תופעת ההלם בקרב

roy33itc

New member
תופעת ההלם בקרב

כרגע חזרתי ממשחק כדורסל,כאשר במהלכו אירע המקרה הבא: זינקתי ביחד עם בחור גדול (1.90 מטר על איזה תשעים,מאה קילו של שרירים) על כדור כאשר בנחיתה הוא נחת לתוך ארובת העין שלי,מפספס במעט את עצם הלסת (הפיקה שלועסים איתה מסטיק,אנטומים תעזרו לי) ואת העין עצמה,הרבה מזל היה כאן. לחמש שניות ראיתי רק אפור,ועוד עשר שניות של ניעור הראש וחזרתי לשחק. עכשיו שתי שאלות:אין שום דרך לפצות על אותן חמש השניות שבמהלכן לא ראיתי כלום? האם במבחן המציאות אהיה נתון לחסדיו של התוקף?,זהו מכה אחת מספיקה? ושתיים-היא לא ממש שאלה אלא שיתוף בתחושה- למשך שעה (זמן המשחק) חשתי אופוריה ואדישות לכל איום גופני או מגע פיזי או הקנטות,האם גם זה לא מסוכן בקרב? או בחיים? ועוד שאלה קטנה?מישהו מכיר פיתרון טוב לשטפי דם ולהורדת נפיחות? תודה רבה שבוע טוב ומבורך ושאהיה האחרון שנפצע השבוע,די בכך רועי

daskaliano

New member
חבר יקר - זו מכה שלא ראית באה

וזה מה שתמיד אמרתי שעושה את ההבדל בין מכה חזקה שאתה מוכן ודרוך אליה לבין מכה שבאה משום מקום ומפילה אותך לקרשים. הנוקאאוטים הקלאסיים מתרחשים כאשר מכה שלא צפית אותה באה נניח במקרה האידיאלי נכנסת בתזמון מצויין בדיוק כשחשבת ששיגרת את המכה הטובה ביותר שלך ליריב. זה בדיוק הזמן האידיאלי לחטוף/להחטיף נוקאאוט. בנוסף קשה מאוד להתמודד עם אימפקט של כזה דבר כי אפקט ההתנגשות כפול. אולם - לניסיון כמו בכל תחום בחיים יש את החשיבות שלו וכאן מתאגרפים מנוסים ברגע שחשו שספגו מכה והם עדיין על הרגליים מוצאים פתאום את הזמן לחבק את היריב לפרקי זמן ממושכים כדי לקחת עוד כמה שניות להתעשת, במקרים רבים הכמה שניות הללו הן ההבדל בין נוקאאוט להמשך והתאוששות. מתאגרפים אחרים פשוט "עולים על האופניים" ומתחילים בתנועה סביב כדי "לברוח" ממגע עד שיתאוששו. מתאגרף מנוסה שנופל לקרשים או מרגיש שהוא חטף מכה חזקה שהבאה אחריה תסיים איתו את העניין פשוט מוריד רגל לרצפה וממתין בסבלנות לספירה בזמן שאם יש לו יריב לא מנוסה שלא ירוץ לפינה הניאטרלית אז הוא ירויח עוד כמה שניות שיעשו עבורו את ההבדל. לגבי הורדת נפיחות קרח חביבי רק קרח והרבה. בהצלחה.

roy33itc

New member
אבל דסקלינו אני מדבר על "מצב אמת"

קרי-הרחוב,שהרי אומנויות לחימה מבוססות על הגנה עצמית,נדמה לי כמעט כולן. מה אז? אני אבוד? אין לי מענה? אני במקרה הנ"ל התרחקתי מהבחור כשאני מפנה לו את הגב,מה ש"עלה" לי בצ'פחה ידידותית ושאלה אם אני בסדר,כן?! בשטח היה מכה נחמדה לעורף או לעמוד שדרה ונגמר הסיפור...אותי המחשבה הזאת תסכלה. תודה על התשובה המהירה

daskaliano

New member
אל תחטוף מכה ראשונה זה הכלל הראשון

דבר שני, אמרתי לך, יש הבדל בין מצב אמת למצב של ספורט. חוקי המשחק בספורט ויהא קשוח ככל שיהיה תמיד יגנו עליך. ברחוב יש עניין של ניסיון בקרבות רחוב ויש אנשים שכל ההשכלה שלהם בקרבות רחוב היא ממה שנקרא ניסוי ותעיה והם מיומנים במצבי האמת הללו. לרוב הניסיון לימד אותם לקרוא שפת גוף כדי לדעת לנבא התקפה שעלולה לבוא, או לתקוף באיזו ראשיה לפני שתבין מאיפה הוא נפל עליך או פשוט להשתמש בכל מה שיש להם בהישג יד כדי להוריד לך על הראש כשאתה לא מוכן. במצב אמת ידידי היקר - עליך להיות עירני וקשוב לכל ג'סטה של היריב. זה מסוג הדברים שלומדים עם החיים וכמו שמתאגרף מנוסה קורא ג'סטות של יריבו כך זה בכל מצב. בכל אופן מה שיתרום לך אימון באיגרוף לדוגמא הוא בחיזוק הרפלקסים ויצירת מהירות תגובה גבוהה יותר למצב מפתיע וגם אם אתה מתאמן אתה יודע שעל כל מכה הרפלקס צריך להיות תגובה מיידית כך שגם אם הותקפת ולא נוטרלת במיידי תוכל בצורה רפלקסיבית להחזיר התקפה שתאט את יריבך עד שתתעשת. קצת קשה להסביר בכתב אבל כך זה בחיים - לא פיקניק.

למעלה