תוצאות בדיקה

hadar308

New member
תוצאות בדיקה

שלום,

בבדיקת דם שביצעתי התקבלו התוצאות הבאות:
Glucose 96
HBA1C 5.4
Fructosamine 304

שתי הראשונות גבוליות והתוצאה של Fructosamine מעבר לטווח 236.
מה משמעות התוצאה ?

hadar308

New member
המשך

מהאתר של מכבי שם הטווח הוא 100 ו 5.7
מה הכוונה שזה ממש לא גבולי ?

mrkorr

New member
לא גבולי

ה-96 עבור בדיקת סוכר ארעית, זו תוצאה בגבולות הטווח, אפילו אם זה בבוקר אחרי צום לילה.
זו תוצאה שעולה ויורדת במשך היום כל הזמן בהתאם לתזונה, לפעילות גופנית ולאיך שהגוף שלך מפריש וסופג אינסולין.
ה-5.4 הוא ממוצע A1C של שלושה חודשים ואצלך זה מספר מצוין לאדם בריא.
לדעתי בטווח הקצר אין שום מקום לדאגה.
אם יש סיבה אחרת לחשש שלא רשמת כאן, אפשר לחזור על הבדיקות כל חצי שנה ולראות אם יש איזו מגמת עלייה ב-A1C.

תומרונתם

New member
מנהל
למה עשו לך את הבדיקה הזו?

הבדיקה הזו מראה את איזון רמות הסוכר בממוצע ב-3 השבועות האחרונים.
אם התוצאה אכן אמינה, היא לא טובה וכדאי להמשיך בבירור. לצערי, נוכחתי כמה פעמים שתוצאות הבדיקה הזו לא אמינות, ואפילו שמעתי שבמרפאות מסויימות הפסיקו להשתמש בה.

** איזה כיף שאפשר לערוך הודעות... שלחתי ונראה שלא הייתי ברורה: הבדיקה שהתכוונתי אליה היא הפרוקטוזמין. שאר הבדיקות אכן תקינות כפי שענו מעלי, השאלה הנשאלת היא כמובן מדוע עשו לך את הבדיקות האלו, מה היה החשד שניסו לבדוק.

hadar308

New member
תשובה

בבדיקת GLUCOSE קודמת לפני כחצי שנה יצא 104 ולכן הרופאה שלחה לבדיקה חוזרת בתוספת של שתי הבדיקות HBA1C ן הפרוקטוזמין.
במספר מקומות קראתי שכדאי להוריד את ה GLUCOSE מתחת ל 90 ואת HBA1C ל 5. האם זה נכון ?גם כיום אני משתדל לא לאכול מתוקים ולהימנע מדברים עם סוכר (וכולל פעילות ספורטיבית קלה)

תומרונתם

New member
מנהל
הבינותי.

ההמלצה לרדת מתחת ל-90 היא מאוד מחמירה, ואני לא בטוחה מאיפה שמעת אותה. זו המלצה שניתנת - למשל - לנשים בהריון, שם יש סיכונים לעובר בערכי סוכר גבוהים של האם. אני מניחה שאתה לא בהריון
ולכן הערכים שנמדדו לך הם תקינים.
האם אפשר יותר טוב מזה? כן, בטח שאפשר. לשאוף לערכי צום עד 90 זה בטח טוב, אבל לאו דווקא הכרחי.
עושה רושם שאתה פועל נכון, עם הפחתה של מתוקים ופעילות גופנית. האם אתה בעודף משקל?

hadar308

New member
אין עודף משקל. תודה על התשובות

מסיבוכי הריון אני כבר לא אסבול (למרות שיש לי תאומים מהריון של אשתי שזה סיבוך בפני עצמו)
אני מקוה שלבדיקת פרוקומזין באמת אין משמעות
תודה

כתבת: "תאומים - שזה סיבוך בפני עצמו"

לא יודע כמה ילדים יש לך פרט לתאומים, אבל תאומים זאת המתנה הכי יפה שיכולת לקבל..

hadar308

New member
זאת מתנה יפה שגורמת אושר רק לעיתים ההפעלה מסובכת

תאומים בני שנתיים ויש ילדה בת 6

נכון, לגדל בן זה משהו אחר.. לגדל בת זה שוב משהו אחר..

אבל לגדל תאומים זה משהו שלא דומה לכלום. חוויה בפני עצמה, משהו מדהים.
ההפעלה המסובכת מעוד כדאית, ו"התמורה" מאוד משתלמת. אבל הכל עדין תלוי בהורים.

tulkin

New member
הגישה המחמירה הזו מקודמת למשל על ידי מצדדי ד"ר ברנשטיין

כאשר הטענה היא שגם ערכים שבין 90 ל100, גם אם הם נכנסו לתחום הנורמה המקובלת, הרי שהם כבר מעידים על ראשיתה של בעייה (ההתבססות היא על מחקרים או מחקרים לכאורה שמראים שאוכלוסיות שלא ניזונות מתזונה מערבית קלוקלת שומרים על רמת סוכר נמוכה יותר מהנורמה המקובלת בעולם המערבי). וגם ממחקרים שמראים שהקפיצה הראשונה בגרף הסיכון לסיבוכים כפונקציה של A1C קורית בסביבות 5%. זה דווקא נכון, אך בעייתי מכל מיני סיבות. בכל מקרה הקפיצה הזו קטנה, והקפיצה המאד גדולה בסיכון קורית סביב A1C של 7% ומכאן נגזרות ההמלצות המקובלות.

אבו זקן

New member
עריכת תגובות

אכן תוספת חביבה, אלא שהתיקון שלך מוציא אותי קצת טמבל

&nbsp
חיזוק לדבריך: גם הרופא שלי טוען שבדיקת פרוקטוזמין היא לא אמינה.

למעלה