תוצאות של סקר

תוצאות של סקר

העלתי סקר בערוץ ההריון והלידה והייתי די המומה מהתוצאות שלו. אמנם אני יודעת שמתערבים בלידה בצורה מטורפת בבתי החולים, אבל לא תארתי שעד כדי כך. לידה בלי התערבות בכלל - רק 40% זירוז או וואקום- 30% קיסרי חירום או יזום 30% מה, רק 40% יכולות ללדת בלי התערבות?
, ואלו בטח לידות מהירות שלצוות לא היה זמן להתערב ....

vashti72

New member
וואו זה נורא!../images/Emo10.gif

זה מידע ששווה להעביר בפורום הריון ולידה לא? זה נותן תחושה שלא סומכים על הגוף של האשה לעשות את העודה! שיש המון שיקולים שאינם טובת האשה (או טובת הילוד) שמעורבים היום בלידה

כרמית מ.

New member
ליוויתי אתמול לידת בית

אני לא רוצה להכנס לפרטים ללא רשות של היולדת, רק אומר שלו זו היתה לידת בי"ח, היא בוודאות היתה הופכת ללידה התערבותית מ-א-ד (בטוח ואקום, בטוח הרדמה לצורך הוצאת שיליה, בטח פיטוצין ואולי קיסרי, בטח הפרדת התינוק למספר שעות ארוך). בבית - יצא תינוק באפגר הלא-שכיח של 10/10 (רוב התינוקות מקבלים אפגר 9 אחרי דקה, ו-10 רק אחרי 5 דקות) - וגם רופא הילדים אמר שהכל טוב. האמא בריאה ושלמה (תרתי משמע), סבלה מאבדן דם ולכן חולשה, אבל התאוששה (בעזרת עירוי נוזלים, אוכל, שתיה, הומאופטיה ומנוחה) תוך כמה שעות (שבהן המיילדת כמובן היתה לידה, והתינוק גם בסביבה, אם כי חוץ מיניקה, הוא טופל ע"י אבא שלו, ועל ידי).

אשכר ש

New member
מזל טוב לחברתך

ולך בטח גם הייתה חוויה בלתי נשכחת. אם היא תסכים, דווקא מעניין אותי לשמוע את הפרטים
.

טלימה

New member
../images/Emo39.gifמזל טוב לחברה! ../images/Emo39.gif

גם אני אשמח לקרוא סיפור לידה, אם היא תסכים...

טלימה

New member
אם זה מנחם

אז העובדות הן בינתיים שישראל היא רק ב-24% קיסרי (או משהו כזה) כלומר כל לידה רביעית, לא שלישית בינתיים.... אז את חושבת שלידה בבית-חולים בניו-יורק שעושה קיסרי ב-60% מהלידות בטוחה יותר מפה?

צימעס

New member
יש הרבה יותר התערבויות מיותרות מזה!

תחשבי על פקיעות מים, מוניטורים, בפרט פנימיים, קפיצות על בטנים, דחיפת יד לרחם ושליפת ילד מהרגליים שלו. אינפוזיה מיותרת, פיטוצין בלי רשות, אמבושסטריפינג. להמשיך?

למעלה