תופעת "רנו"

shant

New member
תופעת "רנו"

(והכוונה היא לא למכונית:) היי... כיף לגלות את הפורום שלכם.. נראה לי שאני אתמקם
שאלה ראשונה לי- ישנה תופעה הפעילה בעיקר בחורף ובעיקר אצל נשים המתבטאת בהתנפחות של כפות הידיים או יותר נכון התנפחות של המפרקים באצבעות (ובמקרים חמורים יותר גם של כפות הרגליים אבל על זה רק שמעתי דרך הרפואה הקונבנציונאלית) כתוצאה מקור וגם מהתעסקות ממושכת במים. זה דומה לכוויות קור אבל מוגדר כ"תופעה" (עליה מקבלים גם פטור בצבא אגב משטיפות רצפה/כלים וכו'), ויש גם מספר דרגות של "חומרה". אצלי למזלי התופעה לא חמורה אבל בימים קרים כפות הידיים מקבלות טראומה ולאחר זמן ממושך בהן הן מחוממות (כמו לדוגמא בלילה, מתחת לשמיכה)- ישנה התקשות של המפרקים וחוסר נוחות אליו רגילים. היו עונות שהיה ממש קושי וכאב בהזזת האצבעות, בעיקר לאחר שהן יוצאות מהחום (שבא אחרי יום קר). אין פתרון רפואי קונבנציונאלי חוץ מ...אמבטיות חמות וקומפרסים (אפילו קרים
למרות שלי זה נשמע.....). חוץ מלחמם את הידיים כל הזמן ולקנות זוג כפפות טוב... מה אפשר לעשות? איזה צמח/תערובת יכולים להקל על הקושי או על הכאב? ו..האם יש צמחים או שמנים אשר יכולים להוריד נפיחות מהמפרקים הקטנים האלה? תודה על כל זאת..... ערב טוב בינתיים כיף להצטרף:)

bflygirl

New member
ברוכה הבאה

בעקרון יש שמנים וצמחים מחממים אבל הפתרון הוא יותר לסיפטום במקרה שלך הייתי ממליצה לגשת להומופאתית או למומחה ברפואה סינית והם יועילו לך בעניין וגם את יכולה לשאול בפורם רפואה משלימה

למעלה