תוצאות בדיקת דיסק קשיח פנימי, האם להחליף?

daniel22001

New member
תוצאות בדיקת דיסק קשיח פנימי, האם להחליף?

שלום

מחשב נייד מדגם - Dell Latitude E5420, ברשותי כבר כמה שנים טובות, בגדול אני מרוצה.

כבר תקופה ארוכה שאני סובל מדי פעם ממסכים כחולים ו/או קריסה של המחשב והפעלה מחדש. בו בזמן שבדיקת דיאגנוסטיקה שמובנית במכשיר (מקישים בהפעלה F12) תקינה.
ובבדיקה עם תוכנה לתקינות הדיסק קשיח היה תקין (אף שהופיע מבחינת אחוזי בריאות 90 אחוז).

מאתמול אני סובל יותר ממסכים כחולים, וכן בבדיקת הדיסק קשיח זה ירד מ 90 אחוז ל 78 אחוז. כ"כ בבדיקת דיאגנוסטיקה פנימית בחלק מהפעמים אני מקבל הודעה על בעיה בדיסק קשיח ׁ(error code 2000-0142) וכן לפעמים הודעת שגיאה על משהו שקשור לכבל (אבל אולי זה בגלל שבדקתי בלי לחבר את המטען?) (error code 2000-0415).

כ"כ לחברת דל יש גם אפשרות לעשות בדיקת דיאגנוסטיקה דרך האתר שלהם לפי תג הזיהוי של המחשב, ושם אני נתקל בבעיה שבכל פעם שאני מפעיל את הסריקה, בשלב כלשהו המחשב קורס.

מצ"ב תמונה מהתוכנה שבודקת את תקינות הדיסק קשיח

1. מה זה קוד השגיאה error code 2000-0142? אני מבין שזה קשור לדיסק קשיח, זה הדיסק עצמו או החיבורים/כבלים?
2. האם יש קשר לקוד שגיאה שקשור בכבלים error code 2000-0415?
3. בקשר לתוצאות הבדיקה של התוכנה לבדיקת הדיסק קשיח
העובדה שמאתמול זה ירד מ90 אחוז בריאות ל 78 אחוז, זה בהכרח אומר לאן הכיוון הולך?
מה המשמעות של 8 סקטורים פגומים?
ושאלה לגבי התוכנה עצמה, מופיע שם כמה שעות זה עבד, וכמה ימים נשאר, מה הכוונה בכמה ימים נשאר? זה אומר שהדיסק קשיח בעוד 78 יום הולך? לפי מה זה נקבע והאם יש להתייחס לזה?

באם המסקנה היא שחובה להחליף את הדיסק הקשיח, לאיזה מומלץ להחליף? מכני או SSD, ומה יכול להתאים ספציפית למחשב שלי?
זה מחשב יחסית ישן, גודל הדיסק קשיח 2.5, החיבור הוא SATA-2. כיום יש מכני של 500 ג'יגה (מהירות 7200).

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
בהחלט להחליף.

&nbsp
לא לבדוק יותר הבדיקה מאמצת. אם יש מידע חשוב לגבות לדיסק קשיח חיצוני. השגיאה אומרת שהדיסק כשל תוך כדי הבדיקה. שגיאת הכבל כי בדקת ללא מטען. בגדול הדיסק בסיכון לקריסה יש עוד שגיאות שם. אני לא אכנס לכל הטכני כי הפתרון כך או אחרת להחליף דיסק.
&nbsp
מה לקנות ? SSD 512 גיגה , כל חברה לצורך העיניין טובה. תרוויח ללא ספק שיפור ביצועים במחשב.
אני בספק אם ניתן להעתיק בצורת שכפול את הדיסק . לדעתי התקנה נקיה עם הרשיון שלך על דיסק חדש עדיפה. ( יש מעל 1000 שגיאות בהעברת מידע).
זו הצעתי.

daniel22001

New member
אכן בכל מאמץ המחשב קורס, אבל איך יודעים מה הבעיה

אציין שהמחשב נוטה להתחממות יתר, ואני חושב שהקריסות קשורות לזה, ולכן שאלתי האם הבעיה היא בדיסק הקשיח?
האם הוא גורם להתחממות יתר? או שיש בעיה במערכת הקירור (המאוורר תקין) וזה מה שפגע בדיסק הקשיח (שהתחמם) ואז ממילא גם אם אחליף דיסק קשיח הבעיה לא תיפתר?
איך אפשר לדעת מה מקור הבעיה?

אגב, קיבלתי שגיאה של הכבל גם בחלק מהפעמים כשהמטען היה מחובר.
צירפתי בהודעה נוספת צילום של השגיאה, אולי זה יתן נתונים על איזה כבל מדובר.

ואכן אם אחליף, אלך על הSSD אולי אפילו של 1 טרה, זה עולה כ 500 ש"ח. אבל לפני כן עלי לדעת שזה מקור הבעיה ולא שיש בעיה אחרת ואחיף את הדיסק הקשיח והחדש גם יתקלקל.

תודה

daniel22001

New member
תוספת. מצ"ב תמונות מהסריקה

אני לא יודע מה זה הכשל בכבלים, זה קרה לי גם בחלק מהסריקות כשהמטען היה מחובר.
להתרשמותי הקריסות הן כשהמחשב מתחמם יתר על המידה, ולכן השאלה האם מקור הבעיה הוא הדיסק הקשיח או בעיה אחרת, למשל בעיה במערכת הקירור, ואז גם אם אחליף לא אפתור את הבעיה אלא רק אהרוס דיסק קשיח נוסף.

תודה

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
זה הכל יחד..

אבל יש הבדל SSD אינו מכאני לכן פחות משפיע עליו חום. הוא מתחמם פחות .

עיניין הכבלים יותר מסובך בנייד זה אל בדיוק פשוט להחליף את הכבל ולבדוק..

הדיסק הנוכחי כך או כך לא יחזיק...

לא תפסיד כי במקרה הפחות טוב אם זה בגלל הכבל לא יעבוד..אז תצטרך מעבדה לתקן את זה..אז הSSD יעבוד ממילא. אפילו אם תקנה מחשב חדש בקלות אפשר להפוך SSD לדיסק גיבוי חיצוני מהיר.

התחממות הנייד, אפשר לפתור אולי עם פתיחה שלו וניקוי יסודי עם בקבוק לחץ אוויר את המאוורר ובכלל..אם המאווורר עובד תקין הבעיה נפתרת. מעבדה גם יכולה ליישם משחה טרמית למעבד מחדש אפילו טובה יותר מהקיימת ויקרר קצת יותר טוב.
והתקנה מחדש של ווינדוס תבטל גורמים תוכה אחרים שאולי מאמצים את המחשב שלא לצורך.
זה טיפה מורכב במקרה שלך..לדעתי זה כר די ברמה של מעבדה אם כלכלית זה שווה לך. אולי מחשב חדש כבר כלכלית עדיף...תבדוק תשווה.

daniel22001

New member
תודה. הודעת שגיאה נוספת שאני מקבל ואשמח לדעת מה פשרה

תודה למגיבים לעיל

קניתי דיסק קשיח SSD בגודל 1 טרה, ואחליף את הדיסק הקיים, בתקווה שהוא מקור הבעיות.

לאחרונה בחלק ניכר מהקריסות אני מגיע למסך שמבקש ממני לבחור בין 3 אופציות (מצ"ב תמונה)
כשאני לוחץ על האופציה האחרונה, אני מגיע לדיאגנוסטיקה של המחשב, ואז אני מקבל את הודעת השגיאה על הדיסק הקשיח.
כשאני לוחץ על האופציה הראשונה, אני מתקדם להפעלה של מערכת ההפעלה במחשב.
האופציה השניה מביאה אותי לביוס, אך איני יודע מה לעשות עם זה.

מה פשר ההודעה שאני מקבל? (יש לי כיום זכרון 8, 2 כרטיסים של 4, לא ביצעתי שינויים לאחרונה
האם זה מעיד על תקלת חומרה או עניין של הגדרות בלבד?

תודה

daniel22001

New member
עדכון. לאחר החלפת דיסק קשיח הכל עובד טוב. תודה

עדכון

תודות לעזרת והמלצת החברים קניתי החלפתי את הדיסק קשיח התקול בכונן SSD חדש מדגם - Crucial MX500 1TB
התקנתי את מערכת ההפעלה, אין קריסות, עובד יפה ומהר יותר.

שוב תודה לכולם

למעלה