תוצאות CT עזרה בפיענוח

תוצאות CT עזרה בפיענוח

שלום אני שוב כאן מחר יש לנו ברוכנסקופיה אמרו אישפוז יום אמרו חדר ניתוח יש לנו תוצאות CT שכתוב קישריות לימפה קטנות בחלון האורטופולמונאלי בשער הריאה השמאלית רשריות לימפה קטנות בודדות במפשעות גוש רקמה רכה ב LUL תהליך ראשוני ובשדות הריאה העליוניים נצפו מספר קשריות החשודים לתהליך משני מה זה אומר אלוהים לא מבינה כלום מחר יש לנו ברוכונסקופיה במאיר זה קשה???? כמה שעות זה לוקח????

מיליתו

New member
הי

אני לא יכולה לעזור לך יותר מדי בפיענוח, ואני מניחה שגם הרופאים לא יכולים לדעת מה משמעות הקישריות שנמצאו, ולכן ממשיכים בבירור. תהליך משני זה איזשהן גרורות שאינן בדיוק הגידול הראשוני. בכל אופן - חשודות עוד לא אומר ממאירות. גם אצלי היו לא מעט קשריות כתוצאה מתהליך דלקתי, ובהתחלה הן היו חשודות. לא יודעת בדיוק מה זה ברוכונוסקופיה, אבל אני משערת (לפי השם) שזו בדיקה של הסתכלות מקרוב על הריאות דרך צינור כלשהו. בכל אופן - אני מאחלת לכם המון בהצלחה, ןמאחלת שהכל יעבור בקלות עם תוצאות תקינות.

בדיקות

היי אמא של תומר. לגבי התוצאות של הסיטי, אני לא רופאה ולכן אני לא יכולה לענות בודאות אבל כנראה שיש משהו בבלוטות הלימפה. אבל עד שלא יעשו ביופסיה לא יוכלו לדעת בודאות מה באמת יש שם. ואולי בגלל זה עושים ברונכוסקופיה, שזו בדיקה בה מוכנס סיב אופטי לריאות, לפעמים בבדיקה הזו אפשר לקחת דגימה מהריאות ולראות אם יש שם תאים ממאירים. בהצלחה בבדיקות, נשמח לשמוע איך הן עברו

מוזר שאף פעם לא דיברו איתי על

הבדיקה הזאת. אני פשוט קוראת על סוג הבדיקה ובהלם. למה לא אמרו לי? האם כל מי שמאובחן כחולה בסרטן ריאות עובר את הבדיקה? יש סיכונים? יש טעם לדבר עם הרופא שלי? האם זה מסוכן ? תודה.

ihovav

New member
לא נראה לי שכל חולה

אמור לעבור את הבדיקה הזו. לאבא שלי (כשחשבו שמדובר בסרטן ריאות), עשו את הבדיקה הזו רק כדי "לחסוך" בביופסיה... לא שזה עזר משהו... בכל מקרה, את יכולה לשאול את הרופא (במיוחד שהוא כזה סימפטי...) אין לך מה להפסיד. (אגב, יש לך סרטן ריאות? חשבתי שסרטן השד...)

קלאו11

New member
ברונכוסקופיה

הרעיון זה להגיע לרקמה ולאבחן על מה מדובר. לי עשו דיקור ולא ברונכוסקופיה בגלל המיקום של הגידול.

ihovav

New member
שלום לך,

לא יכולה לפענח לך את מה שכתוב, אבל בקשר לברונכוסקופיה: לאבא שלי עשו את הבדיקה הזו כי לפי הסיטי חשבו שיש לו גידול בריאה ורצו לראות אתו מקרוב וע"י הבדיקה הזו לנסות להוציא חלק מהגידול לביופסיה. זה נחשב פחות כואב (ופחות "ניתוח") מהוצאת חלק מהגידול דרך הגב וכדו'... אבל כל אדם הוא אחר ומרגיש אחרת את הדברים. במקרה של אבא שלי נאלצו אחר כך להוציא מעוד מקומות כי הגידול יושב לו על הריאות מבחוץ ולא מבפנים, מה שהתגלה אז, בברונכוסקופיה. אל מחוץ לריאות לא ניתן להגיע ע"י ברונכוסקופיה (צינור שעובר דרך תעלות האף, תקראי בקישור שגלי הביאה).

דגנילי

New member
גמאני עברתי את הבדיקה הזאת../images/Emo178.gif.

נכון שהמילה מזכירה ברונכיט? שוכבים על מיטה.. מכניסים צינור דק מאוד לאף ומרדימים דרכו את האיזור (שלא יהיו כאבים), ואז מכניסים בתוכו עוד צינורית דקה שאפשר דרכה לצלם וגם לקחת דגימה. זאת בדיקה של חצי שעה בערך.. לא נעימה במיוחד..(בכל זאת צינור בתוך האף עד לריאה..) אבל מצד שני גם לא נורא. נדמה לי שגם נותנים לפניה זריקת טישטוש.. בהצלחה. בקשר לסי.טי. - אף פעם אל תנסי לפענח לבד.. אין לנו מושג בשפה הרפואית הזאת... רק הרופא שהפנה אתכם יכול להבין. גם רופא משפחה רגיל יכול לטעות בקשר לממצאים.

ולא רק..

גם רופא מפענח יכול לטעות, ולפעמים עדיף לפנות לעוד רנטגנולוג שיראה את הסיטי ויתן חוות דעת (וזה תמיד טוב לקבל עוד אחת..)

האם אפסו הסיכויים לחיות../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

עברנו את הבדיקה ברוכונסקופיה הרופא לקח אותי לחדר לפני הבדיקה ואמר שזה לא נראה טוב בכלל שיש גרורות כנראה בעצמות ואולי בעוד מקומות ושאני יכולה לשכוח מניתוח בריאות כי ברגע שיש גרורות לא מנתחים. הוא היה מאד ברור ולמעשה לא נתן סיכויים בכלל הוא הוסיף ואמר שאחרי הברוכנסקופיה נדע איזה סוג גידול ויתנו כימוטרפיה בהתאם אבל זה לא יחסל את המחלה אלה ינסו להאריך חיים ולא להרבה זמן האם זהו זה אומר להרים ידיים ולא לנסות להבריא האם באמת אפסו הסיכויים של אבא שלי לחיות עוד כמה שנים טובות????

מיליתו

New member
מה איכפת לך מסיכויים

לא חסרים אנשים שמנצחים את הסטטיסטיקה. לא חשוב כמה זמן חיים ולא חשובה השאלה של "עוד כמה זמן" - חשוב מה עושים בזמן הזה, ואיך מרגישים. חוץ מזה, הכימוטרפיה יכולה להועיל. לפעמים היא משפרת מאוד ומאריכה את החיים בצורה משמעותית - זה המון. בבקשה, אל תתיאשו כל כך מהר. מותר להיות עצובים, ולהתאבל על כל הפנטזיות שהתנפצו. להרים ידיים - זה משהו אחר. מה המטרה שלכם? לקבל תוצאות תקינות בבדיקה או לחיות טוב כמה שיותר זמן? תגדירו מטרה ונסו לחיות איתה. אולי כדאי לך לקרוא את הספר "אהבה, רפואה וניסים" או את "21 החוקים הלא ניתנים לויכוח לחיים טובים" (תרגום חופשי שלי). שני הספרים האלה עוסקים בהחלמה והגשמת חלומות (במיוחד אצל חולי סרטן) כנגד הסיכויים.

24 ברבלה

New member
אני עם מיליתו ../images/Emo45.gif

זה כל כך נכון... הרופאים לפעמים אומרים דברים כדי לכסות את עצמם במקרה וחס וחלילה הטיפולים לא יעזרו, לפעמים זה אכן בכדי לא להשלות את המשפחה. אבל מספיק לקרוא את הסיפור של לאנס אמסטורנג שנלחם בסרטן אלים מאוד מאוד! את יודעת שהרופאים נתנו לו לקראת הסוף 10% לחיות?!? זה לא נקלט אבל הבן אדם בריא לחלוטין היום ועוסק באחד מענפי הספורט הקשים ביותר! סיפורים כאלה ועוד מלא אחרים רק מחזקים את העובדה שלפעמים הרצון לחיות הוא גדול יותר אז באמת הכי חשוב עכשיו לא להרים ידיים! כבר סיפרתי לך מה קרה עם דודי... אנא אל תלכו בדרך הזאת. המלחמה היא קשה אבל הניצחון אחר כך הוא כל כך מתוק וכל כך מחזק.. מנסיון לא רק שלי, של עוד הרבה אחרים שהכרתי... (לצערי לא דודי) קחו נשימה עמוקה וכנסו בדבר הזה... מאחלת המון הצלחה ואורח רוח... מצטערת שאין ביכלתי לעזור יותר....

ihovav

New member
מכירה את המשפט -

זה לא הכמות, זה האיכות... הכי חשוב שתדאגו לאיכות החיים של אביך ושלכם! נכון שהמצב מלחיץ ומדאיג (הייאוש נשמע מדברייך בצורה מאוד בולטת...) אבל יש אפשרות לשקוע בזה ויש אפשרות להמשיך את החיים ולנסות להמשיך אותם הכי טוב שאפשר... לכל אחד מאיתנו מחר יכול להיות היום האחרון של החיים - ברור לכולנו שאסור לשקוע במחשבות כאלה, זה לא מוביל לשום מקום טוב... כמו אצל כל בני האדם, גם במקרה של אביך לא ניתן לדעת מהם הסיכויים וחבל לבזבז כוחות על מחשבות כאלה. תפעלו לפי הצעות הרופאים על מנת לאפשר לו איכות חיים טובה ביותר שניתן ואל תסתכלו על סיכויים, רבים וטובים הוכיחו שהכל שונה מאדם לאדם וסיכויים זה בעצם רק עוד מספר... מאחלת הצלחה רבה!

לא מבינה בזה הרבה, אני חושבת

שלא כדאי לפרש פירוש באינטרנט. עדיף לקבל הסבר מהרופא, פנים אל פנים, ואפשרויות הטיפול. מאחלת שיהיה קל כמה שרק אפשר, והחלמה מהירה ושלמה.

למעלה