוב מאוד וגם זמני נטילת התרופה. תשתי הרבה מים ותאכלי משהו עם נטילתה אולי זה יפחית קצת את התופעות. אני בלעתי את הכדורים האלה במשך 5 שבועות. משבוע 30-34 מלא וזה יחד עם שמירה עוזר לי להחזיק אותם בפנים. היום אני שבוע 35+4 הריון תאומים ועדיין כאן ולפי דעתי הרבה בזכות הפרסולט. לפני שהתחלתי ליטול אותו היו לי צירים סדרים כל 5 דק' שפסקו 12 שעות לאחר נטילת הכדור הראשון. מאז שהפסקתי ליטול אותו, על פי הוראת הרופא כמובן, נצפו שוב צירים. בקיצור, זו הבריאות של עוברך, לא לזלזל ולפחות לי תופעות הלוואי חלפו עם הזמן.

תודה על התשובות

אין ספק שטובת העובר מעל הכל וכל יום שהוא ברחם זאת הצלחה.. אני באמת מקווה שעם הזמן , אסבול פחות . תודה כלכן..

למעלה