תוצאות של חלבון עוברי - עזרה בבקשה

לולישלי

New member
תוצאות של חלבון עוברי - עזרה בבקשה

בוקר טוב לכולן, קיבלתי אתמול את תוצאות בדיקת החלבון העוברי ולא מצליחה כ"כ להבין אם זה טוב או טעות... אנא עיזרו לי: AFP - תוצאה 1.86 (NG/ML 72.72) HCG - תוצאה 0.77 (IU/ML 17.65) UE3 - תוצאה 0.91 (NG/ML 1.12) מחושב עפ"י גיל בלבד - 1:898 מחושב לפי גיל ותוצאות הבדיקה: 1:9999 (מה זה המספר הזה? טעות??) מודה על עזרתכן, אני לא יכולה להרגע!!!

זו התוצאה הכי טובה שיש ../images/Emo106.gif

זה אומר, שאם יקחו 898 נשים בגילך לאחת מהן יש עובר עם דאון, אבל אם יקחו 9999 נשים בגילך ועם תוצאות בדיקות כמו שלך, לאחת מהן יש עובר עם דאון כלומר, הבדיקות הורידו (מאוד!!!) את הסיכון. באופן מעשי, זו התוצאה הכי טובה שאפשר לקבל (כלומר, יתכן שהסיכון נמוך יותר, אבל המעבדה לא מנפקת ערכים טובים מזה). ברכות!

לולישלי

New member
וואי תודה- עוד שאלה קטנה, אם את

יודעת. הערך של החלבון העוברי הוא קצת גבוה - 1.86 אם הנורמה הוא 0.15-2.00. לפי איזה מאמר שקראתי באינטרנט, כשהערך גבוהה - זה לא ממש טוב. האם 1.86 נחשב "יחסית גבוה" תודה לולישלי

טחג

New member
עד כמה שאני יודעת מהניסיון שלי

זה לא נחשב גבוה. גבוה זה כבר ערכים מעל לנורמה. וסביר להניח שאם זה היה ערך בעייתי היית רואה את זה בשקלול של התוצאות . כלומר - במקום שהערכים שלך יורידו את הסיכון לעובר אם תסמונת דאון, כמו שקרה לך, הסיכון היה גבוה יותר. תרגישי טוב ובהצלחה.

לולישלי

New member
תודה רבה על התשובה ../images/Emo24.gif

נראה לי שאני ארגע עם התוצאות האלה - רק אחרי הלידה!!! סיוט פשוט סיוט כל הבדיקות האלה עם התוצאות המוזרות והבלתי סופיות בעליל!!! בכל טופס בדיקה, יש את "הכיסוי" שלהם, שהתוצאות הן ככה ככה אבל זה לא אומר כלום. אוף.. בכל זאת - תודה לכן, אני כבר מרגישה קצת יותר טוב.

../images/Emo62.gif חלבון עוברי גבוה

החלבון העוברי הוא בעל קשר הפוך עם תסמונת דאון: ככל שהערך שלו עולה, הסיכון יורד. לעומת זאת, ככל שהערך שלו גבוה יותר, גובר הסיכון למומים פתוחים במערכת העצבים (ספינה בפידה) אבל הערך שלך כלל לא חריג. בנוסף, מומים פתוחים נצפים האולטרהסאונד, ואם עשית סקירה מוקדמת טובה בה עברו חוליה חוליה על עמוד השדרה לכל אורכו, הרי כבר ממילא שללו את המום הזה, כך שאפשר להרגע.

טחג

New member
../images/Emo163.gif אני. כנראה התבלבלתי

תתעלמי מהתשובה שלי. אש"פ תמיד צודקת.

למעלה