תוצאה של CT....

muzaic

New member
תוצאה של CT....

...סוף סוף קיבלתי את התוצאה של ה CT חודש אחרי סיום הטיפולים (מחלת הודקין למי שלא זוכר) ומרוב שמחה על כך שכל השורות יסתיימו במילה תקין פספסתי את השורה "בלוטות מוגדלות בחלל הביניים פריקואליות ופריקרניאליות". חוץ מזה שאין לי מושג ירוק על מה מדובר, הלך לי המצב-רוח ושוב מתגנב הפחד ללב. דיברתי עם הרופאה אבל מכיוון שאין לי CT להשוואה (עד עתה עשינו רק CTPET) היא אומרת שאין ממש מה לעשות ופשוט נצטרך לחזור על זה עוד 3 חודשים....אז זהו אני שוב לא רגועה ופוחדת שהסיפור לא הסתיים.דווקא בזמן האחרון חזרתי להתעמלות, אני מרגישה יותר טוב (חוץ מהעייפות המלווה) וכל כך שמחתי שסיכום ה CT בסדר..ועכשיו זה..אין רגע של שקט ושלווה

אביתר27

New member
תוצאות,

גם אנו אחרי הודג'קינס, לא מבין ממה שכתוב אצלך איפה הבעיה, עברת הקרנות לאיזור? לפעמים יש שם צלקת מההקרנות ולפעמים יש הגדלה של בלוטת התימוס (לא יודע אם זה קשור אלייך פשוט אלה דברים שקורים לפעמים מהטיפולים האלה). גם לנו היה בדיקת CT/PET וראו "משהו" (פירטתי בהודעה למטה) ולכן באמת החזירו לכל מיני בדיקות: CT, אולטרא סאונד לצוואר (בדיקות דם,,, נראה לי בלי קשר), תוך שבוע התקבלו תשובות ולנו זה נראה נ-צ-ח. התשובה שקיבלנו כנראה הכל בסדר... אני משתדל להשמיט את המילה כנראה ולקוות שעוד 3 חודשים גם יגידו שהכל (כנראה) בסדר. חשוב לשמור על אופטימיות ומחשבות חיוביות. זה הרבה יותר קל להגיד מאשר לבצע, אבל זה שווה את המאמץ.
וחוץ מזה תסמכי על איך שאת מרגישה, אם יהיה שינוי לרעה תחזרי לרופאה. הרבה בריאות אושר שקט ושלווה

muzaic

New member
אז ככה.....

סיימתי את הטיפולים הכימוטרפים. באמצע הטיפולים עברתי CTPET שיצא נקי ובעקבותיו החליטה הרופאה כי אם בסיום הטיפולים ה CT הרגיל יהיה נקי לא יהיו הקרנות. קיבלתי את התשובה של ה CT ושם היה כתוב שהבלוטות נפוחות העברתי לרופאה אבל היא אומרת שבגלל שאף פעם לא נעשה CT לפני אז אין למה להשוות. לטענתה לא ניתן להשוות ל CTPET. בכל מקרה מחר אני הולכת אליה ואני אראה לה את התוצאות של שתי הבדיקות. תאמין לי שאני אופטימית ומשתדלת לחשוב מחשבות חיוביות...הבעייה היא שכבר הרגשתי שאני חוזרת למסלול הבריא ופתאום באה התשובה הזו ומפחידה כי אולי זה לא נגמר. בכל מקרה שיהיה לכולנו רק בריאות והרבה הרבה שקט (למרות שלפי הצרחות של השלישיה שלי בשעה האחרונה לא נראה לי שאני אגיע לשקט הזה אי פעם
!!!!)

rona39

New member
היי

אני לא מבינה את התשובה, אבל אם הרופאה לא שולחת אותך בהסטריה לבדיקות נוספות, אז לדעתי אפשר להרגע קצת, (למרות שזה מאוד קל לומר, ולא לעשות-מדברת מנסיון) המון בריאות רונית

lili the one

New member
רק בשורות טובות

מקווה שיהיו בשורות טובות, אבל אל תוותרי לעצמך עכשיו. המשיכי לחיות טוב להרגיש חיובי ובמיוחד עם ההתעמלות.

muzaic

New member
חזרתי מהרופאה...

טוב היא באמת אמרה שהיא טעתה שלא שלחה אותי לעשות CT רגיל באמצע הטיפולים כך היה לה עכשיו למה להשוות. היא לקחה את הבדיקה ותתייעץ עם הרנגטן אם לשלוח אותי ל CTPET עוד כשבוע או לCT רגיל עוד חודשיים.בכל מקרה תשובה ממנה אני אקבל רק שבוע הבא ביום חמישי.
זה ממש מותח את העצבים ומשביז. אני נאבקת עם עצמי כדי לא לחשוב מחשבות רעות בתקווה להצליח.מקווה שסוף השבוע יצליח להעביר את הבאסה
. מאחלת לכולכם סופשבוע נעים ומלא פעילות
.

אביתר27

New member
יש משהו שאני לא מבין

פעם ראשונה שהרופאה מטפלת במחלה הזאת? אין לה פרוטוקול קבוע של בדיקות איזה ומתי? זה לא קרה לה עם חולים אחרים? מה זה הפאשלות האלה??!! אולי זה עניין של לשחק עם מיכשור חדש? לפעמים אני חושב שהם בודקים את המכשירים שלהם ולא את החולים, כשתמר עברה בדיקה במכשיר PET/CT באחת הפעמים זה היה יחסית חדש, לפעמים נראה לי שחלק מהבדיקות נעשו לצרכי סטטיסטיקה שלהם והשוואות כדי ללמוד להבא. איזה התלהבות שהיתה שם: טכנאים, רופאים ומי לא כולם באו וקיבלו הסברים ,,, אמרת שיש לך שלישייה??
אז אני מבין ששקט באמת לא יהיה לך אבל הנה בדיחה נגד שביזות ומחשבות שליליות: חולה מגיע לרופא והרופא אומר לו יש לי 2 בשורות. אחת רעה והשניה גרועה. שואל החולה: "מה הבשורה הרעה?" רופא: "לפי הבדיקות שעשינו לך , אתה תמות תוך שבוע" שואל החולה: "אם כך מה הבשורה הגרועה?" עונה לו הרופא: "כבר שבוע אני מנסה להשיג אותך" העולם מצחיק אז צוחקים
רק בריאות

muzaic

New member
אחלה בדיחה ../images/Emo6.gif

כן גם אני לא הצלחתי להבין מדוע היא לא פועלת על פי פרוטוקול קבוע מראש והרי מדובר על משהו בסיסי ולא על בדיקה מיוחדת או נדירה. זו הבעייה עם רופאים כשהם טועים הם בדרך כלל מציבים אותך בבעייה גדולה. היא גם רופאה ותיקה כך שזה גם לא טעות של מתחילים. בכל מקרה המצב רוח שלי השתפר קצת ואני מנסה לא לחשוב על זה. מקווה שהכל יהיה בסדר. נחכה לתשובה שלה ביום חמישי שבו היא תגיד איך ממשיכים הלאה.אז שיהיה סוף שבוע שקט ורגוע והמון תודה על העידוד.

מיליתו

New member
לא יודעת מה להגיד

חוץ מזה שבלוטות יכולות להופיע בכל מיני צורות. למה בעצם היא החליפה לך בדיקה? תנסי באמת לא לחשוב מחשבות רעות כי זה לא ממש עוזר, ותרגישי טוב. מחזיקה אצבעות שהכל בסדר.

muzaic

New member
תודה לכולכם על העידוד....

מאוד עוזר שיש כתובת לפנות אליה ולשפוך קצת רגשות....אז שיהיה לכם ערב נפלא ושקט.

למעלה