תוצאות השיחרור

• פותח הנושא zood
  • פורסם בתאריך

zood

New member
תוצאות השיחרור

אני לפני גיוס ואני משוכנע שאני לא מתאים לשירות צבאי מבחינה נפשית. אני עומד לגשת בימים הקרובים לקב"ן ולומר לו את הרגשות שלי בנושא. הבעיה שלי היא שאין ליהרבה אינפורמציה לגבי השלכות עתידיות של שיחרור מהצבא על בסיס נפשי. אנא תתו לי כמה שיותר איפורמציה על השלכות:מבחינת עבודה וכל כיון אחר. אני מרגיש שאם אדע את השלכות אהיה יותר שלם עם עצמי ויותר רגוע בפגישה עם הקב"ן. בתודה מראש

ש-ב-י

New member
אהלן...

תשמע, אני לא יודע אם מה שאומר לך זה נכון, אבל אני משוכנע שכן: ההשלכות של שיחרור מהצבא על נפשי הן כאלו: בכל מקום שתרצה לעבוד (לא בכל מקום, אלא בעיקר במקומות מכובדים), לא יקבלו אותך, ועבודות של שחרור מהצבא על 21 (לפי מה שהבנתי ממך) זה בד"כ עבודות שחורות: ניקיון רחוב, או ניקיונות משרדים וכו´... בנוסף: לא תוכל ללמוד נהיגה על שום כלי רכב, כי אני מכיר אחד שיצא על סעיף נפשי 21 מהצבא, ולא איפשרו לו ללמוד נהיגה בגלל זה, בקיצור: זה דופק את כל החיים... עצה שלי: אם אתה מעוניין עדיין בכל-זאת להמשיך לשרת בצבא אבל לא ביחידה קרבית, תבקש שאתה רוצה להיות על 45 נפשי שאותו תוכל להעלות במהלך הזמן... אני לא יודע אם אפשר לבקש את זה כי זאת החלטה של קב"ן ושל ועדה רפואית, אבל אתה יכול לנסות לשכנע אותם שיש לך רצון ומוטיבציה לשרת בצבא למרות הבעיות שיש לך, ואתה לא מעוניין לצאת על פטור מהצבא, אלא אתה מעוניים לשרת ביחידה ובמקום שיתאימו לך... לא שווה לך לצאת על פטור - חבל!!!! שיהיה לך בהצלחה!!! ואם תרצה: תעדכן אותי לגבי ההמשך... שלך, שבי ה-
.

H20

New member
נסחפת קצת

אני לא מעודדת השתמטות מהצבא, אבל תדעו שיש חיים גם אחרי הפטור הנפשי. אני מכירה אחד שיש לו פטור כזה, והוא נוהג על רכב והתקבל לעבודות מכובדות ביותר בתחום התכנות והמחשבים. הכל תלוי בבן-אדם, בכישורים שלו וכמובן- על רקע מה הפטור הנפשי?

ש-ב-י

New member
היי....

בסדר, אם אני לא טועה אמרתי שאני לא משוכנע לגבי דבריי, ואם לא אמרתי אז עכשיו אני אומר, פשוט אני מכיר אחד שהוציא פטור מהצבא על סעיף נפשי (21), ולא אישרו לו ללמוד אח"כ נהיגה.. ולפי מה שאמרו לי כל מיני אנשים, הבנתי שזה פוגע בעבודות מכובדות... שבי.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
זוד יקר

פרופיל נפשי כשלעצמו לא אמור להשפיע על חייך האזרחיים, אלא במקרים מיוחדים מאד, כמו קבלב ללימודי רפואה או פסיכולוגיה. כמובן שהנושא עלול לעלות בראיונות אישיים (למקומות עבודה או אחרים) כשזה עושה רושם לא טוב, מן הסתם. הבעיה היותר רצינית שעלולה ללוות אותך במשך החיים היא עצם זה שלא שרתת בצה"ל. הדבר תמיד מעלה שאלות וההתייחסות לגביו כמובן שאינה חיובית. אנחנו לא רוצים להתערב בהחלטה שלך, אבל נראה לנו שעליך לקחת דברים אלו בחשבון. יש כאלו שמעדיפים לעשות שירות בתנאים מסויימים על-פני שחרור מוחלט ולו רק שלא ילווה אותם "הכתם" של אי השירות במשך חייהם. אחרים עושים שירות לאומי במקום שירות בצה"ל. לצערינו, אין בידינו מידע רב יותר על הנושא, וקרוב לוודאי שאין כזה בכלל.

z o o d

New member
שאלות נוספות

תודה על תשובותיכם. מדבריכם עולים בראשי מספר שאלות: 1. האם מקום עבודה כלשהו יכול לבדוק אם yצאת על סעיף נפשי או אם על סעיף רפואי? ואם כן איך? ואם לא אז לא עדיף לשקר ולומר שהסעיף בריאותי?והאם הבעיה נעוצה בכך שהסעיף נפשי לעומת רפואי או שמא הענין הוא עצם אי השירות בצה"ל? 2. קראתי בעיתונים שיש אחוז עצום כל שנה שלא מתגיס ושחלק גdול למדי הם היוצעים על סעיף נפשי - עוד לפני הגיוס. אז איך זה שהם "נדפקים לכל החיים"?, ועוד שמעתי על ואני מכיר מיד שניה אנשים שהם עו"ד,רופאים, פסיכולוגים, אנשי היטק וכו´ שמאוד מצלחים למרותשלא שירתו ויצאו על נפשי. אז איךכל זה מסתדר??? 3. אם לאאעשה צבא אך כן אעשה שירות לאומי האם למקום עבודה יהיה אכפת שעשיתי שירות לאומי? אם כן אז כמה ולמה??? תודה רבה להתיחסותכם וזמנכם, נ"ב:אין כמעט שום סיכוי שאחליט להתגיס וזאת מכיון שאני חושב שאסבל בצורה נוראה! בתור נחמה לעצמי, בתור בנאדם מאוד שאפתן: אם באמת יציאה על נפשי "דופקת לך את כל החים" אני פשוט יעבור לארה"ב כי יש לי גם אזרחות אמריקאית! לא ממש התיחסתי להשלכות החברתיות כי מזה לא איכפt לי כל כך, אולי גם בגלל שבלאו הכי לא הרגשתי שיך חברתית ולא נראה לי שירות צבאי ישנה זאת. אשמח לקבל תשובות

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
תשובות נוספות

מבחינה חוקית -- אף אחד לא יכול לקבל פרטים רפואיים (כולל נפשיים) בקשר אליך -- אלא אם אתה נתת לכך רשות מראש ובכתב. ברור שיש גם חריגות מהחוק, ואיננו יודעים כיצד נוהגים במשטרה, בשב"כ, או במוסד לגבי זה...
כאמור, המידע לא מגיע באופן חפשי למעסיקים. יש רבים שמסתירים או משקרים, יש גם הרבה מקומות ליומד ו/או עבודה שלא שואלים.
אכן, שירות לאומי עשוי לתקן רושם שלילי של אי-שירות בצה"ל בעיני מעסיקים ששואלים על כך. כמובן שעלולה לעלות השאלה מדוע שירות לאומי ולא שירות בצה"ל, אבל אפשר להסתדר עם זה...
ירידה מהארץ היא פתרון (לפעמים) לאנשים שונים. כמובן שזה לא צעד פשוט, ויש בו גם כל מיני סיכונים (חברתיים, כלכליים, ועוד). בכל מקרה, אם תחליט כך או כך, נאחל לך בהצלחה!

z o o d

New member
תודה על האינפו´

תודה aל העזרה והחלטתי להשתחר משיות צבאי בכל מחיר, ואנימקוה שאלוקים יהיה שם לצידי. תודה על הכל

kaban

New member
תוספת

אני מניח כי החלטת שאתה רוצה להשתחרר ושיהיה לך בהצלחה בכל מקרה בעבודתי נפגשתי עם הרבה בחורים צעירים שבחרו בדרכך מסיבות שונות ולאחר זמן מה , לא ארוך בדרך כלל, הם הבינו שטעו ופנו כדי לחזור לצבא. הצבא לא מחזיר את כולם ואני זוכר את האכזות הקשות כמו גם ההתחננויות של אנשים שנחזיר אותם. אחת הסיבות היו האכזבה מהחיים בחוץ ומיחס שקיבלו ממעסיקים שונים. שוב, מה שהחלטת החלטת - אני רק חושב שלפני כן תיקח נשימה וחשוב שוב. אני גם מעדכנך כי קצין בריאות הנפש והפסיכיאטר ולאחר מכן וועדה צריכים גם להבין כי בשל הפרעה נפשית או קושי נפשי אחר אינך מסוגל לשרת (רצונך נרשם אך הם צריכים לבדוק כי אינך מ ס ו ג ל)

למעלה