תופעת "יואבי שלי"

T noki

New member
ועוד משהו קטן - שמתי לב שבהודעה שלך

אתה גם שואל את השאלות (או מעלה את הסוגיה שרצית לדון בה... למרות שלא הבנתי את הרלבנטיות שלה לפורומנו, אבל אין לי שום בעיה לדון בה, בעיקר שהתשובות שלך מהוות אתגר לקריאה, וזה לא בציניות) אבל אתה גם עונה את התשובות, או למעשה מסביר אילו תגובות פסולות בעיניך מראש. אז מה בדיוק רצית שנענה? כל התגובות שלי יכולות לענות לסעיפים 1-4 שלך, תלוי אם התכוונת ברצינות או לא. והאמת, בלי לזלזל, באמת, אולי נדון על דברים יותר מהותיים? דווקא הדיון שפתחת על נשים בהריון היה מענין.

יחיאב

New member
ראשית, יפה את עושה

שאת לא יודעת איך "לאכול" אותי, זה כבר מעיד על תבונה מצידך (וזה לא היה בציניות). שנית, תלוי למי כותבים, כפי שאמרתי. ואל תתגונני. אני לא מדבר עליכן ספציפית, אני מדבר על התופעה בכללותה. האם היא ראויה או לא? האם היא חיובית באמת כפי שהיא נראית, או לא?

T noki

New member
א. לא התגוננתי. ב. האם זו תופעה?

ומדוע לדעתך היא שווה דיון, כלומר לא ירדתי לסוף דעתך למה ה"תופעה" הזו כל כך מפריעה ומטרידה את שלוותך. והאם כוונתך רק לרחבי האינטרנט או בכלל לחיים באופן כללי?

אדר שלי

New member
יש תופעות ראויות מזו לדיון

ואאל"ט, הוא נתן גם דוגמא מהחיים הלא-וירטואלים. אבל בלי לשים לב, התפתח פה סוג של דיון (די מעצבן, לדעתי). גם אני לא הבנתי למה זה כל-כך מפריע לו. נו, שיהיה...

יחיאב

New member
בוודאי שזו תופעה

ובוודאי שלא רק לאינטרנט. גם בריאיונות בתקשורת את יכולה למצוא סלריטיז שאומרים דברים בסגנון "מאז שקורן נכנס לחיינו, בלה בלה בלה"

בימבילי

New member
כדאי שתהיה קצת יותר החלטי.

אם צורם לך שקוראים לו עמיתוש אז אל תכתוב את הכינוי הזה בהודעות שלך. ואם כבר כתבת - אתה אמור להבין שזה הפך להיות נחלת הכלל (אתה זוכר שאתה שפורום אינטרנטי?) ומה עם תשובה עניינית לשאלות שלי? נראה שאתה רק שואל ולא עונה.

אדר שלי

New member
אתה רק יומיים בפורום

וכבר עייפתי ממך... אני לא מטילה ספק בכשרונך ככותב, אבל "טרחנות" זו כנראה תכונה שגם אתה ניחנת בה. הייתי מצפה ממך לקיים לפחות את "נאה דורש, נאה מקיים" ואם אתה הנך רוחש כבוד לזולתך הוירטואלי(ת), היה נחמד מצדך לגלוש קצת בפורום הזה (וכן, הוא אכן מיועד ל*נשים* אחרי לידה וכן, אנחנו טורחות להכיר זו את זו, לפחות על בסיס וירטואלי), לנסות להכיר וירטואלית את הנשים מאחורי הניקים, לעיין קצת בשרשורים (אני מצרפת לך קישור לשרשורי "אשת השבוע" שהיו כאן, אם אתה באמת מעוניין להכיר אותנו) ואז אולי להתחיל לבקר אותנו (ובהחלט יש מקום לביקורת, למה לא?). אני לא מוצאת רע בשימוש בניק שכולל את שם ילדי (מעניין למה אני חושבת ככה...), שם שאהבתי עוד לפני הלידה ואילולא כבר היה שם המשתמש "אדר" תפוס כבר, הייתי משתמשת בו בלי "שלי". לא שיש לי בעיה עם הניק שלי גם ככה. ומלבד זה, אנחנו נשים וגם אימהות ולפחות אצל חלקנו (אתה יודע מה? אדבר בשם עצמי בלבד), ההפרדה הזו לא מכאנית, לא מיידית ולא ברורה כשם שהיא (כנראה) ברורה לך. אין לי אלא להניח שאינך מזדהה עמי ולומר לך שכך אני חושבת וכותבת ואם זה לא נראה לך, אתה מוזמן לא לקרוא.

daldan

New member
אני אנסה להגיב

כחלק מהשתתפות בפורום יש נטייה לקבל תחושה של "בית" ומידת קירבה מסוימת גם בין משתתפים שלעולם לא נפגשו (אלא רק באופן וירטואלי) הקירבה הזו מאפשרת לדבר גם באופן ישיר יותר ואישי יותר ולכן גם כשנשאלת שאלה ע"י אדם חיצוני, תחושת הביתיות נשארת ומכאן גם אופי התשובות. יתרה מזאת לעיתים אם אני כותבת "הילד שלי" אני אפילו מרגישה לא אמיתי כי גם בין חברות אני לא אגיד הילד שלי אלא יואב (שזהו באמת שמו!!!) אולי שהות ממושכת יותר בפורומי ההורים יביא אותך לקבל את זה באופן אחר ואולי לא, זכותך! כמו שיש כאלו שלא מסוגלות לקרוא לבן זוג שלהם מנישואין - בעלי. ולכן מוצאות לזה שמות אחרים. כל אחת וסגנונה

יחיאב

New member
טיעון נאה

ובכל זאת אם תשימו לב, גם ביניכן המקורבות כבר, יש כאלו שלא ירהיבו עוז לומר "יואב" או "יואבי" או "יואבי שלי" (אני מתנצל שהפכתי את השם של בנך לשם גנרי. כנראה שגם בזה אשם יאיר לפיד), ובמקרה אלו יהיו הבנות היותר צנועות. צנועות לא במובן הרע של המילה (ואני מסכים שיש לו כזה), אלא במובן הטוב שלו. לגבי "בעלי" זה משהו אחר לגמרי. זה צורם לאוזן ברמה כזו שאפילו אני משתדל להימנע ממילה זו. ואני שמרן בדברים האלו. אני נוטה לבכר את השפה וההיסטוריה שלה ומוכן לומר מילים על אף שהן צורבות לי קצת בלשון, מאשר לבטל אותן מהלקסיקון שלי.

אדר שלי

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo46.gifעכשיו אתה פשוט מעליב

מאחר ולא טרחת להכיר אותי ולא במעט, אבל אתה כבר יודע שאיני "צנועה במובן הטוב של המילה", תסלח לי אם מעתה אתעלם מהדיונים שאתה מעלה פה השכם והערב ונועדו לשום דבר טוב מלבד פרובוקציה (שלצערי טרחתי והגבתי אליה ועוד "הרהבתי עוז" והשקעתי בה...)

יחיאב

New member
איזו מצחיקה את

קודם כשכתבתי "יש כאן גם זלזול בזולת" או "אני מציע לחזור קימעה לצינעה", לא האשמתי אותך ואת מי שנוהג כמותך בחוסר צניעות? זה הרי עיקר הטיעון שלי. בקיצור, לי יש הרגשה שלא נעים לך הדיון הזה, בעיקר בגלל שאת הנושא לדיון ביקורתי בו. לא צריך להיות גאון כמו עמיתוש שלי כדי להבין זאת.

יחיאב

New member
תראי איזה גדול אני

הרי גם אם עכשיו אני אומר לך שאת צנועה, זה גם יכול להתפרש כהעלבה. אז אני אחסוך את זה ממך.

Arfilit

New member
../images/Emo6.gif

קחו צעד אחורה. חוץ ממני אף אחד לא רואה מה מצחיק במשפט: "לא צריך להיות גאון כמו עמיתוש שלי כדי להבין זאת" כשהוא בא ממקלדתו של אחינו יחיאב (במובן הצנוע של אחינו....). פרובוקציה - גם אם היא חיננית, וגם אם היא אינטילגנטית, עדיין נשארת פרובוקציה.

Arfilit

New member
אפסק מחדש, אנקד ואחדד:

קחו צעד אחורה. חוץ ממני אף אחד לא רואה מה מצחיק במשפט: "לא צריך להיות גאון כמו עמיתוש שלי כדי להבין זאת", כשהוא בא ממקלדתו של אחינו יחיאב (במובן הצנוע של אחינו....) בשרשור שכותרתו תופעת יואבי שלי? פרובוקציה - גם אם היא חיננית וגם אם היא אינטילגנטית, עדיין נשארת פרובוקציה.

למעלה