תופעת הפויקרים

תופעת הפויקרים

בירושלים נהגו האשכנזים לא לקחת תזמורות לחתונה אלא לוקחים מתופף עם זמר או שנים וזה נקרא פויקער (אם מישהו יוכל לתת הסבר למילה זה יעזור מאוד) והמנהג הזה הוא זכר לחורבן אך היום טוענים יודעי דבר שהפויקערים הם החורבן בעצמו, אז רציתי לשאול את דעתכם בנושא מה אתם אומרים על פויקערים? מה עדיף פויקער או תזמורת? על איזה פויקער הייתם ממליצים?. אני אישית מאוד אוהב את דב הנדלר וגם מנחם פיליפ בזמנו היה מאוד טוב, אבל כל התופעה של פויקרים היא מעצבנת ועושה חור גדול בראש, וגם הם בדרך לכל שרים את שירי המקימי החסידיים ולא את החדשים יותר.

אני חושב שפויקר זאת מילה באידיש

שפירושה הוא פשוט מאוד: מתופף. האידיש שלי היא לא 100% אבל זה מה שאני חושב. אני אישית גם מעדיף תזמורת ולא סתם מתופפים שבאמת עושים הרבה רעש.

פויקער

באידיש זה: דופק.. וכשמו כן הוא.. אבל מה לעשות שכך נוהגים רוב האשכנזים וכך פוסק הגרי"ש שצריך לעשות. לדב הנדלר יש אפשרות להוסיף זמר "בס", שמוסיף מאד! אם כי זה מאד יקר (150-200$!).

מאוד יקר?

אתה יודע שזמר של פויקרים מוציא את הנשמה? אני חשוב שזה סכום פעוט.

תחשוב...

שזמר בפויקער צריך להוציא את כל הנשמה לעומת זמר רגיל שלא כל כך מתאמץ, אגב אתמול הייתי בחתונה שהיה שם פויקער ובאוכל המתופף תיפף וגם שר כמובן שדרגשנו בקולו את מאמצי תיפופיו.

מזעזע עד בלי די...

תחשוב גם שבפויקער שומעים את קולו של הזמר לצד צלילי התוף שאכן מזכירים את שתי חורבנות הבית ביחד, אז אני חושב שצריך לשכלל את שיטת הפויקרים ולהכניס כלים אחרים(אורגנית) במקום תופים.

אי אפשר

כי אורגנית זה בעצם תזמורת שלימה, בינינו... אגב, בחתונה שלי היה דב הנדלר והיה מאד מוצלח. או שריחפתי ולא שמתי לב...

פחות או יותר

אצל האמריקאים נוהגים כך, הגרח"פ שינברג למשל מתיר כמדומני. חשבתי שתאחל לי מזל טוב...

למעלה