תוצאות בדיקות דם

shirely

New member
תוצאות בדיקות דם

ובכן... חזרתי כרגע מרופאת המשפחה שלי. לאחר שעשיתי בדיקות מקיפות (פרטתי פה לפני שבוע). הממצאים הראו שחסר לי ויטמין B12 - יש לי 142 (בשעה שהטווח הנורמלי הינו בין 156 ל 672). היא אמרה שאינה יכולה להגיד שזה מה שגורם לכל התופעות שיש לי וגם לא בעוצמה שאני מתארת אותן, אבל אולי לחלק, ומה שבטוח זה לא עוזר לכל המצב ובכל מקרה זה שלילי. היא אמרה שאקח כדורי B12 מידי יום למשך שלושה חודשים (BEVITEX SUBLINGUAL BOX OF 30 1000) ואז אשוב לבדיקות, "לפני שנצמיד לך תוויות אחרות כמו פיברומיאלגיה" לדבריה... נוסף על כך הצביעה על כך שהיתה לי מחלת הנשיקה (לא היה לי מושג על כך...) - ה EBV יצא חיובי (EBV.VCA 136.7 POSITIVE, EBV.EBNA 24 POSITIVE) זהו בעקרון. השאלה שלי כמובן... האם באמת יתכן שכאלו תוצאות מביאות לכל התופעות שיש לי?! או האם לא לחכות כמו שאמרה 3 חודשים ולא להמשיך לסבול וללכת כמו שרציתי לרופא המטפל בפיברו? או אולי זה אכן כן משהו שיכול לגרום לכל הבעיות שלי ולחכות עד אשר הויטמין יעלה...? אשמח לתשובה, תודה ויום טוב.

התשובה החד משמעית היא: כן!!

B12 חשוב מאוד בהעברה עיצבית ואני נוטה לתת השלמות גם כשהוא 'רק' 300 קחי את הכדורים תחת הלשון X2 ביום לאורך חודש ורק אז עברי לפעם ביום עד לבדיקה. כ- 10 ימים לפני הבדיקה הפסיקי לחלוטין כדי לבדוק את הרמה האמיתית. EBV, הוירוס שגורם למחלת הנשיקה עושה מחלת חום שמלווה בעייפות. אצל חולים רבים הוא משאיר 'מתנה' - עייפות נוראית, כרונית. אצל חלק זה עובר אחרי כמה חודשים, אצל אחרים לא. לפעמים המחלה עוברת כמעט ללא סימפטומים, ומתגלה רק בבירור של העייפות. שווה לחכות את ה- 3 חודשים ולראות מה קורה. אולי אפילו לחכות יותר - עד שנביא אותך לאיזון כללי. ייתכן שהכל ייעלם. אני מבטיחה לך שאם זו פיברומיאלגיה היא לא תוותר בקלות
בטיפול באדם חולה, יש צורך לפעמים להסיר מהדרך בעיות קיימות אחרות. התפיסה שלי אומרת: לעשות את השינוי הכי פשוט וקטן שיחולל את השינוי הגדול ביותר בחיי האדם. אני מאמינה שלקיחת B12 באופן מסודר תחולל אצלך שינוי גדול. עד כמה גדול? האם גדול מספיק? את זה נחכה ונראה... זכרי, בדיקה בעוד 3 חודשים זה התחלה. ייתכן שהגוף יזדקק ליותר זמן כדי לחזור לעצמו. הרבה בריאות

shirely

New member
תודה על התשובה המהירה והמקיפה ../images/Emo20.gif

ובכן, אם את אומרת אני אקשיב לך. על אף שנראה לי מוזר עד כמה זה יכול להשפיע, ובטח שעל הצוואר (הכאבים גומרים אותי!!! אפילו ברגעים אלו..) אני אתחיל לקחת כמו שאמרת, פעמיים ביום (למרות ההמלצה שלה על פעם אחת) ואח"כ פעם, ונראה מה יהיה... ומה בקשר לעייפות שציינת שנותרת אחרי מחלת הנשיקה.. האם זה באמת כרוני?!?! ומה בכל זאת ניתן לעשות על מנת לשנות...? האם אאלץ להמשיך לעשות את דברים הרגילים של החיים - לעבוד, ללמוד וכו' ולהתמודד בלית ברירה עם עייפות נוראית לנצח?! טוב נו.. יש לי כל כך הרבה תהיות, כנראה שאי אפשר לענות על הכל. אולי כדאי שאתחיל בויטמין ואקווה לטוב...

הכאבים בצואר - לכי לעיסוי או שיאצו

בקשי מהמטפל (רק מקצועי שמיומן בבעיות עמוד שידרה) לעשות אבחנה לסוג הכאבים. האם זה קשור לעמוד שידרה, ליציבה? האם זה קשור לעומסים פיזיים או רגשיים? צילום עשית? - רצוי לפני שמישהו נוגע בך. אחרי מספר טיפולים צריך להיות שיפור. לא כל מי שכואב לו הצוואר יש לו פיברומיאלגיה. מספר טיפולים במגע + B12 + להפסיק לדאוג ייתנו לנו מידע מתאים. שחררי קצת... תני לעצמך קצת זמן... בואי תעשי את מה שהמלצתי ודווחי לנו מה קורה. סה"כ כל החיים לפנייך, מה זה 3 חודשים מול הנצח?

shirely

New member
צודקת ../images/Emo140.gif../images/Emo20.gif

וכמה דברים: המליצו לי על פיזוטרפיה, אני אנסה גם וגם אני מניחה (גם עיסוי). עשיתי צילום, כמו שכבר כתבתי - יצא תקין (שתי חוליות מחוברת מלידה). אני לא רוצה פיברו... :) זה פשוט כבר 6 שנים שאני סובלת מתופעות אלו שרק מחמירות, וכיוון שהגעתי למצב בו הפסקתי את הלימודים כבר אני במצב של ייאוש. אבל אני אעזור את כל המוטיבציה שנותרה בי ואנסה את המאמץ האחרון הזה לפני שאתייאש טוטאלית :) האמת שקיבלתי בשורה טובה - קיבלתי מלגה שממש רציתי, כך שאלמד חודש בקיץ בגרמניה. זה דבר שעשוי להעלות את המצב רוח, כך שבחלק של המצב רוח המרומם אני די מסודרת נראה לי... לפחות מקווה :)

IRISEL1

New member
שלום שירלי, לגבי תוצאה של EBV ...

לא הבנתי...בבדיקה הזו יש שלושה מרכיבים: 1. IGG חיובי - אומר שבעבר תקף אותך, וככל שיש לך יותר IGG (ANTIBODIESׁ את מחוסנת יותר, והסיכוי לחלות בו שנית נמוך מאוד. 2. IGM - הוירוס פעיל, כלומר יש לך מחלת נשיקה. 3. EBNA - הוירוס נמצא ב DNA. לא הבנתי מה זה EBV.VCA? האם הינך יודעת מה הפירוש? בתודה, איריס.

shirely

New member
אין לי מושג?!

היא רק אמרה לי שהיתה יל המחלה ושאני מחוסנת, וסיבכה אותי עם עוד איזה מחלה שזה החלק השני, שלא היה לי ושיגידו לי את זה כשאכנס להריון.. בלה בלה בלה.. באמת שלא הבנתי כלום.

IRISEL1

New member
שירלי, תודה על התשובה...

ממנה אני מבינה, שיש לך IGG ו EBNA בלבד, כמו שאת אומרת...היתה מחלה בעבר ואת בשלב זה מחוסנת. אני מאמינה שהויטמין B12 יעזור לך מאוד לכאבים. מציעה לך להתחיל לאכול בשר, ביצים, דגים... וכמו כן לבדוק את יתר בדיקות הביים בדם. גם פוליק אסיד. פוליק אסיד נותנים לנשים בהריון כתוספת למניעת עוברים לא תקינים... בהצלחה לך שירלי ותרגישי טוב, ביי איריס.

shirely

New member
תודה ../images/Emo20.gif

ואגב - הויטמין במרשם שנתנה לי הרופאה לא קיים יותר (ככה טענו בבית מרקחת) אבל נתנו לי במקום משהו שאמור להיות אותו הדבר ואף יותר טוב: B12 פלוס של אלטמן (טבליות המכילות 1200 מק"ג ויטמין B12 בתוספת חומצה פולית)

tiaa1

New member
הוירוס הנוסף שלא היה לך-CMV

זה וירוס שכדאי להדבק בו לפני הריון, או בזמן הריון לעקוב. נוכחות וירוס פעיל כזה בהריון עלול לגרום לפגיעה בעובר.

ornabr1

New member
בנוגע לבדיקות דם

אני חולת פיברו ותוצאות בדיקות הדם שלי יצאו כמו שלך. ה B12 נמוך מאוד וזה כן גורם לחלק מהתופעות של העייפות חולשה ועוד. ההגדרה של הרופא שלי הייתה היא כי המחסנים שלהברזל שלי ריקים וזה מחמיר את התופעות. את יכולה במקביל ללכת לראמטולוג שיאבחן אם את חולה במחלה. הענין פשוט מאוד. יש מספר נקודות שכואבות ברגע שלוחצים עליהן וזה סימן מובהק למחלה. בלי קשר ל ברזל בגופך הוא יגיד לך על פי הלחיצות על הנקודות אם יש לך את המחלה או לא. למה לחכות 3 חודשים אם את יכולה לטפל בעצמך כבר עכשו. מה שכן חשוב שתקחי את הכדורים שהיא אמרה לך על מנת להעלות את הברזל בגוף. רפואה שלמה

shirely

New member
האמת...

קצת חיכיתי למישהו שיגיד את זה, בלי להגיד שאני ממש "רוצה" פיברו (סליחה נאווה
) כי אני לא מסוגלת... אתמול בלילה שוב לא הצלחתי להרדם כי ממש התפוצצה לי האוזן מכאב... וכל האזור השמאלי של הראש... ממש רציתי לקום ולקחת את עצמי לביה"ח... אבל שוב נמנעתי. והאמת שאני בקרוב נוסעת לגרמניה לחודש עד חודשיים ואני מפחדת להגיע לשם ולסבול.... הייתי רוצה להבדק קודם.

IRISEL1

New member
ידוע לי שלכאבי אוזניים...

נותנים B12. שירלי אני מבינה שאת סובלת, אולי תבקשי מהרופאה שלך מספר זריקות B12 כדי שתרגישי קצת יותר טוב ואחרי זה תעברי לכדורים. נ.ב. כשלוקחים ויטמין B12 יש לבצע בדיקת דם ולעקוב, כי יכול להיוצר עודף...מה שבמקרה שלך את עדיין רחוקה מאוד מזה... בהצלחה ותרגישי טוב, איריס.

shirely

New member
האמת...

קצת חיכיתי למישהו שיגיד את זה, בלי להגיד שאני ממש "רוצה" פיברו (סליחה נאווה
) כי אני לא מסוגלת... אתמול בלילה שוב לא הצלחתי להרדם כי ממש התפוצצה לי האוזן מכאב... וכל האזור השמאלי של הראש... ממש רציתי לקום ולקחת את עצמי לביה"ח... אבל שוב נמנעתי. והאמת שאני בקרוב נוסעת לגרמניה לחודש עד חודשיים ואני מפחדת להגיע לשם ולסבול.... הייתי רוצה להבדק קודם.

למעלה