תופעת גיורי השירים...

תופעת גיורי השירים...

את גיורי השירים לא המציא אבי בן ישראל הוא רק המשיך את המצב שהיה, מי שהמציאו את השיטה הם מורדכי, שטרייכר, וצליל וזמר, שהם גיירו שירים כבר לפני עשרים שנה, בכל מקרה ההבדל בינהם לבן ישראל, שבן ישראל החזיר בתשובה שיר ישראלי וכשהוא שר את זה זה ממש נשמע כמו המקור, לעומת זאת שטרייכר ומורדכי לא החזירו בתשובה אלא גיירו שירים ובד"כ השירים שהם גיירו לא היו כל כך מוכרים. בכל מקרה רציתי לשמוע מה דעתכם על גייורי השירים ועל החזרות בתשובה של השירים.

לפני שאשיב אני מבקש רפוש שתסביר לי

בבקשה למה אתה מתכוון במילים "ההחזרות בתשובה". האם אתה מתכוון לשירים שמטיפים לחזרה בתשובה או שהינך מתכוון לשיר לועזי או לשיר ישראלי ש"חזר בתשובה" במילים שקרובות למסורת היהודית.

אסביר...

החזרות בתשובה= זמר חרדי שלקח שיר יהודי חילוני והחזיר אותו בתשובה (שינה את הטקסט וכדומה) גיור= זמר חרדי שלקח שיר של גויים והוא גייר את זה (שינה את הטקסט וכדומה) לכאורה שניהם זה אותו דבר, אך לדעתי הם לא אותו דבר משום שבד"כ שיר שמחזירים אותו בתשובה אז הוא היה לפני זה להיט, כמו למשל אתה חייב, וכדומה שמי שמחזיר את השירים האלה בתשובה עושה מעצמו לעג וקלס, מכיוון שהוא להיט ישראלי. לעומת זאת שיר מגוייר זה הרבה יותר נורמלי לעשות מכיוון שאין הרבה אנשים שיזההו לפי הלחן שזה מגוייר.

אם כך...

אני בעד שניהם. אתה כותב שאם זמר חרדי (מבחינתי זה יכול להיות גם זמר עם כיפה סרוגה או זמר חילוני) לוקח שיר יהודי חילוני (בוא נקרא לזה בפשטות שיר ישראלי) ושר אותו בטקס אחר הוא עושה מעצמו לעג וקלס. אז דבר ראשון אני לא חושב שזמר כזה שם עצמו ללעג וקלס. ואם מישהו "חילוני" צוחק על זמר כזה אז מה ? וכי הצחוק לא קיים גם ככה במקרים שלא קשורים למוזיקה? לכן אני "שם פס" על צחוק שכזה (אם הוא קיים בכלל). מההסבר הקצת ארוך שלי אתה יכול להבין שאני בעד "המרה" שכזאת (המרה ממילים "חילוניות" לכאלה שקשורות למסורת). בנוגע לשירים לועזיים מגויירים אני גם בעד .

הבעייה היא ששירים שהחזיר

אותם אז גם הציבור החרדי צוחק על הזמרים שהחזירו את השיר מכיוון שזה באמת מ צ ח י ק.

לא חושב בדיוק כמוך

תראה, גם אני יכול לפעמים להשתומם על שיר מסויים, אבל כעיקרון זה לא מפריע לי ולא מצחיק אותי.

אצלי שיר מגוייר...

עובר ואני יכול לשמוע, אבל שיר מוחזר בתשובה הוא שיר דוחה אצלי ואם שמת לב אז אבי בן ישראל מי שהכי מזוהה עם החזרות השירים בתשובה בדיסק האחרון שלו לא היה שיר אחד שהוא החזיר בתשובה אלא כל השירים היו לחנים חדשים או גיורים כדוגמת הופה הופה ואני מקווה שכל הזמרים שמחזירים שירים ילכו אחריו ויפסיקו להחזיר שירים בתשובה.

aesh50

New member
זה תלוי!

אם מדובר בגיור שיר לועזי שאינו מוכר מאוד אין לי עם זה שום בעיה, אבל שיר ישראלי שמהוה להיט עכשוי בציבור החילוני יש בעיה מסוימת שזה נותן גושפנקא לאלו שמתקשים לזהות את ההבדל בין השירים שחזרו בתשובה לשיר המקורי שברוב המקרים מדובר בשיר אהבה.

aesh50

New member
ודרך אגב...

אל תמנע טוב מבעליו, צריך לציין שאברהם פריד במשך כל הקריירה שלו הקפיד לא לגייר שירים.

asaf2000

New member
אני בעד -אבל-

לפעמים אני שומע בערוצי הקודש שיר "מוחזר בתשובה" והטקסטים שם ברמה כל כך ירודה לדוגמא "אזר אזר" ו"בואו נתחזק ונלך", אם כבר שימציאו מילים נורמליות לא סתם דברים רדודים, אבל עקרונית מצד אחד זה טוב כי לא צריכים לשמוע את השיר החילוני אבל מצד שני דווקא בגלל זה הרבה רוצים לשמוע גם את החילוני.

למעלה