תוצאות האבחון.

lolita205

New member
תוצאות האבחון.

קיבלנו היום את תוצאות האבחון שלי (ה-3 במספר). חוץ מזה שכמו בשאר האבחונים לא באמת הבנתי מה שהמאבחן/ת כתבו באבחון עצמו את התוצאות הבנתי... המליצו על: * מעקב נורילוגי < ד"א מה זה אומר?> * טיפול אצל פסיכולוגית לחרדת בחינות. * מומלץ מאוד כי אני אקבל סיוע של אסטרטגיות למידה. התאמות במבחנים: *תוספת זמן בכל המקצועות. * שימוש בדך נוסחאות מורחב במתמטיקה <שגם ככה יש לי בגלל שאני 3 יחידות... אבל זה מורחב ומפורט יותר>. * התעלמות משגיאות כתיב באנגלית <שיש לי איזה אישור כזה של בי"ס משהו פנימי כזה.. אבל עכשיו זה תקף גם לבגרויות>. * ומבחן מותאם בלשון <בשל הקושי הפונולוגי--- מה זה אומר?> אשמח מאוד אם תסבירו לי המ זה מעקב נורולוגי וקושי פונולוגי. ואם יש לכם שאלות או דברים שלא הבנתם לגבי האבחון אתם מוזמנים לשאול אותי ....

תוצאות אבחון - ניתוח

מעקב נוירולוגי - זה אומר, שכנראה יש איזושהי הפרעה של קשב או ריכוז - ולכן מומלץ שהנוירולוג יעשה בדיקה ויחליט מה הדרך הטובה להתגבר על כך, וכשהוא יחליט על דרך, יש המשך - וההמשך הוא מעקב לראות שאכן מה שהוא ממליץ יכול להתאים, ואיך התגובות שלך לטיפול. קושי פונולוגי - זה אומר, שיש מילים שאת כותבת לא נכון או קוראת לא נכון - בעיקר בגלל שאינך שומעת נכון את המלה, או לא יכולה לפרק אותה למרכיבים השמיעתיים שלה. יש כאלו שבמקום לכתוב "סבתא" הם כותבים "ספתא" - כמו ששומעים, יש כאלו שאומרים "גביש" במקום "כביש" וכך גם כותבים. כל ה"צרות" האלו קשורות לפירוק המילים ולשמיעה נכונה של עיצורים וכו'. ההתאמה הזו של מבחן בלשון אומרת שכיוון שיש לך קושי בנושא הלשוני, צריך להתאים את האפשרות שלך להיבחן ליכולת להיבחן. ד.א. ייתכן, שאחרי בדיקה נוירולוגית, ואם יסתבר שיש הפרעת קשב וריכוז, ותהיי מטופלת בנושא זה, תהיה לך הקלה - כלומר תרגישי שקל לך יותר ללמוד גם באנגלית וגם בלשון וודאי גם בעוד דברים. בהצלחה.

למעלה