תופעות לוואי

שאנל

New member
תופעות לוואי

כבר ארבע שנים שאני לוקחת אותו, את המטטרוקסט. אתמול גיליתי את הנזק שלו. שבוע שאני סובלת מכאבי תופת ליד האוזן, לא ממש איבחנו את הסיבה, חשבו שזה דלקת אוזניים או משהוא כזה. אתמול במיון הסביר לי הרופא, שהמטוטרקסט גורם לדלקת בעצב שנמצא בחלק האחורי של הראש, מאחורי האוזן. הזאב הזה, נראה שלא משנה מה אני יעשה, אני יפסיד משהוא.

vivi49

New member
../images/Emo39.gifהיי שאנל

מקווה שקיבלת טיפול חלופי , בדלקת .ושאין נזקים מיותרים. התרופות אשר מצילות אותנו גורמות לפעמים לתופעות אחרות שלא חשבנו אליהם. אין מה לעשות .צריך להפנים ידע על התרופה בטיפול בלופוס אך גם לדעת למה היא גורמת בצד אחר. למשל ה"פלקווניל שלי, אני קוראת ומיתעניינת בכל פיסת מידע .וניזהרת בתופעות הלוואי שעלולות להזיק לי כמו העיניים. עם הסטרואידים אני צריכה להקפיד יותר בצריכת המלח והפחתת שומנים מיותרת . יהיה בסדר ,תחזיקי מעמד שלך ויוי.

הלו VIVI49 - עיניים

אם לוקחים פרדניזון - איך אפשר לדעת להמנע מהתופעה של שקיעת התרופה בעיניים ? -יש איזה שהוא מדד לזה ? אם אני כעת במצב של יציאה מ-שקיעת הפרדניזון - השקיעה הזו יכולה לחזור ? תודה מתושלח הצעיר

vivi49

New member
היי מתושלח צעיר,,

לאיזה שקיעה כוונתך.? פרדנזון ,לא שוקע בעיניים.

היי, היי

לא הבהרתי את עצמי בצורה טובה - הכוונה הייתה ל-עכירות בעדשת העין עקב טיפול ממושך ב-פרדניזון מתושלח הצעיר

vivi49

New member
תשובה ,רק מרופא העיניים ../images/Emo58.gif

רופא עיניים יפתור לך את הבעייה .הוא יואמר לך אם היתה השלכה של התרופה לעכירות בעדשת העיין, ומה קורה כשיורדים במינון התרופה. ממה שידוע לי הפרדנסון לא משפיע על העיניים אלא רק ה"פלקוניל .וצריכים להיות במעקב אצל רופא העיניים. תרגיש טוב ותישמור טוב טוב על העיניים. אל תזניח. שלך ויוי.

למעלה