תוצאות ראשוניות של נסיונותיי הקולינריים

קפיצי13

New member
תוצאות ראשוניות של נסיונותיי הקולינריים

יוגורט קשיו - יצא מגעיל למדי. הריח כמו של רויון, הטעם לא מתקבל על הדעת, לפחות על דעתי. הצבע גם קצת איחסי. כנראה שאזרוק אותו. חלב שקדים - בהחלט מתקבל על הדעת. אפילו הכנתי איתו קפה שיצא לא רע. גבינת שקדים - הטעם בסדר, הטקסטורה גרגרית ולא נעימה. אולי אם משלבים בסלט היא "תיעלם" קצת. יצא קצת מלוח אז אולי כפית מלח זה יותר מדי. אם לא יהיה טעים גם בסלט - ייזרק. מאש מונבט - טעים, טעם של אפונה טריה. קינואה מונבט - אין לו טעם מודגש, ויש לו ריח של קינואה, שזה ריח קצת חזק אבל אפשר לחיות עמו. רעיונות וטיפים לשיפור?
 
רעיונות

בתור חובבת הנבטות, אין דבר שלא ניסיתי להנביט הכי מוצלח יצא מש, עדשים שחורות וירוקות וחומוס אני מאוד אוהבת להכין מהם ממרח קיטניות ממרחים נוספים שאני אוהבת לעשות זה פסטו טופו (אבל צריך מג'ימיקס) תחליפים לחלב, אומנם אף פעם לא הייתי מחסידי החלב אבל כהשהחלטתי להפסיק לצרוך נורא חפשתי תחליף הולם, אני מצאתי את החלב שיבולת שועל (עולה 16-17 ש"ח) והוא הכי טעים נכון לימים אלו לנס קפה. לגבי מעדנים, הבת שלי כנראה גם הולכת בעקבותי כי גם היא מסרבת בכל תוקף לאכול מעדני חלב אז מצאתי לה תחליף הולם מעדנים שעשויים מאורז מלא (נשמע מוזר אבל היתה הצלחה גם בקרב בעלי) יש כמה טעמים בעדן טבע מרקט. שירי
 

צנים

New member
שאלה לגבי הנבטה

כבר שאלתי בפורום, אבל אני רואה שיש הצלחות ואני לא ממש הצלחתי..:) אז איך מנביטים את שעועית המש וכל השאר? עם צמר גפן? פשוט במים? מה השיטה הכי טובה למאותגרי הנבטה?? תודה והמשך יום טוב וטעים
 
איך מנבטים+תמונה

מצ"ב הוראות מספר הבישול שלי. שבנתיים ראה אור רק בקרב המחשב
 

cwen

New member
ממרח נוסף - ממרח זרעים

ראיתי את הרעיון נדמה לי אצל פיליס גלזר אבל אני לא סגורה על זה. בעיקרון, טוחנים במטחנת קפה/תבלינים זרעי פשתן, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת וצנוברים (אבל אפשר לגוון גם עם שקדים, אגוזים, זרעי צ'יאה ועוד) עם מעט מלח. מעבירים לקערה ומערבבים עם מעט שמן זית עד שנוצר ממרח. מצוין על טוסט חם.
 

cwen

New member
יוגורט קשיו יצא לא טוב?

מוזר. הכנתי כמה פעמים ויצא נהדר. אולי את צריכה לקרר אותו קודם, הוא טעים יותר מהמקרר. אני אכלתי אותו בעיקר עם פירות.
 

cwen

New member
את מדברת על היוגורט הטבעונאי?

זה שבו טוחנים קשיו ומים ונותנים לזה לעמוד יום בצנצנת? או על משהו אחר?
 

קפיצי13

New member
כן, בדיוק על זה

יש לו ריח של יוגורט וטעם חמצמץ אבל יש גם טעם לואי של הקשיו שממש לא עובר שם טוב (ואני אוהבת קשיו). גם הצבע רחוק מלהיות מעורר תיאבון. בעיקר יש לזה טעם של משהו שהתקלקל קצת. אני יודעת שזה בדיוק מה שאמור לקרות, אבל במקרה הזה לא התרשמתי מהתוצאה.
 

cwen

New member
כנראה לא מתאים לך

כמו שאמר אדיפוס, איש איש וטעמו אימו.
 
למעלה