תוצאות בדיקות דם

dj soul

New member
תוצאות בדיקות דם

מה זה: MCV MCH ומה זה אומר כשזה גבוהה אצל אישה בת 50? תודה

מאפיינים של RBC - כדוריות אדומות

ערכים חשובים אחרים שקשורים: RBC - כמות הכדוריות האדומות HGL - המוגלובין בדם אם שניהם נמוכים (בגבול הנורמה או מתחת לה) - זו אנמיה / חוסר דם ועליה אפרט בהמשך. אם שניהם גבוהים (בגבול הנורמה או מעל לה) - יש לחפש את הגורם לעליה, לבדוק מורפולוגיה (מבנה וצורה של הכדוריות) ולטפל במניעת הסכנות שנובעות מדם צמיג. אנמיה MCV - נפח ממוצע של כדורית אדומה MCH - כמות ההמוגלובין הממוצעת בכדורית אדומה למה זה חשוב? אם הכדורית קטנה מהנורמה, זה מצביע בדרך כלל על חוסר ברזל אם הכדורית גדולה מהנורמה זה מצביע בדרך כלל על חוסר בחומצה פולית (FA) או ב- B12 מן הסתם, יכול להיות גם חוסר משולב אנמיה יכולה להיות קיימת גם אם RBC ו- HGL נמצאים בגבולות הנורמה. נראה שינויים ב- MCV וב- MCH הרבה לפני שיהיה לנו המוגלובין נמוך בדם. לכן, חשיבות הערכים הללו היא באיתור מוקדם של אנמיה. לצערי, רוב רופאי המשפחה לא מנצלים את הזכות להשתמש בפרמטרים הללו עד לירידת כמות כדוריות הדם וההמוגלובין הכללי בדם, אל מתחת לנורמה (חודשים לאחר שהחוסר החל לקרות) אני ממליצה, בדרך כלל, לבקש מהרופא המטפל בדיקה של שלושת המרכיבים הנ"ל, הרופאים מעדיפים לחסוך כסף ולא לבדוק הטיפול המיידי בחסרים הוא השלמה תזונתית באמצעות כדורים בטיפול מעמיק יותר יש לאתר את הגורמים לחוסר ולתקן את המערכות שנפגעו אם תרצי התייחסות נוספת, אנא הוסיפי מידע נאוה

dj soul

New member
תודה רבה, ועוד משהו קטן

אצלנו בקופת חולים עד שמגיעים לרופא שמטפל בדברים די חשובים, צריך לחכות חודש, חודשיים. השאלה הקודמת שלי היית על אמא שלי, שיכול להיות שהיא עוברת מנפאוזה (זו המילה, לא?), היא בת 50 (כמעט). אמרו לה ללכת לרופא נשים, וזהו, ובקשר לחוסר דם, זה כמעט בטוח מה שיש לה, ממי אפשר לקבל את הכדורים או משהו שיעזרו לה? ומשהו "קטן" עלי, אני בחורה בת 21, ואני נמצאת בטיפול כמעט כבר חצי שנה, ועד עכשיו לא גילו מה יש לי. בבדיקות דם שעשיתי, הפרולקטין שלי היה נורא גבוהה (1291), וגם ESR, וכולסטרול (בגלל כדורים רואקוטן - 277). שלחו אותי לאנדקרינולוג, והוא לא מצא שום דבר, הכל תקין, הלכתי לרופא נשים כי היה לי איחור במחזור החודשי משהו כמו 4 חודשים. והוא אמר שאני צריכה לקחת גלולות (הרמונט), במשך 3 חודשים וזה אמור להסתדר. אני השמנתי משהו כמו 13 ק"ג תוך חצי שנה בערך. (לפני הטיפולים, ואני לא מצליחה ממש לרזות) עכשיו הפרולקטין שלי עלה עוד הפעם (1419), ושלחו אותי לנירולוג , כדי להיבדק ולעשות CT , אני הייתי רוצה לדעת, האם זה מסוכן שהוא כל הזמן עולה (התור נקבע לעוד חודש, ככה שאני קצת חוששת), ובכלל מה יכול להיות שיש לי, חשבתי שזה הכל בגלל לחץ ועצבים בזמן הצבא, אבל עברה שנה, ואני עדיין סובלת מכל הביקורים אצל הרופאים, עשיתי כבר הולטר ל-24 שעות, ואני מרגישה את עצמי כמו זקנה, עם כל הכדורים האלו, שאני ממש לא מרוצה לקחת אותם. ואף אחד לא מתייחס גם לשקיעת דם שיש לי - 26 זה ירד מ- 34, גם טי סי אייג´ שלי הוא 7.31 , היה 9.87 גם קרטיסול סרום, היה גבוהה, אבל קיבלתי שני כדורים של דקסמטזון, וזה ירד לי. אני מקווה שהבנת ממה שכתבתי, כי אני כבר עצבנית ולא יודעת מה לעשות, אני רק בת 21, וכבר כל זה. וגם בחיים לא השמנתי הייתי ממש מקל, ועכשיו אני לא מצליחה להוריד את כל השומנים. (אני 1.63 ושוקלת 63, והייתי 50) נ.ב. הייתה לי אריטמיה בזמן הצבא, וכמעט בטוח שעבר, אני סובלת מכאבי ראש הרבה, סחרחורות. אודה אפילו לקבלת עידוד :) תודה מראש יולי

לגבי אימא שלך...

את בדיקות הדם לברזל, חומצה פולית ו- B12 היא יכולה לדרוש מרופא המשפחה (שתתיישב לו במשרד ותסרב ללכת בלי הפתקים
) 1. לסולגר יש מולטי ויטמין בשם: פרנטל PRENATAL שמיועד לנשים בהריון ולמניקות. הוא עשיר מאוד בברזל ובחומצה פולית. אני מוצאת אותו תשובה נהדרת לאנמיה. יש לקחת 4 ביום כדי לקחת את המינון המומלץ. את יכולה לומר לה שתיקח אותם בזוגות. זה מפחית את מספר הפעמים שצריך לזכור ל- 2 ואם היא עסוקה ו"שוכחת" פעם אחת, היא מקבלת בכל מקרה, את חצי הכמות היומית 2. כדאי לקחת כדורי B12 תחת הלשון לתקופה קצרה - ככל שאנחנו מתבגרים יש ממילא נטייה לחוסר 3. יתכן מאד שאימך מתחילה את גיל המעבר (כן, מנפאוזה זו המילה הנכונה), אבל אולי לא. האנמיה לא קשורה...

את, זה כבר סיפור אחר... ../images/Emo3.gif

צר לי שטורטרת ואני לא אשת בשורות אבל... המידע שאני מעבירה לך מבוסס על ידע כללי כמרפאה וכמי שמכירה כמה אנשים עם בעיה דומה. אין בדברי איבחון רפואי או המלצה רפואית מכל סוג אני מאמינה שטוב לקרוא לדברים בשמם אני מאמינה שכשאת יודעת, הרופאים מטפלים בך טוב יותר המלצה כללית: תמיד תמיד תשאלי את הרופאים המון שאלות. הם שונאים את זה אבל אם תסרבי לקחת טיפולים שאת לא מבינה את סיבתם או את השפעתם על גופך בטווח הקצר והארוך, הם יסבירו, מחוסר ברירה. אח"כ צריך לברר במקומות נוספים, ולחזור לרופאים עם קושיות נוספות כאמור, הם שונאים את זה אבל... אלו הם חייך וזכותך להיות מעורבת בטיפול בך... למה הקדמה כל כך ארוכה? מה שאת מתארת מתאים מאוד לגידול (בדרך כלל שפיר) בהיפופיזה שפיר = ל א סרטן היפופיזה היא בלוטה חשובה שממוקמת במרכז הגולגולת ואחראית על הרבה פעילויות הורמונליות. ההיפופיזה משחררת פרולקטין, הורמון גדילה היא גם אחראית על איזון הורמוני המין, התריס והאדרנל נראה שלא מצאו את שלך, אבל הם מתחילים לחפש. לא הזכרת MRI אם לא עשית, תלחצי שיעשו - זה עוד יותר מדויק מ- CT אנשים חיים עם זה שנים כך שעד כמה שידוע לי זה לא מסכן חיים אבל... הפרולקטין הגבוה משגע את המחזור ומונע / מפריע להריון הפרולקטין הגבוה יכול לגרום להפרשת חלב מהשד - ללא הריון או הנקה יכולה להיות בעיית השמנה יכול להיות חוסר איזון במערכת האדרנלית, או בהורמוני בתירואיד (תריס) שיכול ליצור הרבה מהבעיות אותן הזכרת לגבי שקיעת הדם שלך - אף אחד לא מתרגש כי זה יכול לנבוע מאנמיה או מבעיה לא מפחידה אחרת. שקיעת דם מפחידה היא הגבוהה שיכולה לרמז על דלקת או על סרטן המלצות שלי: אל תבהלי אבל... היי מעורבת בטיפול ואל תזניחי תכניסי את הרופאים שלך ללחץ - תגידי ששמעת שאולי יש לך גידול (מותר לך להישמע נבהלת) ואת רוצה לדעת... - את נבונה מספיק בשביל לשאול שאלות ולסחוט מהם מידע - נכון???? תדרשי MRI ברוב המקרים הם לא מנתחים (או כי אי אפשר או שזה קטן וניתן לדיכוי עם תרופות) אני ממליצה בחום לפנות לרפואה המשלימה כדי להביא את הגוף לאיזון הורמונלי, וכדי לחקור לעומק את הסיבות "האחרות" להופעת חוסר האיזון הזה (סיבות רגשיות, בעיקר) קשה להזכיר את המילה "גידול" ולבקש מאנשים להיות רגועים ובכל זאת, השתדלתי לא להבהיל ואני מקווה שהצלחתי... הסבירות היא שאת לא בסכנת חיים אבל... הייתי שמחה לדעת שילדת ילדים בקלות הייתי שמחה לדעת שבחורה בת 20 ופסיק לא מתעסקת עם בדיקות וכדורים את מוזמנת להמשיך לשאול... ולעדכן בהתפתחויות נאוה

dj soul

New member
וואו, תודה, אני מקווה שאני אצליח

רופא משפחה שלי נורא דפוקה, היא מנסה להיות נחמדה כשאני מגיעה עם אמא שלי, ואי אפשר להוציא מהרופאים שום מידע. אבל אני מקווה שבסוף אני אצליח. כי באמת בגיל 21, להתעסק עם כל זה במקום להתרכז בחיפוש עבודה ולבעיות אחרות, ממש לא מתאים לי. תודה ואני בטוחה שאני עוד אחזור לפורום הזה בקרוב :) כן, עוד בדיקות מתחילות.

למעלה