תוצאות מדאיגות.

אנה1235

New member
תוצאות מדאיגות.

שלום לכולם,
לפני כחודש בבדיקות כלליות שיגרתיות התגלתה רמת גלוקוז של 312 והרופא מיד היפנה לבדיקה חוזרת ולבדיקת hba1c .
היום קיבלתי את התוצאות : גלוקוז 277 a1c- 12.1 ברור לי שהתוצאות איומות ואני מבקשת מכם הכוונה מה זה אומר מעתה ואילך מבחינת אורח החיים,
האם קודם מקבלים כדורים או מיד אינסולין? עלי לציין שגילי 47 אני בעלת עודף משקל אך מעולם לא סבלתי מלחץ דם, סוכר או כולסטרול .
לפני שאכנס לרופא אני רוצה הכנה נפשית למה שהולך לקרות מעתה ואילך ואודה לכל מי שיתרום מניסיונו ומידיעותיו.
תודה רבה מראש!5425
 
לפני חודש 312 ועד היום לא טופלת?

איך לא הגעת מייד לאנדוקרינולוג? ממש הזנחה, ואין תירוץ טוב ל"בזבוז" של חודש.
או אינסולין או כדורים, או שניהם ביחד. בטוח גם פעילות גופנית, וגם ירידה רצינית
במשקל. את כל אלה יקבע אנדוקרינולוג מומחה לסוכרת ודיאטנית.
 

אנה1235

New member
אכן,

כשהגעתי לאנדוקרינולוגית היא נחרדה מהתוצאות והורתה מיד להתחיל טיפול תרופתי והזרקות אינסולין.
קיבלתי הדרכת אחיות וברשותכם אשמח לעצות ודעתכם כי אני עדיין לא כל כך מיומנת ולמכון סוכר זומנתי רק לאחר החג.
המינון של האינסולין הוא 12 יחידות וביקשו ממני למדוד ערכי סוכר מיד בבוקר בצום ולשאוף להגיע לערך 90-140 ועוד שלוש מדידות לאחר שעה-שעתיים מהאוכל אך לא הבנתי לאילו ערכים יש לשאוף במדידות אלה.
הבנתי שאם תוך יומיים שלושה אין השפעה יש להגדיל מינון,אך אם יש השפעה והסוכר יורד מה עושים? מורידים או משאירים?

אשמח ואודה לכל מי שיש לו מה לתרום לסכרתית חדשה ומבוהלת כמוני:) וחייבת לומר שאפו לכל מי שענה לי, באמת החכמתי ולמדתי מכל הודעה!
תודה!
 

tulkin

New member
אני עדיין לא מבין במינוני אינסולין... אבל

במיוחד למתחילים, ובמיוחד כשהמינון הראשוני יחסית גבוה - חשוב מאד להיזהר מהיפו. אני מקווה שהזהירו אותך והדריכו אותך בעניין. כי בעוד שהסוכר הגבוה גורם לאורך זמן נזק מצטבר ובלתי הפיך (אבל לאורך זמן), מצב של היפו גליקמיה יכול לגרום למוות בטווח המיידי. ולכן צריך הדרכה ומודעות כיצד מזהים, מה עושים כשזה קורה, איך מתכננים ומוודאים שזה לא יקרה וכו'.
אל תתחילי עם אינסולין לפני שקיבלת הדרכה כזו!
&nbsp
בלי קשר, אני חושב שיותר מתרופות ואינסולין - היית אמורה לקבל המלצות לתזונה טובה יותר והמלצות לפעילות גופנית. בעיני זה אפילו חשוב יותר מאינסולין. אני הייתי פחות או יותר עם נתונים דומים לפני קצת פחות משנתיים (כשגילו אצלי סוכרת הייתי עם 350 מ"ג לד"ל סוכר בדם, ועם 11% A1C). ללא שום אינסולין וכדורים הורדתי בתוך חודש וחצי ל7%, ועוד חודשיים אח"כ זה כבר היה 5.5% - כאמור רק דיאטה (דלת פחמימות) ופעילות גופנית. זה לא אומר שזה יעבוד לך, ובוודאי שאין בסיפור שלי בכדי לעודד אותך להתעלם מהמלצות הרופאים. נהפוך הוא - צריך לוודא שמקבלים מהם את התמונה הכוללת. אני לא אוהב רופאים שרושמים לך כדורים ואומרים תחזור עוד X זמן.
 

אנה1235

New member
בגלל תורים ארוכים

במכון סוכרת ודיאטנים אני אכנס אליהם רק בשבוע הבא ולכן ביקשתי תמיכה ויעוץ פה בפורום.
מאד יפה תהליך ההבראה שעשית , אני בינתיים ממשיכה בתהליך הרגיל ומקווה שבתקופה קצרה אתאזן ואז אשאר רק עם טיפול תרופתי.
תודה .
 

tulkin

New member
לא יודע מה זה התהליך הרגיל שאת מדברת עליו -

אבל את חייבת לעשות פעילות גופנית, ולשנות את התזונה. פשוט חייבת.
 

תומרונתם

New member
מנהל
אני מניחה שמדובר באינסולין ארוך טווח

לבמיר או לנטוס, כן?
אם כן, אז סביר שבמינון ההתחלתי שביקשו ממך עדיין לא תראי ירידה גדולה, ותצטרכי להמשיך ולהוסיף בעדינות על פי ההנחיות עד שתגיעי לערכים הרצויים.
אני מצטרפת בחום לדבריו של טולקין, את חייבת לסגל לעצמך הרגלי אכילה מתאימים לסכרת ולעשות פעילות גופנית - לפחות 3-4 פעמים בשבוע. אכילה נבונה ופעילות גופנית הם הכרחיים לניהול נכון של הסכרת, והאינסולין בא כדי לעזור איפה שצריך.
&nbsp
לשאלתך לגבי ערכים במהלך היום - שעתיים לאחר ארוחה (מודדים זמן מתחילת הארוחה) צריך להיות עד 140.
אל תיבהלי אם בהתחלה לא תגיעי למספרים הללו. את כרגע נמצאת בתחילתו של תהליך ארוך, זה לא ספרינט. יקח זמן להגיע לאיזון, יקח זמן להוריד את הממוצעים, יקח זמן להתרגל לאורח החיים החדש. אבל רוב הדברים הטובים בחיים קורים לאט
 

אנה1235

New member
המשפט האחרון העלה חיוך


אני ילדה טובה (וקצת מבוהלת) ולכן כבר הורדתי וקיצצתי כמויות ודברים לא טובים שהיו בבית , התחלתי בהליכות יומיומיות , לוקחת את התרופות והאינסולין באדיקות ומקווה לטוב.
אני מקבלת מכם המון עזרה ועצות טובות וזה מחמם את לבי. שמחה שהגעתי לכאן ומקווה לספר פה בעתיד גם סיפור הצלחה!
תודה רבה!
 

tulkin

New member
אני דווקא חושב שהמינון דווקא יקטן, לא יגדל

נראה לי שהמינון נקבע על סמך הערכים הנוכחיים (פלוס איזשהו טווח בטחון שיאפשר העלאת המינון במקרה הצורך).
&nbsp
אבל סביר שעם שינוי התזונה והתחלת הפעילות רמת הסוכר תרד ממילא ובלי קשר לתרופות. ואז בבת אחת מינון האינסולין המוזרק עלול להיות גבוה מדי.
אצלי הספיק שהורדתי לחם ומשקאות מתוקים, ובקטנה הקפדתי על כמויות אוכל, ובמקביל התחלתי הליכות - בתוך פחות משבועיים הערכים ירדו מאזור ה300+ לאזור ה170-180. אחרי עוד שבועיים הם ירדו אפילו עוד. וזה עוד לפני שהבנתי שהסוד הגדול הוא הפחתת הפחמימות למינימום.
&nbsp
אם אני צודק ומדובר בהתפרצות של LADA - אז סביר שהלבלב עדיין תקין למדי. הוא מוגבל, ולכן לא יכול לספק את הצרכים הגבוהים הנובעים מתנגודת אינסולין (אני מנחש כאן - שהרי אמרה שיש משקל עודף), אבל כנראה שעדיין בתחום הנורמה.
שיפור התזונה והפעילות הגופנית יקטינו את דרישת הגוף לאינסולין, ואז עשויים לגלות שבעצם, כשהדרישות סבירות, אז הגוף עדיין מסוגל לספק אותן במלואן או כמעט במלואן.
כמובן שהמצב עשוי להתדרדר בהמשך. אבל הורדה משמעותית של דרישת האינסולין מהגוף מן הסתם תוריד בהרבה את הצורך באינסולין חיצוני.
&nbsp
 

אנה1235

New member
תוכל בבקשה

לפרט מה אתה אוכל ביום רגיל נטול פחמימות לחלוטין? כאמור, עדיין לא נפגשתי עם דיאטנית ומכון סוכרת ואשמח לדעת איך מסדרים תפריטים בריאים ללא פחמימות כלל.
 

אנה1235

New member
יש אולי אפשרות

לקבל דוגמא לתפריט יומי שלך שאינו כולל פחמימות כלל? התורים לדיאטנית ולמכון סוכר נקבעו רק לשבוע הבא ואני רוצה לדעת כבר איך לאכול הכי נכון וממה להתנזר כליל.
 

tulkin

New member
הנה לינק וגם כמה עצות:

http://www.carbfree.co.il/?page_id=567
וכדאי לקרוא עוד בבלוג הזה, ולקבל מושג על תזונה דלה בפחמימות והקשר שלה לסוכרת.
&nbsp
במצבך, הייתי מתחיל בהדרגה - מוריד קודם כל את החשודים המיידיים - לחם ומאפים, כל משקה שהוא לא מים/סודה/תה/קפה (ללא סוכר), ומאכלים עתירי סוכר (ממתקים למיניהם). מיד אחריהם מגיע תור הפסטה/אורז/תפוחי אדמה ושאר מיני דגנים. כמובן להחליף אותם בהרבה ירקות.
במצבך רק זה כבר עשוי לשפר מאד, וכמובן אפשר להמשיך משם.... קשה לתת עצות ספציפיות, כי אני לא יודע מה את אוכלת כיום.
&nbsp
בימינו אני אוכל בעיקר בשרים, גבינות עתירות שומן, אגוזים ושקדים, ירקות
 

אנה1235

New member
שמתי לב

שכל המטפלים במחלת הסוכרת אחידים באמונה שיש להפחית ואף להעלים לגמרי את הפחמימות מהתפריט היומי.
ככל שאני בודקת וקוראת עוד ועוד פוסטים אני קולטת שלכל מטפל השיטה שלו שהוא מאמין שהיא הטובה והנכונה ביותר להביא לתוצאות
אפקטיביות ובזמן מהיר. זה מבלבל.
מה שבמקום אחד נחשב לא מומלץ במקום אחר נחשב מומלץ מאד ורצוי.
בתור התחלה ועד שאקבל יעוץ מקצועי המתאים לי אישית, הורדתי כמעט לחלוטין את הלחמים/שתיה ממותקת/קינוחים/
ומשתדלת לאכול המון ירקות בכל מצב ותפוח אחד בערב .
בינתיים בבדיקת סוכר בצום של הבוקר יש ירידה יפה (מ 213 הגעתי ל146 ) ואחרי האוכל זה עדיין נע סביב 180.
כרגע משתדלת ללכת כל יום לפחות חצי שעה ומקווה שכל האלמנטים יחד יביאו לרמת סוכר מאוזנת וקבועה.

תודה והמשך יום נפלא!
 

tulkin

New member
את בכיוון הנכון. ירידה יפה.

הוויכוח הזה לעולם לא ייגמר אפילו שיש ראיות מאד טובות לצד אחד, ואוכל טעים ונפוץ בצד השני.
&nbsp
תזונה דלה בפחמימות מיטיבה עם סוכרתיים. אני לא חושב שיש על זה ויכוח, ויש על זה המון מחקרים, וכמובן כל אחד יכול לנסות בעצמו ולראות את האפקטים המיידיים והטובים שיש להפחתה דרסטית בפחמימות.
אבל הממסד לא ממליץ על התזונה הזו. הדיאטן מן הסתם ימליץ לך על תזונה מאוזנת דלת שומן (!!) ועל כ40-60% פחמימות בתזונה תוך הדגשה על פחמימות מלאות וכד'. זו כמובן תזונה שהיא עדיפה בהרבה על התזונה הנפוצה, ושכנראה את ואני ורבים אחרים נקטו בה לפני פרוץ הסוכרת. ולכן רבים עדיין רואים שיפור כשהם עוברים אליה. אבל זה לא אומר שהיא טובה יותר מתזונה דלת פחמימות. למעשה מעט המחקרים שמשווים את שתי הגישות מראים שהתזונה דלת הפחמימות עדיפה לסוכרתיים.
אז למה לא ממליצים עליה?
- דמוניזציה מתמשכת של צריכת שומן - בעקבות מחקרים קלוקלים בשנות ה50-60 של המאה הקודמת השתרשה האמונה ששומן זה רע. למעשה אין זה כך, ולאט לאט מתחילים להבין שדברים רעים שחשבנו וחושבים על שומן הם למעשה חסרי ביסוס.
- כי פחמימות כל כך מושרשות בתרבות האכילה שלנו שדיאטה דלת פחמימות דורשת שינוי קיצוני יותר בהרגלי התזונה מאשר כל תזונה אחרת. למשל - מאד קל למצוא תחליפים דלי שומן לכל מיני מוצרים נפוצים. מאד קל למצוא תחליפים נטולי סוכר למוצרים נפוצים. מאד קל למצוא תחליפים צמחיים למוצרים מהחי. אבל כמעט שאין בנמצא תחליפים דלי בפחמימות למוצרים נפוצים. ולכן שינוי תזונתי חייב לעבור דרך שינוי בסוגי המזון שאוכלים והרגלי האכילה וכו'.
&nbsp
וכמובן, בעיקר סוכרתיים שמזריקים אינסולין, יכולים תאורטית להמשיך לאכול פחמימות ופשוט להזריק יותר אינסולין כדי להתאזן. זה חוסך מהם את הצורך בשינוי ההרגלים. ההשוואה בין התאזנות עם פחמימות+הרבה אינסולין מול התאזנות מול מעט פחמימות+מעט אינסולין, קשה ומאד שנויה במחלוקת. יש מעט ראיות מחקריות לכך שעדיף להזריק פחות. מצד שני, לאנשים יותר קל להמשיך לחיות עם פחמימות מאשר בלי פחמימות. ובסופו של דבר גם איכות החיים חשובה. כל אחד וגישתו :)
&nbsp
 

tulkin

New member
את חולת סוכרת. ברוכה הבאה למועדון :)

זה אומר שתצטרכי לשנות את אורח חייך באופן כזה שתוכלי לשמור על רמת סוכר מאוזנת ולהימנע מסיבוכי סוכרת.
החדשות הרעות - זה כרטיס לכיוון אחד - זה ילווה אותך לאורך כל חייך (אלא אם כן יימצאו תרופה וכו')
החדשות הטובות - זה בכלל לא נורא. לי זה עשה רק טוב.
ניהול המחלה (כאמור - זה לא טיפול. עושים את מה שצריך כדי לשמור על סוכר סביר - זה ניהול של המחלה) כרוך בשינוי תזונתי, טיפול תרופתי ופעילות גופנית. וכמובן בבדיקות תקופתיות של אזורי הסיבוך האפשריים. את ההמלצות הסטנדרטיות את חייבת לקבל מרופא סוכרת מומחה (אנדוקרינולוג), ולא מרופא המשפחה. ומן הסתם ההמלצות האלה יכללו ביקור אצל דיאטן וכו'.
אחרי שתהיי אצלם, את מוזמנת לכאן כדי לקבל עוד עצות, לשמוע על שלל גישות אפשריות שהרופאים נמנעים מלהמליץ עליהם אך עוזרות לרבים, ועוד ועוד.
&nbsp
דבר אחד חשוב להבין בהתחלה - איזה סוג סוכרת יש לך. על פניו (לפי נתוני גיל, משקל וכו') זה נשמע כמו סוכרת סוג 2. אך תוצאות סוכר כל כך גבוהות לא אופייניות לסוג הזה, וייתכן שמדובר בLADA שזה בעצם סוג 1 שמתפתח באיטיות יחסית. שווה לבדוק (בדיקת נוגדנים. לא כל הרופאים אוהבים להמליץ על כך) - זה עשוי להשפיע על דרך ההתמודדות. לפחות בהתחלה. מתי בפעם האחרונה יצאו לך בדיקות דם עם סוכר תקין?
&nbsp
ולבסוף - אני התחלתי עם נתונים דומים לשלך, התעשתתי במהירות, ואני מצליח עד היום להישאר מאוזן ללא תרופות כלל (כנראה שהתקופה הזו היא לקראת סיום ובקרוב אתחיל להזריק אינסולין). המסר העיקרי כאן - לקחת את עצמך בידיים, ולהיות מוכנה לעשות את השינוי. כאמור, לי הוא עשה רק טוב. השלתי 45ק"ג ממשקלי, התחלתי לעסוק בספורט, לאכול בריא יותר - לדעתי נוספו לי עשר שנים לחיים רק בגלל השינויים האלה (יש לי במשפחה היסטוריה של מחלות לב כולסטרול גבוה ולחץ דם - ואצלי, הודות לשינויים האלה, הכל תקין בגזרה הזו, והשתפר פלאים מאז גילוי המחלה)
&nbsp
 

אנה1235

New member
וואוו....תודה רבה!

למרות העצבות שבהבנה שנכנסתי למועדון הסכרתיים, נתת לי תקווה שלא הכל שחור ואולי באמת זה לטובה ואזכה לאיכות חיים ובריאות טובה.
עכשיו אני יודעת לאיזה מסלול נכנסתי וכמו שייעצתם אקשיב גם להדרכת הרופאים וגם לחברים פה שניסיונם הכי עוזר ותומך.
תודה!
 
שלום וברוכה הבאה!

את צריכה למצוא בהקדם רופא סכרת ודיאטנית וביחד איתם:
להוריד במשקל תוך הפחתת השטויות מהתפריט
התעמלות מתונה (4 פעמים בשבוע חצי שעה הליכה יעשו נפלאות)
טיפול תרופתי שאותו יקבע רופא (זריקות ו/או כדורים)
&nbsp
מעכשיו את צריכה לנהל את הסכרת -עם A1C כמו שלך לא תגיעי רחוק
&nbsp
ואת מוזמנת לבוא לחזור ולשאול
 

Dave1972

New member
וולקאם

גם אני הייתי חדש פה לפני מספר חודשים.
הגעתי כבר ל-A1C של 9.4 ולערכים של מעל 300 בצום.
בעזרת החברים פה אני היום עומד על A1C של 5.5. מ-2 כדורים ביום ירדתי לכדור ביום. הורדתי גם 12 ק"ג (מאז פסח העליתי 3 ק"ג חזרה שאני מתקשה להוריד עם רצף האירועים והחגים שהיו עד עתה).
השינוי המהותי, מלבד האוכל, הוא הספורט. עד אז הייתי קאוץ' פוטטו. לא זזתי. התחלתי עם 2 ק"מ הליכה. היום אני רץ 10 ק"מ שלוש פעמים בשבוע. הריצה האחרונה היתה בסביבות שעה ו-4 דקות. אפילו שאני עושה את זה כבר כמה חודשים, עדיין קשה לי לתפוס שאני מצליח לרוץ 10 ק"מ ללא הפסקה. אני? מזיז את הרגליים שעה וכמה דקות ברציפות? מטורף מבחינתי. ומעולם אני לא שוכח מאיפה התחלתי.

מה שאני מנסה להגיד הוא - את בידיים טובות. תשאלי שאלות. אני פוצצתי את הפורום בשאלות (תחפשי, בטח חלקן יעזרו לך) שבטח נראו לחברים פה כבסיסיות ואולי אפילו טפשיות. אבל הם תמיד התייחסו אלי בהבנה, עודדו ולא חסכו תשובות ארוכות. הם מעולם לא שפטו אותי לחומרה וידעו לדחוף אותי לתוצאה שאני לא חשבתי שתהיה ריאלית.

בואי נגיד את זה ככה - אני כבר ראיתי את עצמי מת בייסורים. ואז החבר'ה פה עזרו לי לחזור מן המתים ולעשות מהפך מטורף שאני לא האמנתי שזה אפשרי. אני מודה להם כל אימת שאני יכול.

בהצלחה!
 

אנה1235

New member
תודה רבה DAVE!

מאד מרשים המהפך שעשית בחייך ובהחלט נותן כח ועידוד להמשך התהליך שאני עדיין מאד בתחילתו.
אני מסתפקת כרגע בחצי שעה עד שעה הליכה יומית כי שנים רבות לא עסקתי בפעילות גופנית ואני מעדיפה להתקדם בצעדים קטנים.
הסוכר במגמת ירידה איטית ואני מקווה לטוב.
מקווה לשתף פה גם בסיפור הצלחה אישית! ושוב, תודה!
 
למעלה