תוצאות מוזרות של בדיקת סוכר - קצת בלחץ

תוצאות מוזרות של בדיקת סוכר - קצת בלחץ

שלום, עשיתי אתמול בדיקת סוכר, אינסולין ו-c-peptide, להוראת אנדוקרינולוג.
התוצאות יצאו מוזרות, ואני חוששת שהיה בלבול במעבדה:
יצא שיש עליה אחרי שעה בכל המדדים. האם המצב אפשרי? התוצאות (אחרי 75 גר' סוכר): צום - 104, 30 דקות - 170, 60 דקות - 109, 90 דקות - 138, 120 דקות - 141, 150 דקות - 113, 180 דקות - 92.
אלה תוצאות הסוכר. בשני המדדים הנוספים המגמה זהה.
האם ייתכן שאלה תוצאות אמיתיות? כי לי נראה שעשו בלגן עם המבחנות.
במידה והתוצאות לא הגיונית, מה ניתן לעשות (חוץ מלחזור שוב על הבדיקה)?

תומרונתם

New member
מנהל
לא מוזר כלל

המדידה בצום קצת גבוהה, אבל שאר המדידות הן בדיוק לפי מה שצריך להיות לאחר העמסה. המדידה היחידה שמעט חריגה מה"גרף" היא זו שאחרי 60 דקות, אבל אני לא חושבת שזה מדאיג.
אגב, מוזר לי שמדדו לך כל 30 דקות ולא כל שעה... זה נחמד.

תומרונתם

New member
מנהל
ושאלה קטנה -

מדוע נשלחת לעשות את ההעמסה? אני מניחה שאת לא סכרתית.

ladybug4NLP

Active member
עשיתי העמסה לפני שבועיים במכבי-75 גר' סוכר ובדיקה נוספת אחרי

שעתיים בלבד

הייתה לי סכרת הריון

לפני 3 שנים, מאז הסוכר בצום גבולי.
לאחרונה, אני לא מרגישה טוב כשאני רעבה או אם לא אכלתי פחממות בארוחה. ההרגשה כאילו נפילת סוכר. אבל המדידות תקינות לגמרי.
לכן שלחו אותי לבדיקה הזאת של כל חצי שעה. בדרו גם אינסולין וסי פפטיד.
איך יכול להיות שהתוצאות הגיוניות אם יש ירידה אחרי שעה ואז דוב עליה?
אגב, אחרי שעתיים תוצאה מעל 140 לא נחשבת תקינה ממה שהבנתי.
רופא המשפחה לא התרגש ותור חוזר לאנדוקרינולוג אני לא מצליחה לקבוע, אין בחודשים הקרובים.

תומרונתם

New member
מנהל
140 אחרי שעתיים זה הגבול

ואחרי העמסת סוכר הוא גבוה קצת יותר.

תנסי לקבוע תור בכל זאת, כדאי להמשיך את הבירור. בינתיים, כדי למנוע את התחושות הלא נעימות, כדאי לא לעשות הפסקות ארוכות מידי בין ארוחות, ולהעדיף פחמימות "טובות" על פני "ריקות" (סוכרים). זה לא שיש לך סכרת (אולי טרום-סכרת?), ואם אפשר לעזור לשפר את ההרגשה עם תזונה מתאימה, למה לא?...

אגב, אם את יכולה (ואת עדיין לא עושה זאת), כדאי מאוד להכניס פעילות גופנית מתונה קבועה, למשל 3-4 פעמים בשבוע הליכה של 20-30 דקות.

שאלת דיאטה

אני מתלבטת האם להתחיל בדיאטה. בהריון היה לי ממש קשה, החוקים היו מגבילים מאד. לא רק מבחינת מה מה מותר חאכול (וסבלתי קשות בלי מתוק ועם הגבלה של פירות. פחמימות אף פעם לא עניינו אותי). אלא בעיקר בגלל שהייתי חייבת לאכול כל 3 שעות, ממש לפי שעון. וזה פשוט לא תמיד אפשרי, יש לי ילדים קטנים וקשה לעצור הכל. ואפילו בלילה לפני שינה הייתי חייבת לאכול פרוסה עם חמאה. ובבוקר אכלתי לפני שקמתי מהמיטה. ממש הייתה לי צלחת ליד המיטה.
אגב, במצב הזה, הסוכר שלי היה סביב 92 בצום. ברגע שעלה מעל 100, ישר הוסיפו כדור. ועכשיו, שלי הבדיקות אחרונות הן כ 105. אז למה זה לא טרום סכרת?
בלי קשר אלי, אמא של גם במצב של סכרת או טרום סכרת. לא יודעת האם עשתה העמסות אבל בצום יוצא לה סוכר 110-120. אז אמרו לה רק לעשות דיאטה. הקטע שהדיאטה שלה זה קצת הגבלה של מתוק ופירות, אבל חוץ מזה היא יכולה לעשות מה שהיא רוצה. רק שאסור לה לאכול עד 10 בבוקר ומ 6 בערב. כי הגוף דווקא צריך הפסקה ארוכה. והיא אמרה שהסוכר שלה ממש צנח.
אלה שתי שיטות סותרות לחלוטין. איך יודעים מה נכון?

למעלה