תוצאות אליפות ישראל מהיום

תוצאות אליפות ישראל מהיום

בלעדי לפורום ההתעמלות!
מצ"ב תוצאות אליפות ישראל שנערכה היום בהדר יוסף,
דרגות ב', ג'וניור, סיניור.

שאר הדרגות- תוצאות בהמשך.

כל הכבוד לבנות שהשתתפו.

סיכום תחרות הבוגרות

כמו שכבר נאמר- ריבוי מתעמלות בדרגות הגבוהות יחסית לשנים קודמות. מגוון של אגודות. מראה מעודד ומלבב.
ראינו את כל המתעמלות שיש לנו בארץ (אולי חוץ מדביר קפלנסקי מהג'וניור, שאני לא יודעת מה קורה איתה), אחרי שזמן רב לא ראינו אותן. לדעתי הן נראות טוב. זאת כמובן לא ביחס לעולם, אלא ביחס לעצמן בשנים קודמות.
כמה highlights שבלטו:
קפיצות: אופיר נצר מעמק הירדן, קפצה את קפיצת הקזמצו, שזו מן צוקהרה עם סלטה קדימה (כן, קדימה) עם פנייה. כל הכבוד על התעוזה שלה ושל המאמן.
קורה: רוב הבנות נפלו מן הקורה. הרבה גם נפלו יותר מפעם אחת. זה דבר שלא כ"כ משתפר אצלנו בארץ בשנים האחרונות.
אני התרגשתי מאוד מהמתעמלת ליאור חסן מאגודת ע.ל.ה רעננה. ליאור נפלה כנגד הקורה וממנה למטה בנפילה חזקה וכואבת מאוד. הצוות הגיע וגם חובש וכולם חשבו שהולכים לפנות אותה. החשש לפגיעה רצינית. אבל ליאור התעקשה לעלות על הקורה ולהמשיך את התרגיל. אני לא מצליחה לחשוב על אף אחת שהייתה ממשיכה את התחרות במצב כזה (חוץ מקרי סטראג אולי?). היום ראינו אלופה אמיתית, בנפש.
ולריה מקסיוטה: נפלה 3 פעמים מהקורה. במקבילים לא בוצעה הירידה על שמה. בקפיצות היא רוצה מדליה אולימפית, אבל חסרה לה יותר מנקודה שלמה בשביל זה. באופן כללי, הפתעת התחרות הייתה שולריה לא אלופת ישראל. וגם לא סגנית אלופת ישראל. ולריה מקסיוטה אשר תתחרה בעוד כחודש וחצי במשחקים האולימפיים היא רק סגנית שנייה של אלופת ישראל, והפסידה את האליפות לנופר כהן ולהדס קורן בקרב-רב ובמקבילים, בקורה לא התברגה לשלושת המקומות הראשונים כלל והפסידה להדס, נופר ונועם, ובקרקע זכתה במקום הראשון בתיקו עם הדס קורן ועם ציון של 12.75 שהוא ציון חלש יחסית לרמה בינלאומית.
ברכות לנופר כהן מאגודת הפועל ת"א, אלופת ישראל בהתעמלות מכשירים נשים לשנת 2012.
אשמח לקרוא סיכומים מצופים אחרים שראו את התחרות, כיוון שאני שפטתי אז לא יכולתי לראות בפרספקטיבה מלאה את כל המכשירים.

STABPRIMO

New member
אם שואלים אותי

אני חושב שחייבים לשלוח מכתב דחוף ל FIG בכדי שיתנו לישראל להתחרות בקורה ברוחב 14 סנטימטר במקום 10...... מה אתם אומרים?

Mrpops

New member
חח מצחיק כמה שזה עצוב אבל...

הקורה מכשיר קשה ומסוכן. בואו לא נשכח שברמות הגבוהות ביותר בעולם נופלים מהקורה, אמנם לא בכמויות שראינו היום אבל זה בהחלט קיים. אולי רוב הנפילות קרו מהלחץ של התחרות אבל עדיין, יש אצלנו בעיה על המכשיר הזה וכשכ"כ הרבה מתעמלות נופלות אחת אחרי השניה (באופן שגרם לי כבר להמר מי תצליח לשרוד תרגיל שלם על הקורה מבלי ליפול) זה בהחלט משהו שאולי צריך להתמקד בו ולשפר באימונים.

ede1

New member
דווקה למתעמלות מתחילות הייתה קורה יפה

אני נהנתי מאוד מביצועים של מתחילות מדרגה ה'. היו הרבה בנות שלא רק הוסיפו בונוסים, גם עשו אותם יפה. ותרגילי קרקע היו מאוד יפים וגם שם היו בונוסים עם ביצועים מרשימים.

רציתי לשאול בקשר למצב המזרונים בקפיצות וסליחה אם שאלה לא ממש מקצועית. היה נראה כי היה משהוא מוזר עם מזרנים. למשל בת שלי לאחר קפיתה עצמה קפצה למזרן שלמטה ופשוט שקעה בחור, כמובן לא החזחקה מעמד ונפלה. רואים זה מצוין בוידא. ראיתי שגם ילדות אחרות בסוף התחרות באותו יום שישי פשוט נפלו בין מזרנים למזרנים. האם יש כלל כמה מזרנים ובאיזה דרגת קושי הם אמורים להיות?
בנוסף אם אני מעוניינת לדעת למשל על מה הורידו ניקודות בתרגיל כזה או אחר. איך אפשר?

בתודה

קפיצות דרגה ה'

יש פירוט של מספר המזרנים וסוג המזרנים.
תפקיד המאמנת הוא לסדר את המזרנים כך שלא יהיו רווחים בין המזרנים.
לגבי הורדות הניקוד, את יכולה לעיין בחוקת ההתעמלות. הורדות כלליות תוכלי למצוא באתר איגוד ההתעמלות הבינלאומי
http://figdocs.sportcentric.net/external/public.php?folder=661

הורדות ספציפיות לקפיצה של דרגה ה' (או בכלל לדרגות במכשירים השונים) תוכלי למצוא בחוקת ההתעמלות הישראלית, אותה אפשר לרכוש באיגוד ההתעמלות בהדר-יוסף.
או לבקש הסברים מהמאמנת.

ede1

New member
תודה על תשובתך, אך ברצוני לדעת

על מה הורידו את ניקודות בתרגיל מסוים. איך אפשר לעשות זאת?

בתודה

cubano1

New member
הקפיצה של אופיר

תיקון קטן - היא לא ביצעה קזמאצו - היא ביצעה קפיצת ידיים עם סלטה לפנים עם חצי בורג.
בקזאמצו מבצעים 4\1 פניה לסוס בזמן התעופה ומבצעים לרוב סלטה לאחור

זה מה שאמרו

לא ראיתי את הקפיצה.
אבל רשמית היא הודיעה על קזמאצו, באימון פודיום ובחימום היא קפצה קזמצו, עם רבע פנייה ואז סלטה עם פנייה (חצי בורג).
כולם אמרו שזה מבלבל ונראה כמו צוקהרה עם בורג וחצי או קפיצת ידיים סלטה עם חצי בורג, אבל זה לא היה אמור להיות.
כאמור לא ראיתי את הקפיצה עצמה בתחרות, אז אני לא יודעת ממקור ראשון מה היה בסוף.

podko

New member
קפיצת קזאמצו

בעיקרון לא מופיעה בחוקת הנשים. מכיוון שהיא כנראה עומדת להיכנס באופן כלשהו בחוקה הקרובה, מאפשרים היום לפי מיטב הבנתי להשתמש בטכניקה שלה, כאשר מס' הקפיצה והניקוד הוא של צוקהרה. כלומר לא מורידים על דברים שנחשבים כשגיאות לצוקהרה אבל נכונים לקזמאצו.
בסרטון קשה מאד לזהות את מנח הידיים של אופיר, אבל בוודאות אין רבע פניה בגוף על הסוס. מסכימה לגמרי עם קובנו, ק. ידיים קירוס עם חצי פניה. אם לא היו מספרים לי שזה אמור להיות קזאמצו גם לא הייתי חושבת על זה כשראיתי את הקפיצה.

Mrpops

New member
מהזוית של הסרטון קשה לקבוע בוודאות

מה שבטוח זה שקזאמצו זה לא. אין רבע פנית גוף על הסוס ובכך מתבטל הקזאמצו. אולי היא ניסתה להשתמש באמת בטכניקה של הקאזמצו ובפועל להוציא צוקהרה יפה...בכל מקרה - ביצוע יפה של אופיר.

STABPRIMO

New member
אני יכול להעלות את כל הקפיצה שלה

שלב אחרי שלב מההתחלה עד הסוף בקצב של 9 תמונות בשניה
העיקר שהסוגיה תיפתר.

Mrpops

New member
זה יהיה מעניין...

אם יש לך אפשרות ואתה מוכן להשקיע אז בכיף

cubano1

New member
כן... קראתי איזה משהו ברשת