תופעות שהתחילו בגיל 50

תופעות שהתחילו בגיל 50

שלום, לפני כשלושה חודשים קבלתי מחזור שהפך לדמום במשך כחודש, לאחר שלא קבלתי חודשיים. יש לציין שהמחזור היה מלווה לכל אורכו בכאבי תופת בגב התחתון , ממש כמו כאבי צירים. בהתייעצות עם רופאת הנשים שלי..קבלתי 10 ארגסט, זה עצר לי את המחזור והחזיר אותו לסדירות. לפני כשלושה שבועות הייתי בבקורת אצל הרופאה שלי, ולמרות שהמחזור שלי חזר להיות סדיר ורגיל היא המליצה לי להתחיל לקחת את הפרימלוט-נור במינון של שניים ליום למשך ארבעה חודשים. כששאלתי את הרופאה, למה לי לקחת את ההורמונים אחרי כל הפרסום בכלי התקשרות שלא כדאי להשתמש בהורמונים היא אמרה לי שהכדור הזה לא ממשפחת האסטרוגן אלא ממשפת הפרוגסטרון. רציתי לשמוע חוות דעתך בנושא ההורמונים, ובפרט לגבי הפרימלוט-נור והאם אכן הוא יכול לעזור לי בהפחחתת הכאבים בעת המחזור. יש לציין שבכל התקופה שהתחיל לי הבלאגן סבלתי מ PMS נוראי..הוא פשוט לא עזב אותי, הרופאה ציינה שהכדור מתאים גם לך. תודה מראש....הילה

פרימולוט

אחד הסימנים הראשונים לקראת גיל המעבר הוא הופעת הפרעות בוסת. הסיבה נובעת מהפרעות בביוץ כשעדיין מופרש אסטרוגן מהשחלה. מסיבה זו לא מופרש פרוגסטרון שבד"כ מופרש לאחר הביוץ. זו הסיבה שרופאתך רשמה לך פרימולוט, אך בדכ רושמים זאת ל-10 ימים כל חודש ולא ברור לי מה הומלץ לך(רצוף-ל-4ח?)

לא הסברתי את עצמי טוב

קבלתי מהרופאה 4 מרשמים עבור ארבעה חדשים-לפי הבנתי 10 בכל חודש..ספירה החל מהיום ה-16. כלומר כל פעם בעת קבלת מחזור עליי לספור 16 יום ואז להתחיל בכמות של גלולות לעשרה הימים הבאים. האם יש תופעות לוואי לכדורים אלו. אכן אני מרגישה רגועה יותר, אבל יש לי תחושה שהתיאבון שלי גבר. מודה לך מאד על תשובתך

פרוגסטין

אכן,אישה שעדיין יש לה פעילות שחלתית המפרישה אסטרוגן אך לא מבייצת ולא מפרישה פרוגסטרון יכולה להעזר בטיפול בפרוגסטין שהומצע לך. לכל תרופה יתכנו תופעות לואי ועלייך להחליט באם התועלת עולה על תופעת הלואי

למעלה