תוצאות ביופסית שד

HoGod

New member
תוצאות ביופסית שד

שלום, אני בת 33.5 ללא היסטוריה משפחתית
לפני כ-8 שנים הוצאתי פיברואדינומה מדש שמאל בגודל של 3 ס"מ מאז אני במעקב כל חצי שנה-שנה אצל כירורג, ועושה מדי פעם א.ס. לפני כשנה נמצא אצלי גוש בשד ימין בגודל של 8 מ"מ. עשינו מעקב א.ס. והוא נותר ללא שינוי. הרופא אמר שבכל מקרה יש לבצע ביופסיה. ממצאי הביופסיה היו שלילים אך עם הערה: הצביעה חיובית מוקדית ל-CK5/6 שאינה שוללת אבחנה של היפרפלזיה צינורית אטיפית. שאלותיי בבקשה: 1. הבנתי שמדובר בגורם סיכון לסרטן שד. האם אני בקבוצת סיכון מסויימת או שמדובר רק בפיברואדינומה הספציפית הזו? האם ייתכן שהמבנה שלה הפך לכזה היות ולא ביצענו ביופסיה מיד לכשמצאנו אותה? 2. מעבר לכריתה של הגוש ומעקב לחצי שנה - מה עושים? 3. האם כדאי לעשות את הבדיקה לגן של סרטן השד? אני ממוצא דרום אפריקאי 4. אני סובלת מכאבים בשד ובית שחי ימין, האם זה בגלל זה? ממצאי בדיקה מיקרוסקופית: Rt. breast, three cores Fibroadenoma showing foci of epithelial hyperplasia with minimal architectural atypia and mild to moderate nuclear atypia. Tumor cells are positove for CK 5/6 (patchy staining pattern). Diagnosis - Fibroadenoma showing foci of epithelial proliferation consitent with atypical ductal hyperplasiaהדפסת ההודעה תודה מראש

ביופסית שד

ממצא של היפרפלזיה דוקטלית עם אטיפיה (ADH) בביופסיה מעלה במידה מסויימת את הסיכון לסרטן שד בעתיד, לוא דוקא באותו אזור של הביופסיה או באותו שד. מעבר למעקב שנדרש להיות יותר קפדני כמו אצל אישה עם גורמי סיכון אחרים, אין המלצה לטיפול ספציפי לאור אבחנה של ADH. בדיקה גנטית חשובה בעיקר אצל נשים עם סיפור משפחתי של סרטן שד. אין כיום המלצה גורפת לבצע בדיקה גנטית במצבים דומים לשלך אך יתכן והמלצות כאלו יופיעו בעתיד כשהידע יצטבר. עליך לדון באפשרות הבדיקה עם הרופא המטפל שלך. לגבי הכאבים, מדובר בתופעה נפוצה אצל נשים בגילך וקשה לומר שהכאב קשור לממצא הקטן שנמצא בשד. בברכה

למעלה