תוצאות קולפוסקופיה - פפילומה - CIN2
היי...
נואשת לעזרה/הכוונה/אינפורמציה.
אני בחורה בת 24 וחצי. לפרוטוקול, למרות שנאמר לי שאין קשר בכלל, אומר בכ"ז כי לפני כשנה וחצי אובחנתי עם סוכרת נעורים ותת פעילות של בלוטת התריס. אולי זה רלוואנטי רק מבחינת מצב המערכת החיסונית שלי.
בכל מקרה:
לפני מס' חודשים עשיתי בדיקת פאפ לראשונה בחיי, מעולם לא נתבקשתי או יודעתי על ההכרח בהן לפני כן.
בדיקת הפאפ חזרה לא תקינה עם תוצאה של LGSIL.
"בשפה עליונה - אזור של אפיתל לבן בהיקף"
הופניתי לבצע קולפוסקופיה...
גם היא חזרה לא תקינה. CIN2.
חומר לבדיקה - "צוואר הרחם שעה 12"
תשובה היסטופתולוגית: "התקבלה צנצנת מסומנת בפרטי הנבדקת ובה קטע רקמה אפור גמיש קרומי בממדים 0.4X0.5 ס"מ, פני השטח אפורים חומים מחוספסים בלתי סדירים."
ראשית,
אני בהיסטריה. לא ברור לי איך זה קרה והאם יכול להיות שזה מהפרטנר הנוכחי שלי, שאיתו אני נמצאת כבר שנה וחצי.
אין לי מושג אם הוא נדבק והבנתי שגם אין איך לדעת.
מה שחשוב לי לדעת (!!!)
הבנתי שכרגע ניצבות בפניי 2 אפשרויות טיפול בהרדמה מקומית; צריבה בלייזר או כריתה (קוניזציה).
למיטב הבנתי קוניזציה שמה אותי בסיכון של לידה מוקדמת, כשיגיע היום ובכלל אחשוב על ילדים.
מצד שני הבנתי שקוניזציה עדיפה מאחר ואת הנגע שכורתים אפשר לשלוח לבדיקה ולראות האם אני בדרך ל-CIN3 או אולי אפילו כבר שם ופספסו את זה. כביכול הקוניזציה יסודית יותר.
ומאידך, הצריבה אמורה להיות פשוטה יותר עם פחות תופעות לוואי.
אני כבר לא יודעת מה נכון ומה לא...
ובטח שלא יודעת מה עדיף לי מבין השתיים. מבקשת בכל לשון של בקשה קצת עזרה והכוונה.
היי...
נואשת לעזרה/הכוונה/אינפורמציה.
אני בחורה בת 24 וחצי. לפרוטוקול, למרות שנאמר לי שאין קשר בכלל, אומר בכ"ז כי לפני כשנה וחצי אובחנתי עם סוכרת נעורים ותת פעילות של בלוטת התריס. אולי זה רלוואנטי רק מבחינת מצב המערכת החיסונית שלי.
בכל מקרה:
לפני מס' חודשים עשיתי בדיקת פאפ לראשונה בחיי, מעולם לא נתבקשתי או יודעתי על ההכרח בהן לפני כן.
בדיקת הפאפ חזרה לא תקינה עם תוצאה של LGSIL.
"בשפה עליונה - אזור של אפיתל לבן בהיקף"
הופניתי לבצע קולפוסקופיה...
גם היא חזרה לא תקינה. CIN2.
חומר לבדיקה - "צוואר הרחם שעה 12"
תשובה היסטופתולוגית: "התקבלה צנצנת מסומנת בפרטי הנבדקת ובה קטע רקמה אפור גמיש קרומי בממדים 0.4X0.5 ס"מ, פני השטח אפורים חומים מחוספסים בלתי סדירים."
ראשית,
אני בהיסטריה. לא ברור לי איך זה קרה והאם יכול להיות שזה מהפרטנר הנוכחי שלי, שאיתו אני נמצאת כבר שנה וחצי.
אין לי מושג אם הוא נדבק והבנתי שגם אין איך לדעת.
מה שחשוב לי לדעת (!!!)
הבנתי שכרגע ניצבות בפניי 2 אפשרויות טיפול בהרדמה מקומית; צריבה בלייזר או כריתה (קוניזציה).
למיטב הבנתי קוניזציה שמה אותי בסיכון של לידה מוקדמת, כשיגיע היום ובכלל אחשוב על ילדים.
מצד שני הבנתי שקוניזציה עדיפה מאחר ואת הנגע שכורתים אפשר לשלוח לבדיקה ולראות האם אני בדרך ל-CIN3 או אולי אפילו כבר שם ופספסו את זה. כביכול הקוניזציה יסודית יותר.
ומאידך, הצריבה אמורה להיות פשוטה יותר עם פחות תופעות לוואי.
אני כבר לא יודעת מה נכון ומה לא...
ובטח שלא יודעת מה עדיף לי מבין השתיים. מבקשת בכל לשון של בקשה קצת עזרה והכוונה.