סיכום תחרות הבוגרות
כמו שכבר נאמר- ריבוי מתעמלות בדרגות הגבוהות יחסית לשנים קודמות. מגוון של אגודות. מראה מעודד ומלבב.
ראינו את כל המתעמלות שיש לנו בארץ (אולי חוץ מדביר קפלנסקי מהג'וניור, שאני לא יודעת מה קורה איתה), אחרי שזמן רב לא ראינו אותן. לדעתי הן נראות טוב. זאת כמובן לא ביחס לעולם, אלא ביחס לעצמן בשנים קודמות.
כמה highlights שבלטו:
קפיצות: אופיר נצר מעמק הירדן, קפצה את קפיצת הקזמצו, שזו מן צוקהרה עם סלטה קדימה (כן, קדימה) עם פנייה. כל הכבוד על התעוזה שלה ושל המאמן.
קורה: רוב הבנות נפלו מן הקורה. הרבה גם נפלו יותר מפעם אחת. זה דבר שלא כ"כ משתפר אצלנו בארץ בשנים האחרונות.
אני התרגשתי מאוד מהמתעמלת ליאור חסן מאגודת ע.ל.ה רעננה. ליאור נפלה כנגד הקורה וממנה למטה בנפילה חזקה וכואבת מאוד. הצוות הגיע וגם חובש וכולם חשבו שהולכים לפנות אותה. החשש לפגיעה רצינית. אבל ליאור התעקשה לעלות על הקורה ולהמשיך את התרגיל. אני לא מצליחה לחשוב על אף אחת שהייתה ממשיכה את התחרות במצב כזה (חוץ מקרי סטראג אולי?). היום ראינו אלופה אמיתית, בנפש.
ולריה מקסיוטה: נפלה 3 פעמים מהקורה. במקבילים לא בוצעה הירידה על שמה. בקפיצות היא רוצה מדליה אולימפית, אבל חסרה לה יותר מנקודה שלמה בשביל זה. באופן כללי, הפתעת התחרות הייתה שולריה לא אלופת ישראל. וגם לא סגנית אלופת ישראל. ולריה מקסיוטה אשר תתחרה בעוד כחודש וחצי במשחקים האולימפיים היא רק סגנית שנייה של אלופת ישראל, והפסידה את האליפות לנופר כהן ולהדס קורן בקרב-רב ובמקבילים, בקורה לא התברגה לשלושת המקומות הראשונים כלל והפסידה להדס, נופר ונועם, ובקרקע זכתה במקום הראשון בתיקו עם הדס קורן ועם ציון של 12.75 שהוא ציון חלש יחסית לרמה בינלאומית.
ברכות לנופר כהן מאגודת הפועל ת"א, אלופת ישראל בהתעמלות מכשירים נשים לשנת 2012.
אשמח לקרוא סיכומים מצופים אחרים שראו את התחרות, כיוון שאני שפטתי אז לא יכולתי לראות בפרספקטיבה מלאה את כל המכשירים.