תופעת "יואבי שלי"

יחיאב

New member
את מזלזלת בחברותייך

ועל כל פנים אני לא זילזלתי בהן כשכתבתי את השורה הזו וחשבתי שהן מספיק אינטליגנטיות כדי להבין מתי אני ציני ומתי לא. לכן כולן אמורת היו לצחוק מזה ולא רק את (אם כי אני חושש שאת צחקת, אבל לא מהסיבה הנכונה).

Arfilit

New member
אני מציעה לא לפתוח את תחרות

הזלזול - שכן חוששני שאתה צפוי לנצח אותי בה - ובגדול. השבח לאל שדי מכירים אותי כן (אותי ואת יואבי שלי) על מנת לדעת שאני לא מזלזלת, לא סמי-מזלזלת ולא מנפנפת לזלזול מרחוק בכל הקשור לפורום ולדייריו. אמרתי, ואני שבה ואומרת שפרובוקציה נשארת פרובוקציה, וכך יש לטעמי להתייחס אליה - כאל פרובוקציה.

T noki

New member
טוב, אז בוא נראה אם הבנתי נכון

שם פרטי -
בעלי - אפילו
(מה שמעלה את התהיה - כיצד לתאר את בן זוגי לחיים עפ"י הגדרותיך? אין לי שמץ של מושג) משתמשת בשם פרטי = שחצנית
משתמשת במספר מילים שאינן אישיות ואף מאריכות את תיאור הילד רק כדי להמנע משימוש בשמו שבו אנו משתמשים כל יום = צנועה במובן הטוב של המילה
לפי ההגדרות הנ"ל הרי שאני גאה להיות לא צנועה, לא במובן הטוב של המילה, ומשתמשת לשווא בשם המפורש של ילדי, רחמנא ליצלן ("ילדי"? זה נשמע גרוע מרגע לרגע...) ולסיכום - אני מרגישה שבזבזתי יותר מדי זמן והשקעה בדיון שנושאו לא קשור לפורום (אולי תעבור לפורום הורים לתינוקות? חכה חכה, כמה ניקים עם שמות הילדים שיש שם...) ותגובות שלך שאינן מכבדות את העונות (בחלק מהן) למרות שהן ענו לך יפה ובאדיבות וניסחו היטב את דעתן הלגיטימית (למרות שהיא שונה משלך). אז להתראות עד לדיון הבא.

עמית@

New member
שלא נדבר על "השם המפורש"

שמתחיל להישמע כמו משהו אחר לחלוטין, לעניינינו: אני קוראת לבנותיי "תמר ודורון" בפורומים פשוט מפני שאלו שמותיהן, ותו לא. לא רואה שום סיבה לקרוא להן "הבכורה שלי, הקטנה שלי" או משהו בדומה.

isidora

New member
זאת רק אני ?

או שגמלכן צורמת הנוכחות הגברית בפורום הנשי הזה? אני לא תמימה, ברור לי שמדובר במדיה שפתוחה לכל מי שרוצה ואני יודעת שכל אחד יכול לקרוא פה ולהגיב כרצונו, אבל קצת מביך אותי (שלא לומר מקומם) כשלפורום הנשים שלנו נכנס גבר ועוד מותח עלינו ביקורת שזה אחד הדברים שאנחנו הכי נמנעות מלעשות אחת לשניה בפורום שכותרתו "תמיכה". מצטערת שבכלל הגבתי מלכתחילה, בפעם הבאה אתן לדיון כזה לדעוך ולהעלם. לדעתי הפורום הזה הוא לא המקום לדיון שעלה בו (ובעיקר לא מצד אורח מוזר, זר ועוקצני)

T noki

New member
לא צורמת העובדה שהוא גבר

אם כי זהו פורום של נשים לאחר לידה. צורמת העובדה שהוא מעלה נושאים לא רלבנטיים, רחוקים מלהקרא "תמיכה" כשמו של הפורום שלנו, ואולי אף להפך. אבל אני תמיד נהנית לקרוא ולהכיר אנשים אחרים, ביזאריים ככל שיהיו הם ודיעותיהם. כל עוד אין פגיעה אישית בחברות הפורום. ברגע שהדיון הופך לפוגע ומעליב - פה הגבול שלי. אם זה לא רלבנטי - ובהחלט לדעתי זה לא המקום לדיון, ולכן הפניתיו לפורום הורים לתינוקות (בטח אחטוף שם על הראש... אבל לא חשוב.) אני לא מצטערת שהגבתי, אבל לא יודעת אם יש מקום להמשיך את הדיון העקר הזה, שמטרותיו והנושא העיקרי שלו ממש אינם ברורים לי.

עמית@

New member
נוכחות גבר לא צורמת.

סה"כ נכון שזה פורום לנשים אבל זה אינטרנט, צורמת לי וכחנות בפורום די נטול אינטריגות.

T noki

New member
ואתה יודע מה? קראתי שוב את מה

שכתבת בהתחלה - ההודעה המקורית, והאמת שבקריאה שניה היא עוד יותר מעצבנת מאשר בפעם הראשונה כי הפעם השקעתי ושמתי לב לפרטים.ואני לא מצטטת בדיקנות כי ממש אין לי כוח (ואני מתנצלת מראש, כי הניסוח נהדר בעיני, רק התוכן לא, גם זה לא נאמר בציניות). "את מי זה צריך לענין שלבן שלכן קוראים יואב" "למה לטרוח לקרוא את כל זה " (כלומר הפירוט של השם) ועוד שלל מחמאות והגיגים "כדאי להיות צנועים יותר" ועוד... כמו שאמרו האימהות הפולניות בזמני "לא רוצה לא צריך..." מי מכריח אותך להכנס ולקרוא? מי מכריח אותך להטריח את עצמך ולקרוא (למרות שהטרחת את עצמך עוד יותר וכתבת משהו מאד ארוך ומנוסח היטב)? ולסיום, ברוח הדברים שלך עצמך - את מי פה בפורום זה מענין שלך אין כוח להטריח את עצמך ולקרוא את הדברים שלנו שכתובים באופן אישי עם ציון השם של ילדינו (כו, כו, עודדי שלי!). אין לך כוח, אז אל תקרא. ואני אומרת, על משקל "בכביש אל תהיה צודק, היה חכם" אומרת לכולן פה בפורום: "בפורום אל תהיי צנועה, היי את עצמך" וזהו. הולכת לקחת את עודדי שלי מהגן (שלו).

יחיאב

New member
לא לקרוא! ובטח שלא להגיב!

נו, למה קראת? סקרנות? סתם בגלל שאם יש הודעה/תגובה בפורום אז היא שם כי מישהו מעוניין שיקראו אותה? חוץ מזה, אתן ממשיכות להתגונן. חשבתי שאפשר לדון כאן בתופעה, אבל מסתבר שטעיתי. לא בגלל שלא מסכימים איתי אלא שמעטים הטיעונים שהתייחסו לטענותיי גופא. אולי אכן פורום "נשים לאחר לידה" הוא לא המקום המתאים ביותר לכך, גם לא "לפני לידה". אם כן אנא אני בא? אגב, תודה על המחמאות.

טיפוטף

New member
קראתי וקראתי את כל השרשור...

והאמת? לא מבינה מה אתה רוצה. דרך אגב, טיעוני ה"למה זה צריך לעניין אותי" "למה מבטלים את זמנם של התאים האפורים שלי" וכד', ממש אבסורדיים, לנוכח העובדה, שנאלצנו כולנו, כבר 15 פעם (בערך, לא ספרתי) בשרשור הזה, לקרוא על המשכנתא בריבית של 4%. סליחה, אבל זו פרסומת. זה לגיטימי, והאמת, אולי זו היתה מטרת הכניסה שלך לפורום הזה מלכתחילה? טיזר למטרת פרסומת? הצליח לך? אולי רק עיצבנת את כולן? ואולי בכל זאת זה נחקק בנבכי התודעה? לא יודעת. מבחינתי, ה"יואבי שלי", לגיטימי לאין שיעור מהפרסומות בשולי ההודעות. ובעצם, אתה יודע מה, אם נודה באמת, מעולם לא הפריעו לי הפרסומות, נוסח: "עוגות מעוטרות לאירועים, טל'XXXXX, וכד'. אבל שלך, כן. סתם רוצה לעורר דיון לגיטימי בסוגייה הזו. כמו שאתה רק רצית לעורר דיון לגיטימי.

יחיאב

New member
האמת האמיתית והבלעדית לסיבה

למה אני כאן: אני ידוע אצל מנהלי הפורומים בתפוז כמי שכשרונו הוא בכך שהגעתו לפורום, כל פורום, עשויה להפיח בו רוח חדשה של יצרים ומעורבות רגשית. תוך הודעה שתיים מרגע הגעתי, הפורום מתעורר לחיים חדשים ופתאום נוצרים להם שרשורים של עשרות תגובות. לכן שוכרים את שירותיי בסכום סימלי (כי גם אני הרי נהנה מזה) של 100 ש"ח ליום. אני למעשה חלומם הרטוב של המנהלים. לגבי "טיזר למטרת פרסומת". א. ייתכן. ב. אבל אני לא בטוח שמבחינה שיווקית לעצבן את כולן זו הדרך הנכונה לגרום לכן לחשוב שאני האדם שאפשר לסמוך עליו ושרוצה לעשות לאחרים רק טוב. ג. אני גם לא בטוח שלבזבז את הזמן שלי דוקא בפורום נשים, שהן דווקא לאחר לידה, במקום להשקיע את הזמן הזה בפורום הרבה יותר פופולרי ונצפה, זה מעשה חכם ונבון מצידי, והרי את לא טוענת שאני כסיל, נכון? לא ברור לי במה את רוצה לעורר דיון לגיטימי, אבל את דעתי הבעתי במקרה בפורום אחר לגבי השאלה הזו שגם אני העסקתי בה את עצמי אם התופעה הזו של הפרסומות בחתימות הן דבר ראוי. כפי שאת רואה הכרעתי. אבל לא כל פרסומת, ואין כאן מקום להרחיב (אלא אם כן את רוצה, אז תמשיכי להתדיין)

למעלה