תופעת ה-"גורו" המוזרים ונגרריהם.

תופעת ה-"גורו" המוזרים ונגרריהם.

ישנה תופעה מוזרה לדעתי, של כל מיני אנשים הנחשבים בעיני עצמם ובעיני אחרים לידוענים, יש מהם אנשים עשירים מאוד, נוהים אחרי כל מיני חצרות של כל מיני תמהוניים, עד שאתה מתחיל להרהר עד כמה מדובר אמנם באנשים פיקחים. כי הרי אדם סביר לא מתנהג כך.

דוגמאות ?
הנה המפורסם כעת יאשיהו פינטו.
זוכרים את ההאבלה עינב בובליל מהתוכנית הדפוקה שבה מתחרים אנשים מי יכול לא לעשות שום דבר יותר זמן ונקראה "האח הגדול"? ההיא, כל העת נשבעה ברב פינטו.
אז אני מבין שטיפשה ברמה כמו שלה נוהה אחרי מוכר לוקשים כמו פינטו.
אבל לראות אנשים עשירים עושים זאת ואנשים שהערכתי כאנשים חכמים כמו אריה עמית, או כעת את ברכה, אני נשאר בתמהון.

האם יכול להיות שהם מכירים את משנתו (תורתו) של אותו אחד ובכל זאת הם נגררים אחריו ?
על הנוכל הזה אמרה אילנה דיין שמי שניסה לפגוע בו , ניסה להרוס את מפעל חייו. איזה מפעל ?
אז הנה משנתו של פינטו הזה לדוגמא:

- אסור לישון בגרביים - זה פוגע בראיה.
-מי שזןרק כלים בכעס - סופו שנופל לעניות
-זיעה זה סם מוות
-כשגוזזים ציפורניים אסור להשליכן - כי אם תעבור אשה מעוברת, היא תפיל את העובר
-מי שמחזיק ציפורים בבית - הם בוכים עד שילדיו מתים
-לא לגדל כלום בבית - הבית הוא רק לאנשים
-מי שחלם חלום לא טוב - שילך לגוי וימכור לו את החלום
-משקה שאיננו מכוסה לא שותים - כי יש בו רוחות רעות
-אסור לטעום ממצקת כי זה גורם לשיכחה
-לא לאכול בצל שהגבעול שלו קצר מ-24 ס"מ
-לא לאכול זיתים כי זה גורם לשיכחה - כי עץ הזית לא בכה על חורבן בית המקדש
-לא להשאיר ספר פתוח - כי זה גורם לשיכחה
-המקום הטמא ביותר בגוף - העקב
-אל תתוודע לרשויות - שלא יהיה לך קשר עם השלטונות
-לא לשאול שאלות על אלוהים - מי ששואל יותר מידי, אלוהים לוקח אותו אליו למעלה כדי לתת לו תשובות

וכו וכו
קשה לאדם תרבותי להאמין שאחרי טיפש כזה נוהים אנשים שרואים בו משהו מיוחד.
ואגב כך, הפינטו הזה עובר על המצווה הגדולה ביותר שהיא יישוב ארץ ישראל וכפי שנאמר אסור לצאת ממנה לעולמים , והוא מבקר בארץ ובכלל גר בניו-יורק.

ladybug4NLP

Active member
ואללה - אני פרימיטיבית ב-100% כי אני

מאמינה בכל סעיף שנזכר למעלה.

לא בגלל שהרב פינטו אמא (כיהוא רק תיזכר כמבון).

כל זה כתוב בתלמוד.

ואני במקור ממשפחה חרדית - ומאמנה מה שכתוב בתורה ובתלמוד (למרות שבעוונותי רחוקה מאד מלהקפיד.

אלא מה? גרסא דינקותא זה דבר חזק ולהאמין לא עולה כסף.
אני מאמינה

deebeebee

New member
הבעיה היא לא הרב פינטו

הבעיה היא השחיתות השלטונית. ישנם רבנים שחצרותיהם מתנהלות כארגון פשע לכל דבר, אבל כשמי שאמור לטפל בהם- שהם אנשי החוק, ובמיוחד הבכירים שבהם, לא כל שכן הזוטרים- מושחת כמו אנשי שלטון במדינות האפלות ביותר , זו הסוגיה החמורה האמיתית!!!

בר טוב בקר אור, הזדמנות להמליץ על ספר

הנושק לנושא "אל מקום שהרוח הולך".

כתב חיים באר.

אור, ממש הזדמנות - קראתי

את הספר והוא נפלא. גם הרב פינטו כנראה הלך לחפש - ומצא, המון אידיוטים שמאמינים באמונות תפלות. אז טוב - לא להשאיר ספר פתוח... אני שמה סימניה. ושאר הדברים? אבדוק אחר כך..... ומה אומר עכשיו דנקנר?

י מ י ת 2

New member
דנקנר בודאי חושב על עצות הזהב שקיבל מפינטו

הספר של חיים באר מצוין. אני שומעת את חיים בסדרת הרצאות על הספרים הבלתי גמורים של עגנון. מענין מאד. חיים בן אדם מרתק.

emmy5

New member
חג טו בשבט שמח!!!

יש לי שאלה לכולם ,למה הדתיים מתנדנדים?

משתי סיבות

א. אפקט הלולב
ב. הם חושבים על מין כל הזמן (עובדה, 91 מתוך 201 המצוות הן איסורים על מין.......)

בת אל7

New member
לחילונים אין איסור על מין וראו את התוצאות,

כל הגברים חושבים על מין כל הזמן,,רובם בוגדים ונואפים
לא הוצאתי מכלל זה גם את החרדים

deebeebee

New member
אז אם לא הוצאת מכלל זה

את החרדים, למה משפט הפתיחה? ולא, הם לא חושבים על מין כל הזמן, ורובם לא בוגדים ונואפים. האם הוצאת את המידע הזה מתוך מחקר אמיתי?

בת אל7

New member
איזה משפט פתיחה???ואל תביאי לי עכשיו מחקר

מהאינט את ממביאה מאיזה שהוא מקום מחקר שמקובל עליך ויש המון מחקרים
לא את כולם את מביאה,,

כן,,מה שכתבתי שמעתי הרבה מאד בהרצאות,,וגם ממחקרים,,וגם מה שאני שומעת מהחיים
וגברים שמספרים לי(ועכשיו את תגידי לי את מכירה את כל הגברים?? הסגנון שלך,,)
גברים כתבתי רובם לא כתבתי כולם,,,חושבים כל הזמן על מין,,ובוגדים)
ועכשיו תגידי גם נשים,,נכון גם נשים אבל בכמות יותר קטנה,

וזהו נגמר הדיון,

הכללה היא חסרת ערך

ובדיוק כמוה גם כל מיני שמועות מסיפורים.

אני בן כמעט 69 ומעט מאוד פעמים שמעתי על גברים שסיפרו שיש להם מאהבת קבועה/זמנית (אם נוריד את אלו שסתם משויצים ומתברר שכך).
לאילו הרצאות את הולכת ? של נשים דתיות במוכרות לך שקרים ?
את שומעת סיפורים מגברים? גם אלו שממציאים ?

יש לי חברים רבים ומכרים רבים שכל יום עוסקים ביצירה ובעבודה ולא במחשבות על מין, וגם אין להם זמן לזה. רק למי שמתחבא בישיבות יש זמן פנוי למכביר לחשוב על דברים כאלו, למרות שאין שום דבר רע במין, להיפך, מין זה כיף , אבל במינון נכון ובמצב מתאים.
אבל אנשים שעוסקים בעבודה וביצירה, לא עוסקים רק במין, המין הוא בהחלט חלק מהחיים, אבל לחילוני סביר יש עוד כמה דברים לעשות בחייו.
בגלל העיוות בהתנהלות מול נשים, נולדו כל החוקים המפלים נשים ומתייחסים אליהן כאל שפחות, ושרוצים שהן תמצאנה בזוית מטבחן כמאמר הרמב"מ.

בוודאי שאם תעבור בחורה יפה, אני אביט בה שניה, אציין לפניי שהיא יפה, ואמשיך הלאה בעיסוקיי. לעומת זאת לא אקדיש אפילו רסיס של שניה לכל הדתיות המוזרות שלבושות שקים. הן חושבות שהן מתלבשות כמו בתנ"ך בעוד שהן נראות בדיוק כמו הערביות הכפריות.
אשה שלא חושבת ומתייחסת לנשיות שלה , יש לה בעיה אישית. אשה שגאה בעצמה, מטופחת ולבושה יפה והיא מודעת לעצמה, ולא היא לא זונה בגלל זה, היא אשה שמכבדים אותה, אלא אם מדובר בדתי שחושב שהנשים הן אובייקט מיני בלבד ואין להן אישיות, ולכן כל חוקי הדתיים מכילים חוקים נגד נשים או בהפליית נשים מכוונת, ורק אל תציגי את משפט השקר שכביכול בא להצביע על כבוד לנשים: "כל כבודה בת מלך פנימה" כי זה יהיה פטתי.

סיפור יהודי ישן מספר על סוחר נשוי שנסע לעיר לנושא עסקיו, ולקח איתו את עוזרו .
בדרך ירד הלילה והם נכנסו לפונדק לישון, שם הפונדקאית אלמנה לא מבוגרת מידי נתנה להם חדר וארוחת ערב.
הלכו לישון, אבל העוזר באמצע הלילה התעורר וראה שהבוס לא במיטה. חשש שמא קרה משהו והתחיל לחפש את הבוס, ואז שמע קולות מחדרה של בעלת הפונדק, ופתח את הדלת כדי חרך, וראה שהבוס מבלה במיטה עם הפונדקאית.

כולו נרעש מהגילוי, חזר העוזר למיטתו ולא יכול היה להירדם כל הלילה. וכך משך חודש ימים שיחזר לעצמו העוזר שוב ושוב את מה שראה ולא יכול היה להירגע ולא ידע איך לאמר זאת לבוס שלו. בסוף אחרי חודש שהוא דן בינו לבינו בענין הזה, פנה אל הבוס וסיפר לו מה ראה ואמר שזה חטא לשכב עם אשה בלי חופה וקידושין.
הבוס ענה לו:
"שים לב, לי היה "קליק" עם הפונדקאית ומה יותר טבעי לשני בני אדם בודדים מאשר לבלות ביחד את הלילה בכיף, אז זיינתי ושכחתי. אתה לעומת זאת, דן בינך לבינך כבר חודש ימים את מה שראית ועוסק שוב ושוב במה שראית. אז מי פה חוטא גדול יותר???".....

עמיקם10

New member
הנושא מין הוא מהטבע.

התנ"ך מלא במין והוא נכתב במאה ה-8 לפני הספירה.כשיאשיהו השיב ספרים..לאחר שמצאו ספר..במקדש.
האדם לא יכול להתגבר על מה שבטבע נקבע לו- הישרדות. זה החלק החושב יותר של האבולוציה. ומה רע בזה - ומה רע באהבה?

בן גוריון ביקר בבית משוגעים

שאל אותו אחד המשוגעים מה הוא אוהב, ובן גוריון ענה לו שהוא אוהב עוגות.
המשוגע שמח והזמין את בן גוריון אליו כי יש לו שני חדרים מלאים מדפים עם עוגות......

הכל ענין של מידה מול אובססיה.....

למעלה